|
|||||||||||
|
|
#82321 |
|
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
Sori, pricam sa svog primjera kupovine auta za 24-28t eur (debil, naveo brendove, a ne i rang cijena). U tom segmentu su generalno cijene u klincu bilo novo ili rabljeno. A kako radim malo km, zbilja nisam htio jos jedan auto sa 100+ t km gdje bi ustedio, a koji samo ceka da stavim ruku u novcanik. Been there... Zelim samo mijenjati ulje, kocnice, svjecice i gume ![]() Ja ti nisam najbolji primjer osobe s kojom zelis pricati o autima, isplativosti, osjecajima i oktanima ![]()
|
|
|
|
#82322 |
|
Flajing super šiiiip
Datum registracije: Aug 2006
|
Evo da se pohvalim - meni napokon gotova saga sa automobilom ![]() Otkantao sam ideju poticaja jer za sve što sam gledao sam morao raditi kompromise oko stvari koje su mi deal breaker. Plaćena kapara, naručen Tayron PHEV. ![]() Jest da je 1.5 mlinac, ali bar neće puno trošiti, a za svu gradsku vožnju je tu struja. Sad ga samo dočekati ![]() Insignia ide na bubanj, pa ako je netko zainteresiran neka slobodno šibne PM ![]()
|
|
|
#82323 |
|
49%winner
|
Cestitke i neka te veselo kotrlja! Jel ima piano black lakirane rubove blatobrana? Kad sam vidio to na promo materijalima samo sam si pomislio "rip kasko polica" ![]()
|
|
|
|
#82324 | |
|
Flajing super šiiiip
|
Citiraj:
![]() Nema, to je samo na R-line modelima, ja sam išao na "elegance" ![]() R-line mi je isto lijep na svoj način, ali 2 stvari su mi presudile: 1. unutrašnjost mi je ljepša sa elegance opremom (drvo vs alu) 2. 18" kotači vs 20" (ne patim za velikim felgama, tako da bi samo platio skuplje da mi bude manje ugodna vožnja)
|
|
|
|
#82325 |
|
The mighty pirate
|
|
|
|
#82326 |
|
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Danas gledam na parkingu preko ceste neki čudan auto s čudnim tablicama. U prvi mah sam mislio da je u pitanju neki novi Qašo. Velika maska sprijeda, silueta praktički identična, a iza se malo spušta krov. Pogledam bolje i učini mi se da na njemu piše Škoda. Znam da takve Škode nema. Stavim cvike i opet pogledam, a ono na njemu piše Omoda. Koji si pak ti? Sad gledam na njihovim stranicama, u pitanju je model 5. Ah da, tablica je bila Španjolska.
|
|
|
#82327 |
|
Fresh Juice
|
|
|
|
|
|
|
#82328 | |
|
Flajing super šiiiip
|
Citiraj:
A po svemu što sam vidio po netu, sa svojom vožnjom računam na 6.5 do 7.5 ovisno o x faktora. Ovom pomaže i struja kad je i "ispražnjena", s tim da s obzirom na povećanje mase zbog samog PHEV sistema - pitanje jesam li u plusu ili minusu za te situacije ![]() Eto Meni se iskreno najviše svidjela od svega ponuđenog. Čekanje, kažu do 120 dana, ali se nadam da će biti 2-3 mjeseca. EDIT: e da - je li ti se mjenjalo što mišljenje, jesi zadovoljan s autom? Ti si išao bijaše na 1.5 MHEV?
5.1.4 setup: Zvučnici - 2x Arendal 1723 S monitors, 1x 1723 S center, 4x 1961 height, 2x 1961 surround, XTZ 12.17 EDGE Amps - Marantz Cinema 40 + ROTEL RMB-1585 Zadnje izmijenjeno od: Igorr. 16.07.2025. u 16:24. |
|
|
|
|
|
|
#82329 | |
|
(-(-(-(--)-)-)-)
Datum registracije: Sep 2009
|
Citiraj:
Ja sam čekao 55 dana, 2x pročitao manual od450 stranica, jednom na hrvatskom drugi put na Engleskom ![]() Citiraj:
![]() Nisam imao pojma da postoji ta marka ![]() |
|
|
|
|
|
|
#82330 |
|
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
U međuvremenu sam se sjetio da sam nekidan ovdje postao link o tome da je kod nas održana njihova prezentacija. https://www.driveteam.hr/omoda-i-jae...oljnom-okviru/
|
|
|
#82331 |
|
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
|
|
|
|
|
|
#82332 | ||
|
Flajing super šiiiip
|
Citiraj:
Je, ne gine mi proučavanje svega živog i gledanje reviewova po još koji put, čisto onako... ![]() Pfff, da mi bude kao i tebi - sreća samo takva. Vidjet ćemo kolika ću pegula biti i kad će me dopasti dostava. Citiraj:
je ali Tayron za EU dolazi isključivo iz Njemačke, Tiguan zna "doletiti" iz Meksika ![]() Hvala ti ![]()
|
|
|
|
#82333 |
|
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Cestitke na shoppingu. Nadam se da ce te dobro sluziti i da mi neces dati povoda da opletem po narodnom vozilu ![]() Moze doci otkud hoces, ako u menjualu pise da je normalno da trosi litru na 2 soma u problemu si... ![]() |
|
|
|
|
|
#82334 |
|
