|
|||||||||||
|
|
#78121 |
|
Bazinga
Datum registracije: Nov 2007
|
Hmm, onda ja nešto krivo gledam. https://www.realoem.com/bmw/enUS/sho...diagId=11_5654 https://www.realoem.com/bmw/enUS/sho...diagId=11_5654 Po ovom, klipovi od 18d ne idu na 20d.
|
|
|
#78122 | |
|
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Citiraj:
|
|
|
|
|
|
|
#78123 |
|
Brat od Đon Vejna
|
Drivers Wish mapirao frendovog Pola pd130, veliki intercooler, protocni auspuh, hibrid turbo, rekli su mu da je auto na cca 190-200ks, došao je kod Muhe jer su ga mazali auti koji nisu trebali. Kod muhe na valjcima je okrenuo 140ks ![]() Nisam siguran dal' Muha radi nove aute pod garancijom, pod lizingom ih ne radi CR75 Caddy pouzdano ide na 180ks samo sa mapom, nema razlike u motorima, radi se o CO2, porezu, čemu već...Za novu generaciju još nemam informacije. Vi koji mislite da za tuning od 20ks treba kovani motor, tuning ne funkcionira kao na Gran Turismu. Kod bmw su u F seriji injektori i turbine bili različiti na 16d, 18d i 20d, s time da su ako se ne varam u nekim modelima čak i de-strokali motor na 1600 kubika. EuroBenz Dupci (iza Botinca) također ima podno pranje
"South-Korea is the only nation whose national sport has a sequel." Zadnje izmijenjeno od: zkljaja. 20.01.2025. u 15:54. |
|
|
|
|
|
#78124 |
|
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
|
|
|
|
|
|
#78125 | |||
|
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
2.0TDI se izrađivao od 90-240KS, ovisno o generaciji i ubrizgavanju. Citiraj:
Ovaj Caddy ima motor s tim potencijalnom, specifično on. Ne vrijedi za svaki motor. 1.6TDI 110KS ide stage1 na 150KS. Citiraj:
Ne baš. Blok je isti, najčešće (praktički još od 1.9), ali sve ostalo ne... Recimo G4, 150KS ima kovane klipove. Pa recimo BiTDI 240KS motor je skroz drukčiji u odnosu na 150/190KS verzije. Citiraj:
18d je lagan za mapiranje i prilično izdržljiv. Kome trebaju detaljnije info o ovoj temi, može mi se javiti na PM. |
|||
|
|
|
|
|
#78129 | |
|
Fresh Juice
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
https://ratar.hr/kalkulator2.html |
|
|
|
|
|
|
#78130 |
|
Brat od Đon Vejna
|
|
|
|
#78131 | ||
|
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
Ne znam kakav je tunel kod Baotića u Dubravi. Mada to podno svuda je tek tak da ti se lagano ispere sol. Ima ekipe kaj dođu s autima kao da su orali njivu pa se čude zakaj neće isprat svo blato ![]() BTW retrovizori se uvijek moraju sklopit kad ideš na četke. Četka će ti uvijek preklopit retrovizor i to nema veze sa širinom auta jer četke ulaze u auto na ''osjećaj'' koji pak ovisi o zadanim postavkama otpora, stanju četaka i stanju motora rotacije četke. Dakle nije neka fiksna vrijednost pa sad ona jače stisne širi auto a slabije neki uži. Tako da to kaj ti preklopi retrovizor nije ništa čudno niti loše. Citiraj:
![]() Tek tamo sa 275/35 ili 285/35 ćeš imat sličan promjer kotača i time moći atestirati i upisati tu dimenziju. Mislim možeš i 255/35 ali onda moraš raditi i rekalibraciju brzinomjera kod za to ovlaštene osobe i to predočiti kad ideš raditi atest. No onda se pak ne možeš vratiti na stare dimenzije.
