|
![]() |
#2341 | ||||
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
![]() ![]() Stavio sam zimske ventile za oba izlaza i dodatnu slavinu za vanjsku pipu što upravo radim od inoxa. Sve osim te slavine je mesing, nema više da nešto hrđa, samo sam kotačiće dodatno zamastio pošto je to neki čelik. Osim visokog tlaka sam riješio i buku u cijevima, prije je dosta zujalo i rondalo. Također, slavine se lakše otvaraju i zatvaraju, kao da su podmazane. Ovako je prije bilo, stalno sam odgađao, a tako je bitan zadatak... ![]() ![]() Malo falilo da sve ne ode u materinu. ![]() Citiraj:
Citiraj:
![]()
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#2342 |
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
Bas danas citao o cijevima koje sume i rondaju i maltene sam odlucio ici u smjeru kao kolega Outtacontrol - reduktor prije bojlera, jer najvise cujem cijevi kod tusiranja. Pratim!
![]() |
![]() |
#2343 |
EMP moderator
|
Meni je najviše drndao i zavijao sigurnosni ventil gdje kod bih pustio vodu, makar i hladnu u dvorištu. Najlakše ti je zamoliti nekoga da pušta vodu dok ti rukama obuhvatiš sigurnosni ventil pa prati buku i vibracije. Bojler kod zatvaranja vode i pogotovo grijanja bude pod najvećim tlakom. Kad otvoriš bilo koju slavinu, tlak u bojleru preko sigurnosnog ventila se izjednačuje s tlakom instalacije (pod uvjetom da imaš ispravan povrat kroz ventil). Ugradnjom reducira na glavnu cijev sam to riješio. Ne vidim nikakvu svrhu ugradnje reducira kod bojlera, zaštitit ćeš bojler, a što s ostatkom instalacije hladne vode i ostalim ventilima i slavinama? Oni će i dalje biti na udaru velikih tlakova iz vodovoda. Još ako si u selu s puno poljoprivrede gdje je potrošnja vode veća, čim neki veći potrošač zatvori vodu, bit će udarni val na ostatak potrošača.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2344 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Kolega ima pravo, reducir treba staviti odmah na ulazu / kod mjerila / gl. ventila. Tako štiti cijelu instalaciju. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2345 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Citiraj:
Imao isti slučaj. Kod redovnog čišćenja bojlera mijenjao ventil jer je bio star i hrđav i tek iz 3. pokušaja našao neki koji ne zavija. Prva dva (od kojih jedan unitas) su cvilili i proizvodili razne zvukove. Vrlo čudna situacija jer kod puštanja hladne vode ne bi očekivao zvukove iz tog ventila ![]() EDIT: redukcija tlaka je u šahtu, dakle sve po Psu spojeno ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2346 |
Premium
|
Ma to bi bilo spektalkularno dogovoriti se sa cilom kucom, stemat itd itd. Bilo bi bolje da je na ulazu ali kad nije cilj je samo da bojler ne kapa, i to smo reducirali ali nismo eliminirali. Sto se tice velis eva, tako mi je rekao chatgpt, kako je to ai mozda je izmislio informaciju ali ne vidim deugi razlog zasto meni jedinom ne kapa |
![]() |
![]() |
![]() |
#2347 |
EMP moderator
|
Nije vrag da ti je brojilo negdje u zidu? Trebao bi imati tih 15-16 cm za ugradnju. I na tvom mjestu bih taj manometar maknuo, znaju propucati pa imaš poplavu. ![]()
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2348 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() ![]() A slabo skroz mjesta ima triba stemat svakako, platit niko nece neg ja pa.... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2349 |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
![]() |
#2351 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2006
|
Molim za prijedloge
Uskoro obnavljam kuhinju i nabavljam nove aparate; - ugradbena pećnica (crna) - indukcijska ploča - ugradbena perilica posuđa - ugradbena napa - fižider (samostojeći, crni od cca 200*60cm) Što bi mi od toga konkretno preporučili i na što trebam paziti kad biram proizvode? Slobodno i neki link stavite ![]() Hvala! Zadnje izmijenjeno od: tomislav10. Jučer u 14:58. