|
|||||||||||
|
|
#2701 |
|
DIY DILETANT
Datum registracije: Jan 2009
|
Prljavi, zli i neodgovorni trgovci dolijali. |
|
|
|
|
|
#2703 |
|
White Rabbit
Datum registracije: May 2006
|
Dobit ce malo packu i to je to, kao i uvijek. Meh... |
|
|
|
|
|
#2704 |
|
DIY DILETANT
|
Pa nije to neki Facebook i slični koji moraju prodavat podatke korisnika i servirat im reklame da bi preživjeli. Plačaš im 100 baksi godišnje i onda te ovak ciganski tretiraju. Jadno i nisko i nadasve GLUPO. Zar su stvarno mislili da korisnici neće primjetiti da ih tretiraju ko budale? Rantam, znam, ali stvarno je too much.... |
|
|
|
|
|
#2705 | ||
|
White Rabbit
|
Citiraj:
Znam...al s pozitivne strane (ne za korisnike): Citiraj:
> Techspot Manje AI-a i vise iskusnih i inteligentnih inzenjera i developera sa iskustvom i koji umiju razmisljati svojom glavom i koji primaju postenu placu ( i koji suraduju kak spada a ne iskrivljen DevOps gdje devovi preuzmu OPS dio i onda najcesce naprave sranje) a manje love visem managementu koji samo prica (naravno ostaviti one koji fakat imaju plan i vuku team i projekte) i mozda, mozda bismo mogli zivjeti u normalnijem svijetu gdje je kvaliteta softwera bitna i gdje stavke poput "AI" i "Ads" su samo smetnja pozitivnom razvoju covjecanstva. |
||
|
|
|
|
|
#2706 |
|
DIY DILETANT
|
Ma lako za bonuse, problem je puno veći od toga. "Corporate culture" u Japanu, par linkova. This Japanese company offered an apology you’d never find in America after raising prices by 9 cents Japan’s super-cheap corn snacks maker apologizes for 2nd-ever price increase in 45 years |
|
|
|
|
|
#2707 |
|
Premium
Datum registracije: Sep 2018
|
Izgleda da u Japanu, između ostalog, imaju deficit mega egomanijaka. Ovo što sam ja vidio, korporativna PC kultura je utemeljena na lažima i obmanama, ništa nego kuća od karata. Ne treba čuditi kada se to krene urušavati.
|
|
|
#2708 |
|
Uptime 99.99%
Datum registracije: Nov 2001
|
Meni ovo ne izgleda lose... https://fxtwitter.com/gunsnrosesgirl...49640295710954 Sent from my SM-S931B using Tapatalk
|
|
|
#2710 |
|
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Jedno pitanje za znalce... Čovjek otvara firmu, treba mu nekoliko licenci za win11 pro, zanima me može li uzeti cd-key sa jedne od popularnih stranica za 10-inu cijene ili ima neki poseban postupak..? Uvjet je naravno da dobije račun. |
|
|
|
|
|
#2713 |
|
Premium
Datum registracije: Dec 2014
|
Loš, dobar, zao .... TPM https://tinyurl.com/h5zjvz8j |
|
|
|
|
|
#2714 |
|
Premium
Datum registracije: Jul 2021
|
O je.ali te dizanjeri koji su odlučili da kada nisu kombinirane aplikacije da buttoni nisu iste veličine. Tako da ako mi se app zove PWA onda je smanji a ako upišem Outlook PWA onda je biti veći. Katastrofa.
|
|
|
#2715 | |
|
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
Nema dvojbe, sada vec bolje koristim windowse!
|
|
|
|
|
#2716 |
|
Premium
|
Mora da on okači neki flag na te fajlove, negdje u header. A kada je file nastao iz arhive, onda nema flaga. Ovo što sam predložio i nije baš neko rješenje, ne znam da li se može windowsima narediti da prestanu s tim glupostima. Mislim da je bio u file properties neki "block" ili "keep blocking" botun s kojim se moglo za neke tipove fajla dati do znanja windowsima da lagano odhebu. Ja sam to koristio, ako sjećanje služi, na excelicama koje je po defaultu u read only otvarao, blokirao makroe i sl. Kada bi znali koristiti windowse onda bi vjerojatno znali to napraviti.
