|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
m.2 nvme na PCIe adapter?
Ima netko za preporučiti da je nabavljao i da je provjereno dobar? Zafalilo mjesta u jednom kompu pa bi ubacio 2TB m.2 drive. Nisam htio random kineza s alija pa sam kupio još prije 2+ godine u Mallu Orico model PSM2 (PCI-E 3.0 X4) Ovaj https://www.orico.cc/index/product/detail/1369.html Tek jučer ga otpakirao i dobro da sam skužio ovo ![]() Ne dolazi u obzir to stavljati da ne bi bilo kakve štete. Orico križam s popisa pouzdanih proizvođača, već su me razočarali kvalitetom izrade s nekim USB-SATA ladicama, ali nikad ovakvo kao sada ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
jedan i jedini :D
Datum registracije: Sep 2005
|
Ja ti imam ovu i radi uredno https://www.axagon.eu/en/produkty/pcem2-n |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
cyborg
Datum registracije: Dec 2016
|
https://www.nabava.net/nekategorizir...2-1u-740514941 Uzeo krajem 2020. sve ok od prvog dana. Edit - sad vidim da je samo za nvme diskove, pa ako je sata m.2 preskočiti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
Ja sam uzimao svakakve, ionako je nebitno, radi se doslovce o fizickom M.2 konektoru koji je prespojen direktno na PCI-e slot. Naravno, ako ces uzimati neke kompliciranije jer zelis raditi bifurkaciju PCI-e slota, malo provjeri da nije bas najvece Alibaba smece, ali ni tu u principu ne bi trebalo biti nekakve drame. Citiraj:
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
Gledao sam i ja pinout i ne kužim da li utječu na nešto ![]() Lemovi su loše kvalitete, a ovi prebrikani pinovi mi ne ulijevaju povjerenje. Radije ne bi skurio novi 2TB ssd ili mbo ili oboje ![]() Ma nije hitno, uzeti ću nešto drugo, evo Cuky je dao dobar prijedlog, Axagon mi se kod nas pokazao na nekim sličnim proizvodima kao dobar, čak kvalitetom i tehničkim rješenjima iznad spomenutog Orica. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
DIY DILETANT
Datum registracije: Jan 2009
|
Ja upravo povečalom išao provjeravati dva no-name jeftikaner adaptera s alija u strahu da ću vidjet isto što je c-shadow vidio. Čisto ko suza. Ko šta je reko bubba, nije to rocket science, ne kužim kak je Orico uspio tak zasrat stvar. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Nema ili preskočilo završnu kontrolu, al onda bi bio skuplji ![]() Ajd bona, dalo kineziču za teh. odgoj da sastavi / zalemi cca 2.000 komada ![]() Po slici bi rekao da se taj konkretni da popraviti u par minuta, zagrijano lemilo sa ravnim vrhom > prođeš po kontaktu "prema dole" i razdvojit će se kratko spojeni. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | ||
Premium
|
Citiraj:
Hvala, ne treba. Baš sam namjerno uzeo ovaj koji se šarafi otraga, da ne visi samo u slotu. Nije greda, ima toga okolo za nabaviti. Citiraj:
Pošaljem ti ga, ti očisti, stavi ssd i gurni u svoju kantu da vidimo jel dihta ili propušta negdje magični bijeli dim, može? ![]() Znaš da meni nije problem to odlemiti, ali zašto riskirati? Ozbiljno, nije to sve što je sfušano... nekako pcb od ssda jako na knap ide unutra i pritom zapinje dosta. Čudno, imam raznoraznih adaptera doma i ovaj jedini zapinje. Nije sad hitno, nabaviti će se novi. Dobim dva kineza za cijenu jednoga kupljenog kod nas, kvaliteta očito ista ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
(-(-(-(--)-)-)-)
Datum registracije: Sep 2009
|
Prije par mjeseci sam i ja uzeo isto Orico adapter i isto imao 4 pina zbrikana. Vratio u ADM i zamijenili mi za novi koji je bio OK |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|