|
|||||||||||
|
|
#4921 |
|
Ili jesi ili nisi
Datum registracije: May 2011
|
Pa da, koliko god ima ogromnoj većini će bit dovoljno. Nekidan me moji zovu da ju donesem jer ne mogu skinuti šarafe sa guma od kombija, oprobali sa Milwaukee od 800 Nm i sa zračnim kompresorom 12.5 bar koristeći Berner pištolj. |
|
|
|
|
|
#4923 |
|
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Veći brat odvrće sve moguće vijke, a tamo gdje prijeti opasnost pucanja vijka, špricnem WD-a, smanjim moment i krenem sa zavrtanjem pa odvrtanjem, ali pomalo, 2-3 udarca i stanem. Onda opet zavrnem pa odvrnem i vremenom sve više krugova pravi i popusti. Usporedio sam i sa Milwaukee, dosta je blizu, a puno jeftiniji.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
|
|
|
|
|
#4924 |
|
Ili jesi ili nisi
|
Je, dašta je. Ali najprije je bilo ruganje s njime, ko ne može ni on a mrcina od "sto kila". Ali onda se vidilo da je postavljen na 1/3 snage. Mana mu je što ima debilnu poziciju za tu membransku tipku za snagu pa se često slučajno stisne. Nego, sve manje Parkside alata imam. Kako koji crkne ništa neće da poprave ili mijenjaju, samo pare nazad vraćaju. A i nekako mi je dojam da je ponuda Performance alata (pa čak i na lidl.de) baš opala, da je to dio izlazne strategije. ![]() |
|
|
|
|
|
#4925 |
|
Fresh Juice
Datum registracije: Sep 2007
|
Električari znalci, jel se bavi tko ovdje traženjem kablova u zemlji? Riknula mi je struja u sjenici, greška je u dovodu do sjenice, no problem je kaj nemam pojma kuda ide kabel. Jel ide ispod kocki, ispod betona ili pored po zemlji negdje. Dio kocki sam digao al nula bodova, pa tražim metodu ako se može pronać kabel da ne moram proštemat pol dvorišta da ga naðem uopće. |
|
|
|
|
|
#4926 | |
|
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
Citiraj:
Ovak barem budeš znao što si i kako stavio. Nije neka sreća krpanje. Ja bi nekak gledo gdje su točke na kući od kuda ide i na sjenici gdje dolazi i onda sjeo i popio par piva da mogu razmišljati kak je razmišljao i majstor koji ga je postavljao ![]() O kojoj duljini pravca/kabela otprilike pričamo? |
|
|
|
|
|
|
#4927 |
|
Premium
Datum registracije: Dec 2011
|
slična situacija, ali nisam tražio strujni kabel, nego telekomunikacijski kabel koji je HT postavio posred čestice na kojoj smo planirali graditi. od geodeta dobio kontakt čovjeka koji ima specijalne uređaje za traženje kablova, ne sjećam se do koje dubine tla ih može naći, ali mu uređaj javi o kojoj vrsti kabla se radi. iskolčili smo cijelu trasu od oko 150m za desetak minuta, 50e i vozi miško. mislim da na taj način možeš pronaći i kabel koji nije "živ" kao što je vjerojatno kod tebe slučaj, ali najbolje da napraviš ovo što @conan predlaže. pretpostavljam da kabel ne ide kroz okiten jer da ide, već bi ga zamijenio drugim, ali predlažem da novi kabel ne stavljaš u bužir koji s vremenom propadne, nego baš u okiten za vodu. |
|
|
|
|
|
#4928 |
|
Fresh Juice
Datum registracije: Sep 2007
|
Ma čak ga ne bi ni vukao kroz isti bužir po dvorištu nego samo dio koji je u sjenici. Al stvar je da ne mogu nać ni gdje ulazi u sjenicu kabel. Po dvorištu se još iskemija sa što manje štemanja al htio bi izbjeć štemanje sjenice. U sjenici na zidu je ormar samo za sjenicu i ak ne nađem kabel moram štemat u najboljem ishodu 3 metra u najgorem 6-7, ovisi gdje ide kabel. @adaskinjo - imaš možda kontakt tog čovjeka? |
|
|
|
|
|
#4930 | |
|
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
Citiraj:
Meni je na toj maloj lančanoj proklizao zupčanik (bar mislim) isto tako nakon oko 20min korištenja. Motor vrti, ali prihvat od lanca stoji na mjestu. Prije toga sam primjetio da je užasna za nategnuti lanac, zategneš, zašarafiš onaj crveni šaraf, prepilaš dvije svježe grane od 2cm promjera, lanac visi 3cm pa treba opet zatezati. Očekivao sam da će mi to biti dobar i koristan alat, ali eto, nadam se da odmah nude povrat novca jer je toliko loša izrada ispala da nema smisla uzimati drugu. Eventualno kad crna bude, to je izgleda postao minimum kod Parksidea. |