|
|
|
#2717 | |
|
49%winner
|
Posto sam na poslovnom laptopu malo ogranicen slobodom modificiranja group policyja itd, nas vrli prijatelj cgpt me pocastio komandom koja cisti MOTW sa fajlova pa evo ako kome zatreba: Code:
Get-ChildItem "C:\path_to_the_folder" -Recurse | Unblock-File Code:
Get-ChildItem "C:\path_to_the_folder" -Recurse -File | ForEach-Object {
if (Get-Item -Path $_.FullName -Stream Zone.Identifier -ErrorAction SilentlyContinue) {
Remove-Item -Path $_.FullName -Stream Zone.Identifier -ErrorAction SilentlyContinue
}
}
U nastavku je rjesenje kroz gpedit koje mi je cgpt ponudio pa neka se nadje: Citiraj:
Zadnje izmijenjeno od: xlr. 30.10.2025. u 15:03. |
|
|
|
|
|
|
#2718 | |
|
Premium
|
Znači flag je u samom FS. Citiraj:
|
|
|
|
#2719 |
|
49%winner
|
Da, tako sam i ja shvatio kad sam citao o MOTW identifieru. Samo se ja i dalje krivo izrazavam i govorim o "ciscenju fajlova od tog flaga" tako da... Nisam isao u dubinu kako to tocno radi na razini FS-a, iskreno, u nekim godinama pocnes birati sto zelis i ne zelis znati
|
|
|
|
#2720 |
|
Registered User
Datum registracije: Jun 2024
|
‘Dangerous’ YouTube videos struck down for bypassing Windows 11 account setup ![]() CyberCPU ako ode. Gasi onda sve.. njego video na temu: https://www.youtube.com/watch?v=CKdalUzydFE
|
|
|
#2722 | ||
|
McG
Datum registracije: Feb 2014
|
Microsoft je u naletu da što više ljudi što prije (p)otjera na neku Linux distribuciju. ![]() Citiraj:
AMD Ryzen 9 9950X | Noctua NH-U12A chromax.black | MSI MAG B650 Tomahawk Wi-Fi | 128GB Kingston FURY Beast DDR5-5200 | 256GB AData SX8200 Pro NVMe | 2x4TB WD Red Plus | Fractal Define 7 Compact | Seasonic GX-750 AMD Ryzen 5 7600 | Noctua NH-U12A chromax.black | MSI MAG B650 Tomahawk Wi-Fi | 128GB Kingston FURY Beast DDR5-5200 | 256GB AData SX8200 Pro NVMe | 2x12TB WD Red Plus | Fractal Define 7 Compact | eVGA 650 B5 |
||
|
|
|
|
|
#2724 |
|
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Koga briga, to je ionako preview update.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
|
|
|
|
|
#2725 |
|
DIY DILETANT
|
99% korisnika uopće nezna šta je to Task Manager. |
|
|
|
|
|
#2726 | |||
|
White Rabbit
|
Citiraj:
Ovo pak nije tak bedasti Feature: Citiraj:
|
|||
|
|
|
|
|
#2727 |
|
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Moram pohvaliti stvar za kuju sigurno većina zna, ja saznao tek prije desetak dana jer sam bio uporan sa adblock plus. Tko koristi Edge nek si doda proširenje AdGuardian blocker....nula reklama bilo gdje uključujući i jubito, fenomenalno Ali nula doslovno. |
|
|
|
|
|
#2728 | |
|
Premium
|
Citiraj:
Kako je taj proces krpanja bio vrlo uobičajen i često provođen ispalo je da su u preko deset godina korištenja sajta napravili pola miliona entiteta pa su onda u par tjedana, a svega par dana nakon major releasa, dodali još dva miliona. I junioru bi to moralo biti sumnjivo ![]() Malo pronjuškam i skužim da nove entitete roka svaku sekundu. Ispalo je da asinkroni proces koji bi trebao napraviti novi entitet i onda izaći ne izađe nego uđe u beskonačnu petlju. Svaki korisnik koji napravi tu radnju pokrene svoju petlju. Da stvar bude gora, frontend se nije dobro snalazio u toj nepredviđenoj situaciji što je korisnika poticalo da refresha i ponavlja radnju pošto ne dobiva očekivani ishod. Stavim ja ta saznanja i dokaze na kup i proslijedim managerima. Rekoh, razjebava vam ovaj bug bazu čak i preko uobičajenog nivoa. Nitko ni da trzne. Rekoh, obustavite daljnji release dok to ne riješite, tko će čistiti svo to sranje poslije. Ma kakvi, samo gas. Takav nivo nebrige je fascinantan, ja pretpostavljam da taj mentalni sklop nastaje kada ego toliko nabuja da bi i sama pomisao na priznanje postojanja problema bila pandan verbalnom deliktu. A kamoli da bi se netko drznuo priznati pogrešku.
|
|
![]() |
| Uređivanje | |
|
|