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2352 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Napa faber, bolju nisam imao. Imao sam Inka Plus, jela sve što smo joj dali. Sad imam Samsung 900mm široku, ni blizu kao ova Faber. Faber se nije izvlačila, taman da se nije ni vldla ispod, meni je to odgovaralo. Indukcija, štednjak i perilica Elux, 5 godina garancije, ja sam bio oduševljen. Sad imam Bosch, meni puno lošiji od Eluxa. Bosch koji imam je neka srednja klasa, Elux sam uzeo višu klasu, osjetila se razlika. Bosch, ako čaša bude negdje u kutu, često mi zna izaći van neoprana. Elux s tim nije imao problema. Kod perilice, meni je puno bolje prala kad je imala onu duplu rotaciju na donjoj elisi. Kao što ova ima: https://www.mall.hr/perilice-posuda/...erilica-posu-a Meni ovo s 3 ladice nije odgovaralo nikako, nisam gore imao mejsta za veće čaše, pa sam to maknuo pa dokupio onaj box za vilice i žlice. Indukcija, osobno sam uzeo onu s dva "spojena" polja, to mi nije baš dobro radilo. Nisam imao 4 odvojena, već 2 spojena, u principu, staviš posudu gdje želiš i to bi kao trebalo raditi. Radilo je kod većih posuda, kod manjih nije. To bi izbjegavao. Uzeo sam bez ruba, meni bila ljepša, pukao rub, žena kvrcnula. Štednjak, ne možeš fulat, probaj uloviti onoga koji ide barem do 250 stupnjeva, pirolizu je moja žena željela, nismo ju koristili nikada. A diže cijenu podosta. Tako da, ne bi preporučio pirolizu. Vodilice su super. Frižider, osobno sam uzeo Samsung. NoFrost obavezno, ništa drugo mi nije radilo bez leda kao NoFrost. Zadnje izmijenjeno od: Mommistake. Jučer u 12:01. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2353 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
Citiraj:
Stednjak s vodilicom i pirolizom bez parnih gluposti za pecenje Indukcija s metalnim rubom i bez sranja kao stoje spajanje ploca za rad s ogromnim pekacima isl Perilica suda s 3 ladice Jaca napa (barem 400 m3) pune velicine ili ugradbena izvlacna, nikako kratka ugradbena fiksna Frizider koji ima pametnije rijeseno razmjestanjenpolica a ne kao neki koji imaju 2 metra a imas 4 5 pozicija za razmjestiti police. Marka - sve sto ima 5 godina jamstva, ja imam odlicno iskustvo s elektrolux/AEG reklamacijama od zamjene ladica unutar perilice (primjecena hrda na metalnoj na dnu) do besplatnog servisa (grijac). Samsung perilica u produljenom jamstvu daje besplatne dijelove ali moras platiti servis. Marke su ti po volji, ali ovako kako sam gore napisao bih ja osobno opet birao da obnavljam kuhinju. Napatio sam se dok sam sve proucio, citao uvjete i birao i jos k tome trazio akcijske ponude, ali isplatilo se. AEG perilica mi je imala defektni grijac nakon 4 godine. Ostalo od electroluxa radi petu godinu. Samsung ves masina takoder bez problema. Gorenje ne bih nikad. Elica napa mi je tako tako sto se tice protoka (300 m3), ali pranje filtera savrseno funkcionira u perilici posuda i nakon 5 godina su i dalje u jednom komadu. Jos dodatno - ignoriraj wifi gluposti da se napa pali kad i indukcija i slicne stvari. Pametan si, znas i sam kako to upaliti. Samo ces platiti vise za nesto nepotrebno. Koliko god da ti u trgovini predstavljaju to kao prednost, ignoriraj. Isto tako pametne whirlpool pecnice s jednim kotacem.....zaboravi. Ovo je sve napisano iz iskustva jer sam danas valjda jedan od rijetkih koji kuham 7 dana u tjednu i redovno koristim sve aparate u domu, pa si subjektivno mogu odrediti sto mi treba a sto ne. A sad je pitanje sto ti mislis da je tebi potrebno do svega.
![]() |
![]() |
#2354 |
Fresh Juice
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2355 |
Premium
|
Tocno to. Frend je odustao jer pije redovno vino i mislio je da mu nece stati vinske case. Kasnije je shvatio svoju glupost. A da ne pricam kolika je prednost kada imas cijelu donju duboku ladicu slobodnu bez kosare. Uz to, kod mene na AEG su dimenzionirali ladicu za bestek da se moze izvaditi plasticni ulozak za vilice i staviti plitka tepsija u punoj velicini. I nakon toga opet imas 2 ladice ispod za sve ostalo. Prostora koliko zelis.
![]() |
#2356 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2357 |
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
Imam najveći samostojeći frižider od Gorenja. Visina 185 cm. Hladnjak - R619EEW5 - GORENJE https://share.google/S9Yr4tMKNdnGMfufA I do njega samostojeći ladičar od gorenja, no frost. Uspravni zamrzivač - FN619EEW5 - GORENJE https://share.google/6pfascfWqH8M4dR1j Već 6 ili 7 godina rade bez greške.