(-(-(-(--)-)-)-)
|
Piše 0.5l/1000km i nemreš im ništa Ja bi rekao da je problem u ulju, jer guraju 0w20 koje je samo po sebi rijetko i još kad dodaš ove naše vrućine je još rijeđe. Čitao sam da u UK ne žele stavljat više 5w30, ne znam kakva je situacija kod nas A 0w20 se gura radi uštede u gorivu i da se smanji Co2, a sve na uštrb nas kupaca. |
|
|
|
|
|
#82335 | |||
|
Flajing super šiiiip
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
Citiraj:
Neda mi se sad opterećivati i oko toga ![]()
|
|
|
|
#82337 |
|
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
Ako je proizvođač propisao 0w20 valjda inženjeri znaju zašto. I još ti na čep od ulja napišu. Ali uvjek se nađe pametni meho koji kaže da je ulje prerijetko. 5w30 stavljat. Zna on. 🤦 Ja vozim benzinca turbaka sa 200k km na grbači. Gazim ga, pa na 4k km nije potrošio kap ulja. Ako je motor još na traci sj..ban taj će trošit ulje bez obzira na gradaciju
|
|
|
#82339 | |
|
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
Citiraj:
Sada kada je van jamstva stavljam opet castrol LL 5W30. Živo me zaboli za eko regulative i norme. |
|
|
|
|
|
|
#82340 | |
|
The mighty pirate
|
Citiraj:
Gledao sam auto koji je imao samo jedan ključ, pa sam kontaktirao ovlašteni i rečeno mi je da to veselje košta £600, pa eto, pripremi se da ne bude jeftino i drži fige da Renault nema premijum cijene.
|
|
|
|
#82341 |
|
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
|
|
|
|
|
|
#82342 |
|
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
Čestitam Igorr. Ja imam life plus oko 2 mjeseca i super zadovoljan sam ![]() Uzel sam harman kardon, DCC pro, family paket, one zaštite podnice, napoli felge, a dobio sam gratis gumene tepihe i kadicu za haubu. Dolphin gray, čekao sam oko 3 mjeseca. https://ibb.co/VYSdshcq https://ibb.co/hFKrnX8K
|
|
|
#82343 | |
|
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Citiraj:
btw. nakon preznojavanja oko turba, DPFa, ERGa ispalo je da je prva lamba sonda(ima dve) radila probleme na mom SCrossu 1.6ddis. Lampica motora, safe mod, visoka potrosnja itd.. sve zbog prevelike razlike u temperaturi izmedu te dve lambda sonde. Relativno jeftin popravak i vozi dalje normalno. To je drugi kvar na autu, prvi je bio grijac na 3cem cilindru.. |
|
|
|
|
|
|
#82344 |
|
(-(-(-(--)-)-)-)
|
Zaboravio spomenut. Dobio sam sa autom rezervni kotač smanjenih dimenzija... Proizvođač, Linglong 🤣 Netko je tu spomenuo da kaj pišem gluposti 🤘 Doplatio sam za cjelogodišnje gume i u ponudi je pisalo ili Goodyear (bez navoda o modelu) ili Falken as220pro. Došle su mi Goodyear Vector 4season |
|
|
|
|
|
#82345 | |
|
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
Ovlašteni je kumu uzeo 1300kn za nove ključeve na Twingu prije 20ak godina. Ista situacija, izgubljen jedan ključ. Bio je bez auta tri tjedna jer su čekali novi kodirani ključ iz Francuske. Sad su druga vremena pa je za pretpostaviti da se process ubrzao i poboljšao od onda ![]() |
|
|
|
|
|
|
#82346 | |
|
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
![]() I ja bi najradije cjelogodišnje jer u 99.999% slučajeva funkcioniraju. Najveći problem je poledica. Tu su baš puno lošije od pravih zimulja. |
|
|
|
|
|
|
#82349 |
|
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
Odi kod ona dva bosanca u garaži City Centar One West u ZG. Na početku pokretnih stepenica. Računaj oko 150 eura i 2 sata posla.
|
|
|
#82350 | ||
|
Flajing super šiiiip
|
Evo na, nisi mi me mogao pustiti da guštam bar puna 24 sata sa svojim narodnim vozilom, nego me odmah bacaš u depru ![]() Ma taj V90 CC je top, fakat komadina od kvalitetnog auta. Citiraj:
![]() Ajde baš mi je drago čuti. Ma vjerujem da ću i ja biti ful zadovoljan. Moja jedina zamjerka je što mi auto ne budi baš neku emociju, ali prvenstveno ga kupujem kao udobno vozilo za familiju s kojim mogu po gradu a bome i potrpati hrpu stvari pa na duži put, a za to će se vrlo vjerojatno pokazati odličnim. Citiraj:
Probam se dogovoriti nešto s njima "van serijski", ali ako ne ide - kupim svejedno all-season pa ove ljetne koristim samo 3-4mj u godini. Jednostavno za moje potrebe i podneblje mi te all season imaju više smisla od zimskih. Na Insigniji su mi se pokazale kao top odluka.
|
|
![]() |
| Uređivanje | |
|
|