|
|
|
|
|
|
#4931 |
|
Ili jesi ili nisi
|
Zato im je crna 40V lančana odlična. Nedavno smo stari vinograd ispilali, cca 400 kom živih loza ostalo i jedva je potrošila 2x 8Ah za taj posao. Ito je ponio iz zajebancije, računam čim potroši baterije palim motornu. Iako tu nije tolika razlika u težini sa velikim baterijama jer imam malu STIHL 180 ali buka i jednostavnost rada... |
|
|
|
|
|
#4932 |
|
EMP moderator
|
U Kauflandu... ![]()
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
|
|
|
|
|
#4935 |
|
Ili jesi ili nisi
|
1450g. Što je najgluplje, dobar dio alata im uopće nije kompatibilan s njom. Recimo kosilica ili aku freza (da, imaju i nju ) za koje takva baterija i ima smisla. Ali da joj je cijena dobra, je... |
|
|
|
|
|
#4936 | |
|
Émile Flournoy
Datum registracije: Oct 2003
|
Citiraj:
Jap, Pin za natezanje lanca ima oprugu za automatsko natezanje i nakon što se napuni piljeviom redovito zablokira pa se opusti lanac. Ja sam u tih 20m 5x čistio mehanizam i vračao lanac. A glavni zupčanik unutra leži unutar plastičnog kućišta. Sve u svemu, gofno deluxe ![]() |
|
|
|
|
|
|
#4937 | |
|
Premium
Datum registracije: Apr 2003
|
Citiraj:
odgovor Nažalost, moramo vas obavijestiti da artikal koji ste tražili trenutno nije dostupan. Budući da ga ne možemo zamijeniti, vratit ćemo iznos koji ste platili za svoj artikl. Da bismo to učinili, potrebne su nam sljedeće informacije: - ime i prezime vlasnika računa - IBAN i BIC bankovnog računa - Puna adresa vlasnika računa - Datum i cijena kupnje Povrat starog porizvoda nije potreban. Kad zaprimite povrat novca, mozete ga reciklirati. Radujemo se vašem odgovoru. |
|
|
|
|
|
|
#4938 |
|
Samo polako
Datum registracije: Oct 2014
|
CNC lasersko graviranje drveta, porculana, stakla, pleksija
Dragi kolege forumaši, zanima me postoji li netko na forumu da se bavi graviranjem drveta prvenstveno (može i ostalih "gift rekvizita") Dakle, planiram si kao hobi uzeti gravirku, pa bih volio porazgovarati s nekim tko ima iskustva i da me savjetuje što kupiti, na što bi trebalo opratiti pozornost itd. https://www.njuskalo.hr/ostali-obrad...oglas-30078628 https://www.njuskalo.hr/strojevi-ala...oglas-44915251 https://www.njuskalo.hr/strojevi-ala...oglas-46266851 Dali je nešto od ovoga jačine 5,5W ili 10W okej za hobi, ili bi ipak preporučili nešto skuplje i bolje? Nisu zahtjevna pitanja, treba mi samo malo usmjerenja pa ako bi tko bio voljan bio bih mu izrazito zahvalan. ![]()
|
|
|
#4939 |
|
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
Ja ti imam NEJE Max 4 s E80 modulom od nekih 20-25W (80W "ekvivalent"), proširen na 1030x750mm radne površine. Dobar je ali ga nisam puno koristio da budem iskren, imam milijun stvari kojima se bavim pa ne stignem sve ![]() Što se lasera tiče tu ti je pravilo što jače to bolje jer možeš koristiti veće brzine i manju snagu. Također air assist (spojiš kompresor da ispuhuje spaljeni materijal) dosta povećava kvalitetu i brzinu. Samo razmisli za što ti treba, laseri se dijele na diodne, co2, fiber itd i svaki ima svoje namjene. Ako misliš gravirati nešto drugo osim drva/mdf/hdf-a onda ti diodni laser neće biti najbolji izbor. Također ako misliš prodavati te rukotvorine mislim da ti se ne isplati jer je to dosta rašireno i novelty ali nemoj me uzimati za riječ. Ja sam ga uzeo da među ostalim izrađujem i šablone za glodalicu, ispune za puno drvo i sl, samo graviranje me nije toliko zanimalo ali imaš na FB razne grupe gdje ljudi rade zanimljive stvari, recimo graviranje s bojenjem na pločice i sl. Može se prištekati na vertikalne površine (pogotovo ovi veliki modeli) i onda napraviti zanimljive gravure.