![]() |
#2358 | |
Registered User
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2359 |
Registered User
|
Slažem se, i ja sam izbacio tu gornju ladicu za pribor, samo je smetala, srećom u paketu je došla i posuda za pribor koja se stavi na donju etažu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2360 |
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
Pa plitki, duboki i lonci idu dole. Mali tanjuri, tanjuri od šalica za kavu, šalice, čaše idu u srednju. Čak i kad srednju spustim niže da stanu plitki tanjuri u srednju stanu i u donju. A u najgornju idu žlice, vilice noževi. U moju istovremeno mogu u donju i u srednju plitki tanjuri bez skidanja treće najgornje za žlice i vilice. Ako je baš tanjur većih dimenzija gornja polica se od sredine 1/4 pomakne desno i 1/4 lijevo da po sredini stanu tanjuri. A na gornju onda mogu žlice i vilice lijevo i desno.
![]() |
#2361 |
Premium
|
Meni bas nije jasno zasto vam nije stalo posude u perilicu s 3 ladice ali mozda to ovisi o proizvodacu ili nacinu slaganja. Meni lonci, tave i plitki veliki i mali tanjuri (ikea koji su jos veci od standardnih fensi tanjura) te duboki za juhu stanu bez ikakvog problema u donju ladicu, u srednju kako je kolega opisao idu sve case (ikea klasicne od 3 ili 3.5 dcl) salice, manji lonci, imam dodatne pregrade za vece zlice i ostali pribor za kuhanje i gore na vrh u prvu ladicu idu zlice, vilice, nozevi i ostalo sto zelite prati. Drzim se sheme slaganja koju sam dobio uz perilicu i stvarno sve stane bez ikakvog problema. Jedino sto moze raditi problem sa srednjom ladicom je ako koristite iskljucivo predimenzionirane case kojima stvarno treba mjesta (za vino isl) jer se onda srednja ladica mora spustiti. Ali eto, mozda proizvodaci imaju razlicite visine srednje ladice pa je kod nekih prenisko postavljena. Pojma nemam.
![]() |
#2362 |
Premium
|
Plitki mi idu uvijek dolje, ali su veći. Ako spustim još malo, prskalica zapinje. Već je spušteno nešto. Nisam našao setup gdje mogu staviti čaše za vino, tanjure i tu 3. ladicu u perilicu u isto vrijeme. Da li su čaše predimenzionirane, moguće, ali tako je, kako je. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2363 |
Nikad sit, uvijek žedan
Datum registracije: Jun 2005
|
Ja čaše za vino stavim dolje s tanjurima, ostale mi stanu sve gore. Rasporedim po prilici da se max iskoristi. Mi imamo Bosch perilicu, serija 4. Prošla je peta godina negdjeprije, pere bar jednom dnevno, peremo sve i zadovoljni smo. Bilo je ispočetka prljavo tu i tamo dok nisam počeo koristiti Jar tablete. Nebi više kupovao bez te treće ladice, al svako ima svoje jasno. Neznam koju da uzmeš napu, al znam koju ne ![]() Frend ima faber, kad upali, nemožeš vrata otvoriti ![]() Frižider Bosch, 203x70cm nofrost, malo je glasan u nekim slučajevima ali to je navodno tako s većinom nofrost frižidera. Na žalost, uzorak je premali da bi doneo neki konkretnijni zaključak oko buke. Što se tiče hlađenja, tip top, alarm za vrata i temp, mogu se prebaciti šarke lijevo i desno. Pećnica Electrolux s pirolizom, neki best buy je bila, Bosch ima bolesne cijene. Jedino ako hoćeš estetiku takvu pa ti treba. Mi koristimo par puta godišnje pirolizu, nemam zamjerki mada nije čarobni štapić. Ako se i ne planira koristiti piroliza, te pećnice i brtve su nešto robusnije pa bi razmisio i o tome. Ja imam Electrolux inox plamenik s 5 komada, što više nije in uz danas uz indukciju, ali ja nisam požalio, uzeo bi ga opet. Mada je čišćenje malo kompliciranije nego kod indukcije.
![]() |
#2364 |
49%winner
|
![]() |
![]() |
#2365 | |
Premium
|
Citiraj:
Ja sam prešao na plamenik, 5 komada, 90 širine. Žena žali za tim iz dana u dan, samo zbog čišćenja. Vratit ću se na indukciju 100%, kad tad, samo je 90cm baš skupa. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Uređivanje | |
|
|