|
|||||||||||
|
|
#82651 |
|
motocross
Datum registracije: Sep 2003
|
To mi je isto opcija,tako da najvjerovatnije cijena sredstva za uklanjanje mrlja i kompletna zafrkancija sa upitnim rezultatom bi mogla biti skuplja nego cijela zadnja klupa iz drugog auta�� Edit: medo hvala i tebi na savjetu.. |
|
|
|
|
|
#82652 |
|
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
Uzmeš polovnu na otpadu za neku siću. Neće te koštat više od 20 eura. Kad ideš doma staneš u samoposlužnoj autopraoni i opereš ju minivašem za 1 euro. I ostavi ju negdje na suncu da se posuši. Bit će ko nova. I samo zamjeni.
|
|
|
#82654 |
|
Moderator
|
|
|
|
#82656 |
|
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
Jel netko ovo koristio? Sutra citrač mora na brzinsku reparaciju farova. Frend koji ima polirku je na GO pa se moram snaći nekako. https://www.pevex.hr/sredstvo-za-cis...liranje-farova |
|
|
|
|
|
#82658 | |
|
Pod naletima kopita zla
|
A ovo https://webshop.tokic.hr/ciscenje-od...va-set-405941/ vidim da je od dvije komponente, a phillips je od tri. Philips: 1 bočica za predtretman na bazi vode, 1 bočica sredstva za čišćenje/poliranje, 1 bočica sredstva za obnovu i konzerviranje, 1 brusni papir 600 (grubi), 1 brusni papir 1500 (srednji),1 brusni papir 2000 (fini), 10 papirnatih ubrusa, 1 par rukavica (univerzalna veličina) Sonax: Mislim da ovaj "šampon" nebuš dobil u tom setu. Ide sonax za poliranje i za zaštitu. Citiraj:
Zadnje izmijenjeno od: Hamm. 03.08.2025. u 18:25. |
|
|
|
|
|
|
#82659 |
|
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
|
|
|
#82661 |
|
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
|
|
|
|
|
|
#82662 | |
|
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Citiraj:
Višeznačno je. |
|
|
|
|
|
|
#82664 |
|
Moderator
|
Baš to. I sad dolazimo do razlika u cijeni servisa. Ovlašteni servis mora zaradit za mehu, direktora, čistačicu, tajnicu, knjigovotkinju, povratit investiciju gradnje servisa, zemljišta, opremanja servisa (alat, dizalice, dijagnostike...). Meho u fušu zarađuje samo za sebe i za uloženi alat u radioni. Netko možda ima otvoren neki obrt, a netko radi na crno. I sad dijelovi. U ovlaštenom kao dobiješ origininalne dijelove, a valjda ovaj u garaži ti ugrađuje neoriginalne dijelove. Primjerice filter ulja servis će ugraditi original na kojemu piše brend auta i broj i vjerojatno je lošiji od MANovog koji kupiš u dućanu i ugradi ga meho u garaži.
|
|
|
#82665 |
|
#erase startup-config
|
Ovlašteni mora uz to zaraditi za veću jahtu, treću vikendicu i vikend s ljubavnicom na drugom kontinentu za gazdu… boli ga kifla za reputaciju iako pokazuje suprotno. “Fušer” hrani doma svoju familiju i plaća kredite. Pokušava zaobići sve više zaključanih dijagnostika na sve novijim autima s enkriptiranim sabirnicama koji zahtjevaju specifične tvorničke dijagnostičke alate. Stavit će mi originalni dio ako misli da nema bolje alternative. |
|
|
|
|
|
#82667 |
|
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Zamjenio ženi far na Kiji, 2012. godište auto, zamjenio samo jedan. Sad je taj jedan kristalno čist, drugi onako, kak izgleda 13 godina stari far, žuto/blijedo itd. Ima tehnički za mjesec i pol. Hoće srat/rušit ju? Probat ću ispolirat ovaj koliko ide, ali ne vjerujem da će biti ni slični iskreno. |
|
|
|
|
|
#82668 |
|
Omicron Alpha resident
Datum registracije: Jun 2009
|
Mislim da bi bilo dobro imati popis takvih mehaničara jer moja iskustva sa fuš majstorima su bila sve samo ne dobra. Najsretniji sam bil sa mehom iz familije i sa Cvetkom u Zaprešiću od ovih većih/poznatijih
|
|
|
#82669 | |
|
Pod naletima kopita zla
|
Citiraj:
Danas cu ga polirati. |
|
|
|
|
|
|
#82670 | |
|
#erase startup-config
|
Citiraj:
Ali i kvartovski mehaničar ne želi imati posla sa svakakvim ljudima. Kod mojih se čeka više od mjesec dana za servis koliko posla imaju. |
|
|
|
|
|
|
#82672 | |
|
Premium
Datum registracije: May 2018
|
Citiraj:
Poslušaj moj savjet. S obzirom da se radi o starom vozilu. Kupi ovo: https://www.bauhaus.hr/sredstva-za-p...ina/p/20919900 Utrljaj kružnim pokretima minutu po faru i obriši s čistom stranom ručnika. Far će biti kristalan. Nema potrebe za nikakvim brusnim papirima i ostalim stvarima. Radnju ponavljati 2-3 puta godišnje nakon pranja vozila, ako se misli imati stalno jako čist far. S ovime ne dobiješ zaštitu nakon posla, pa je trajnost do pola godine. Lagano uvijek požuti, ali za par minuta su oba farova opet čista. S nekim skupljim setovima dobiješ i zaštitnu pastu, pa nakon toga dulje traje. Jednom sam vozio na poliranje strojno plus keramičku zaštitu i svejedno su farovi požutili nakon godinu dana. Od tada samo pasta ova. Ovaj Sonax za pleksiglas ti je najjeftinija varijanta, koju sam koristio od 2012. cca. Pogotovo za tehnički pregled. I uvijek je palila ![]() |
|
|
|
|
|
|
#82675 |
|
Pod naletima kopita zla
|
Prosao tehnicki @amdjeac..jedi govna. To kaj je na kliju bilo siebano nije poliranje fara ili zmajena fara kaj sam isto napravio ali odozada desno. Zadnje izmijenjeno od: Hamm. 04.08.2025. u 16:12. |
|
|
|
|
|
#82676 | |
|
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Citiraj:
Idem odmah to kupiti u srijedu. |
|
|
|
|
|
|
#82677 |
|
Premium
Datum registracije: Oct 2013
|
Ne znam u kakvom ti je stanju taj far, ali sa Sonax setom dobiješ dodatno brusni papir i zaštitu. Može riješiti i jako stare zamućene farove. https://www.bauhaus.hr/ciscenje-i-od...ova/p/24497781 Ima ti jednako efikasan set od Quixxa. Često sam ga vidio u Spara. https://www.quixx.com/en/products/he...storation-kit# |
|
|
|
|
|
#82680 |
|
Premium
Datum registracije: Oct 2002
|
Sta je ovo u Sibeniku bilo danas? Bio na putu iz Pakostana za Zadar i slusali neki Sibenski radio i cijelo jutro pricaju prometna 4 vozila sudarena na Tri-trake, vamo tamo... Sad citam da je neko poginuo i gledam slike, neki BMW se zabusio posteno u kamion... https://net.hr/danas/crna-kronika/st...8-9600040c8f8e
|
![]() |
| Uređivanje | |
|
|