|
|
|
#4940 |
|
Samo polako
Datum registracije: Oct 2014
|
Pa prvenstveno je zamisao bila samo drvo ali nebi bilo lose i druge materijale kao sto su porculan, pleksi itd. Da gledao sam grupe po FB i mislim da i dalje solidno ide, mislim da uz dobru reklamu bi se dalo i zaraditi. Pa zasto ne ako bi krenulo od ruke... Okej, sta onda mislis o ovome? Ovo je vec nesto bolje? https://cncworld.hr/cnc-laser-co2-40...vak-p-543.html
|
|
|
#4942 |
|
EMP moderator
|
Danas sam bušio beton 10 cm s dosta krupnog kamena kako bih provukao neki kabel. Krenuo običnom bušilicom Black & Decker 500 W na struju s novom 12 mm burgijom, nakon 10 min odustao jer nisam mogao probiti više od 1,5-2 cm. Zatim uzeo aku SDS Parkside s novom 14 mm burgijom, probušio za manje od 5 min, posrkala skoro cijelu 4 Ah bateriju. Ide Black & Decker na tavan...
|
|
|
|
|
|
#4943 |
|
Suit up!
|
Bit će da si sa B&D probio armaturu pa je Parkside samo probila malo betona ![]() Moram pohvaliti malu 12v Performance štemalicu. Neki prozor na vikendici sam premještao i odradila je uzorno sve. Štemanje, bušenje za turbo vijke i skidanje ljepila sa klupčice.
|
|
|
#4944 |
|
EMP moderator
|
Nema armature. B&D-om sam pokušao na tri mjesta pošto nije bitno gdje kabel prolazi, bitno samo da prođe. Parksideom sam onda izbušio na četvrtom mjestu pošto je malo glomazniji pa nisam mogao nastaviti gdje je počeo B&D.
|
|
|
|
|
|
#4946 |
|
AMD Hammer
Datum registracije: Jan 2008
|
Da imam samo obicnu busilicu ne bih ni poceo busiti. Ta sr*nja sta tresu bez udarca sa sugavim borerima ja ne znam tko vise i kupuje a kamoli im se ic cudit sta ne buse. Sent from my Xiaomi 14T PRO using Tapatalk |
|
|
|
|
|
#4947 |
|
EMP moderator
|
Stara je to bušilica, bila je dobra za obične zidove od cigle, i računao sam struja je, mora biti bolja i jača od aku kako su me neki po familiji uvjeravali... ![]() Može preporuka za neki SDS adapter koji bi primio obične burgije? Ili da ih jednostavno koristim u običnoj aku? Za pločice i mekše zidove će biti dobro.
|
|
|
|
|
|
#4949 |
|
Hejter
Datum registracije: Mar 2005
|
|
|
|
|
|
|
#4950 |
|
Suit up!
|
Ja sam danas baš monitrao keramičku zidnu grijalicu i kako dolazi sa 7mm tiplama koje su mi generalno dobra dimenzija, a svi setovi su uglavnom bez toga, kad sam išao do dućana po nadžbuknu utičnicu uzeo sam i jedan Benmann SDS+ 7mm. Kako sam bušio kroz fugu i u zid od cigle onda, mali (btw IZVRSTAN) 12V Performance čekić mi je ostao na vikendici pa sam prvo sa običnom udarnom probio 6mm rupu i stavio 7mm SDS direktno bez ikakvog adaptera i proširio. Može se po potrebi za ove šupljije zidove i bez ikakvih adaptera. Ovo mi je isto u stizanju, solidna cijena sad na Amazonu. https://www.amazon.de/-/en/Makita-58...76H7XM4Y&psc=1
|
![]() |
| Uređivanje | |
|
|