|
|
|
|
#78132 | |
|
Premium
Datum registracije: Jun 2009
|
Citiraj:
2.0 TDI 110kW/150 KS, 360 Nm (kod motora DXPA) - blok lijevano željezo, čelični klipovi, kompresija 16:1, turbina bez vodenog hlađenja 2.0 TDI 142kW/193 KS, 400 Nm (kod motora DXNB) -aluminijski blok i klipovi, kompresija 15,5:1, turbina s vodenim hlađenjem. Razlika je i u DSG mjenjačima koji idu na ta dva motora (DQ381-7F 0GC vs. DQ381-7A 0GC), ali sad da ne krenem u tehnikalije… |
|
|
|
|
|
|
#78133 | |
|
Brat od Đon Vejna
|
Citiraj:
daj,daj...
|
|
|
|
#78135 | |
|
Premium
Datum registracije: Jun 2020
|
Citiraj:
nema više upisivanja u prometnu po kalkulatoru, sličnosti promjera, ili onome što piše u user manualu... |
|
|
|
|
|
|
#78136 | |
|
Vršni visioc
Datum registracije: Jun 2005
|
Citiraj:
Problemi su kad se ide na mnogo "veće, šire" ili suprotno ![]()
|
|
|
|
#78137 | ||
|
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
Ja govorim o atestu dimenzija koje nikad nisu isle na vozilo. Nikad nisi mogao samo upisati dimenziju temeljenu po kalkulatoru. Ili po izjavi proizvodaca/certifikatu sa vozila ili atest. Citiraj:
![]()
|
|
|
|
#78141 |
|
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Pozdrav ljudi, kakvo je stajalište većine oko aditiva za dizelske motore? Imam Merc C220d iz 2020, trenutno na oko 95 000 km. Uškopljen sa sustavima Euro6d norme, i bojim se da će zbog neredovite vožnje na kratkim dionicama stradati DPF sustav. Da ne idem u detalje, dizel je kupljen zbog pretpostavke da ću ostati bez službenog auta kojeg imam na korištenje 24/7 i da će se korisiti kao primarni auto. Stjecajem okolnosti, i dalje imam službeni, dok Merc stoji većinom u garaži i koristi se ponekad - prošle godine je napravio oko 3000 km gradske vožnje. Ove godine će još manje. Gledao sam nešto ovako: https://www.amazon.de/-/en/gp/produc...HL95H5LU&psc=1 Dakle, kompletna kura za čišćenje sustava jednom godišnje: 1. Tankanje + diesel cleaner (cijeli sistem dizela) 2. Tankanje bez ičega 3. Tankanje + injection cleaner (za injektore) 4. Tankanje bez ičega 5. Tankanje + EGR cleaner 6. Tankanje + DPF cleaner Da li je ovo overkill ? |
|
|
|
|
|
#78144 | |
|
Premium
Datum registracije: Oct 2002
|
Citiraj:
![]() Ako vec radis 3000km godisnje, daj provozaj ga tu i tamo za gust malo po autoputu...
|
|
|
|
#78145 |
|
Premium
|
A gle, kad odradim 1000 km tjedno u službenom po autobahnu, zadnje što mi se radi vikendom je nazad na autobahn sa privatnim .Ali morat ću se natjerati, ovo za aditive me zanimalo više kao oblik preventivnog održavanja. Profesionalna deformacija jebiga ![]() Dakle, nešto ovako bi bilo dovoljno? https://www.liqui-moly.com/en/diesel...193.html#21491 https://www.liqui-moly.com/en/diesel...0035.html#5148 |
|
|
|
|
|
#78146 | |
|
Premium
|
Citiraj:
Sto ga ne iznajmis nekom Uberasu pa da covjek zaradjuje pare tebi i sebi... ![]()
|
|
|
|
#78147 | |
|
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
Citiraj:
Kak su ti koelge napisale, jednom mjesecno ili kad stignes odi malo na autoput. |
|
|
|
|
|
|
#78149 |
|
Premium
|
|
|
|
#78150 |
|
Premium
|
Ma jasno, gubi na vrijednosti, ali smo trenutno u položaju da bez dva auta ne možemo funkcionirati. Ove godine bi se trebao realizirati scenarij u kojem više ne trebam službeni auto i ostajem samo na Mercu, što je i bio originalni plan zbog kojeg je Merc kupljen. OT: naručio Liqui Moly DPF cleaner i injection cleaner, svaka doza je za 2000 km. |
|
|
|
![]() |
| Uređivanje | |
|
|