|
![]() |
#3511 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2017
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3512 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2024
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3513 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3514 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3515 |
Poludrago kamenje
Datum registracije: Apr 2023
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3516 |
Registered User
|
Zadnje izmijenjeno od: Jadran3. 19.02.2025. u 12:58. Razlog: Dopuna |
![]() |
![]() |
![]() |
#3518 |
Premium
Datum registracije: Aug 2013
|
Ne znam za ostale ali ... Imam Huawei B818 i sa onom turističkom sim brzine idu do cca 90-100 Mbs . Imam stari telefon Samsung S8 koji sam radi igre i probe probao spojiti na PC preko USB Tethering i brzine idu i do 180... Zračna udaljenost do tornja cca 800 metara. Trenutno nemam 5G telefon da isprobam kako bi se ponašalo preko njega i koje brzine bih dobio ali ideja je da posudim neki 5G telefon i preko nekog rutera sa Openwrt- om probam složiti i da vidim kako će se ponašati. Po meni možda jeftinije rješenje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3519 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3520 |
Premium
Datum registracije: Jun 2020
|
ja sam to pokušao, ali mikrotik preko USB-a nije prepoznavao mob dok LTE stick normalno prepozna, na kraju sam uzeo pošteni 5G modem, eno ga na tavanu, ni ne znam za njega... |
![]() |
![]() |
![]() |
#3522 | |
Poludrago kamenje
|
Citiraj:
Speedtest 65/27 Mbps, samo B8 band (900 MHz): https://www.speedtest.net/result/c/f...4-45c27647066a Jedino im je modulacija na uploadu zapela na 16QAM pa ne ide iznad 27 Mbps dok na B20 i B28 imaju max 64QAM di ide do 37 Mbps, valjda će i to popraviti u međuvremenu Testirano na Xiaomi 12T Pro i Teltonika RUTX50 - 3 km od tornja, čista optička vidljivost Uživajte ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3523 |
Premium
Datum registracije: Jan 2003
|
Ekipa kakve su vam 5G brzine na mobitelima? A1 Split Trstenik S25+ ne hvatam uglavnom 5g, kad je 5-6mbit, 4g+ nece preko 40mbit Iphone16 30tak mbit Zar ne bi trebalo bit preko 500Mbit?! Sent from my SM-S936B using Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
#3524 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Imam glup problem s mobilnim internetom. Broj od turističke SIM je nekako dospio u ruke scammera iako ga nigdje javno nisam objavio i sad me svako malo zovu, a kartica u routeru, i svaki poziv mi prekine net na minutu. Može li se na njima preko PIN2 blokirati dolazne pozive kao i na voice SIM, ako je tko probao? Baca mi grešku pa ne znam je li do mobitela ili do kartice.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3525 |
Premium
Datum registracije: Apr 2015
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3526 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3527 | |
Premium
|
Citiraj:
Kao sto ti je vec receno, promjeni karticu i ako na ovoj imas para prebaci to na novu. Ako ti nije nuzno NE prijavljuj novi broj SIMice u HT-ovu aplikaciju, nego ju ostavi anonimnu. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3528 | |
EMP moderator
|
HT-ova turistička, nisam naglasio. Probaj se nazvati, najnormalnije zvoni, slanje i primanje poruka isto radi. Zasad 12 h nema poziva, valjda su odustali. ![]() Citiraj:
I tko mi garantira da se prije ili kasnije neće dogoditi ista stvar?
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3529 |
Premium
Datum registracije: Apr 2015
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3530 | |
Premium
|
Citiraj:
I kad te simice premjestim u mobitel, nema sanse da s njima primim/uspostavim neki poziv. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3531 |
EMP moderator
|
Svašta, svoju mogu najnormalnije nazvati, zvoni pola minute ili više i poslije stigne ovakva poruka, ovo je sad taj scammer što gnjavi... ![]()
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3532 | |
Premium
|
Citiraj:
Jesi probao trik sa "Call forwarding"? Kad ti je SIM u mobu Settings -> Call settings -> Call forwarding -> Always forward => stavis na neki nepostojeci broj. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3533 |
Premium
|
HT stvarno nema mjeru sa tim power saver toranj koji daje 1+ Gbps danas u 6.30 spao na mizeriju od 6 frekvencija na dvije. https://www.speedtest.net/my-result/a/10724264020 ![]() Zadnje izmijenjeno od: Nikox. 27.02.2025. u 10:01. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3534 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Pozdrav ekipa. Uzeo sam friško od Telemacha pokućni internet 5G i dobio sam ruter ZTE MC888 ali je brzina ograničena na 100 pa me zanima dali postoji način da se taj ruter otključa i makne limit brzine? |
![]() |
![]() |
![]() |
#3535 |
Poludrago kamenje
|
Brzina nije u routeru ogranicena nego u tarifi koju si uzeo (pise lijepo i na webu). Promijeni tarifu, npr Unlimited pa ces imati max brzine koliko ti toranj da. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3537 |
COD2 expert
Datum registracije: Mar 2007
|
Jesi probao ubaciti karticu druge mreže? Meni ne radi ništa osim Telemacha. Zvao sam szk i uvjeravaju me da ne zaključavanje uredaje. Meni kad ubacimo drug karticu piše: "This network is locked. Please contact your service provider to get unlock code." |
![]() |
![]() |
![]() |
#3538 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Citiraj:
Osim ako mi se i tom trenu ne spoji na krivi toranj, onda uopce nece 5G upaliti... Nisam jos otkrio kada tocno gase, morat cu neki speedtest po noci pustiti da vrti.... Sent from my OnePlus 12 using Tapatalk
![]() |
![]() |
#3539 |
Premium
Datum registracije: Jun 2020
|
bio sam neku noć budan, oko 2-3 ujutro je 5G još uvijek bio aktivan a ujutro mi se čini da ga oko 8 pale izgleda da nemaju sve bazne stanice isti period gašenja |
![]() |
![]() |
![]() |
#3540 |
Poludrago kamenje
|
HT-ov power saver radi zasebno na svakom tornju i nije više programiran da radi samo po noći, stalno je aktivan 24/7 i dinamički pali-gasi bandove i MIMO ovisno o opterećenju na svakom tornju zasebno i to po svakom smjeru zasebno Nema više toga da u cijeloj HR power saver programirano pali ujutro i gasi oko ponoći kao prije Svaka lokacija ima različito opterećenje u nasumična doba dana na temelju čega power saver bira kada će upaliti dodatne bandove i to po svakom smjeru i tornju posebno Zato nemamo svi u isto vrijeme upaljene dodatne bandove Ja si već dvije godine snimam iz routera signal, bandove, agregacije, MIMO u bazu na minutnoj razini pa sve vidim kako radi na mom smjeru a kako radi na drugom smjeru na jednom te istom tornju i nema uzorka, od listopada je sve dinamički i nasumično i po danu i po noći jer ne surfamo svi u jednako vrijeme i ne radimo svi jednako opterećenje ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Uređivanje | |
|
|