|
![]() |
#2341 | ||||
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
![]() ![]() Stavio sam zimske ventile za oba izlaza i dodatnu slavinu za vanjsku pipu što upravo radim od inoxa. Sve osim te slavine je mesing, nema više da nešto hrđa, samo sam kotačiće dodatno zamastio pošto je to neki čelik. Osim visokog tlaka sam riješio i buku u cijevima, prije je dosta zujalo i rondalo. Također, slavine se lakše otvaraju i zatvaraju, kao da su podmazane. Ovako je prije bilo, stalno sam odgađao, a tako je bitan zadatak... ![]() ![]() Malo falilo da sve ne ode u materinu. ![]() Citiraj:
Citiraj:
![]()
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#2342 |
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
Bas danas citao o cijevima koje sume i rondaju i maltene sam odlucio ici u smjeru kao kolega Outtacontrol - reduktor prije bojlera, jer najvise cujem cijevi kod tusiranja. Pratim!
![]() |
![]() |
#2343 |
EMP moderator
|
Meni je najviše drndao i zavijao sigurnosni ventil gdje kod bih pustio vodu, makar i hladnu u dvorištu. Najlakše ti je zamoliti nekoga da pušta vodu dok ti rukama obuhvatiš sigurnosni ventil pa prati buku i vibracije. Bojler kod zatvaranja vode i pogotovo grijanja bude pod najvećim tlakom. Kad otvoriš bilo koju slavinu, tlak u bojleru preko sigurnosnog ventila se izjednačuje s tlakom instalacije (pod uvjetom da imaš ispravan povrat kroz ventil). Ugradnjom reducira na glavnu cijev sam to riješio. Ne vidim nikakvu svrhu ugradnje reducira kod bojlera, zaštitit ćeš bojler, a što s ostatkom instalacije hladne vode i ostalim ventilima i slavinama? Oni će i dalje biti na udaru velikih tlakova iz vodovoda. Još ako si u selu s puno poljoprivrede gdje je potrošnja vode veća, čim neki veći potrošač zatvori vodu, bit će udarni val na ostatak potrošača.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2344 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Kolega ima pravo, reducir treba staviti odmah na ulazu / kod mjerila / gl. ventila. Tako štiti cijelu instalaciju. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2345 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Citiraj:
Imao isti slučaj. Kod redovnog čišćenja bojlera mijenjao ventil jer je bio star i hrđav i tek iz 3. pokušaja našao neki koji ne zavija. Prva dva (od kojih jedan unitas) su cvilili i proizvodili razne zvukove. Vrlo čudna situacija jer kod puštanja hladne vode ne bi očekivao zvukove iz tog ventila ![]() EDIT: redukcija tlaka je u šahtu, dakle sve po Psu spojeno ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2346 |
Premium
|
Ma to bi bilo spektalkularno dogovoriti se sa cilom kucom, stemat itd itd. Bilo bi bolje da je na ulazu ali kad nije cilj je samo da bojler ne kapa, i to smo reducirali ali nismo eliminirali. Sto se tice velis eva, tako mi je rekao chatgpt, kako je to ai mozda je izmislio informaciju ali ne vidim deugi razlog zasto meni jedinom ne kapa |
![]() |
![]() |
![]() |
#2347 |
EMP moderator
|
Nije vrag da ti je brojilo negdje u zidu? Trebao bi imati tih 15-16 cm za ugradnju. I na tvom mjestu bih taj manometar maknuo, znaju propucati pa imaš poplavu. ![]()
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2348 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() ![]() A slabo skroz mjesta ima triba stemat svakako, platit niko nece neg ja pa.... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2349 |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|