|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2006
|
winxp ne ide dalje od windows is starting up
Molio bi za savjet. Nakon što se bios učita pojavi se poruka windows is starting up i dalje ne ide. Ima li tko ideju što napraviti. Inače, tom disku mogu normalno pristupiti ako windowse učitam sa drugog diska. U safe modu isto ne ide dalje od toga. Hvala Zadnje izmijenjeno od: abc1. 06.03.2006. u 17:05. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
možda imaš instalirane neke drivere za modem il mrežnu karticu koji su krii il ta nekej......?
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
Nisam instalirao nikakve nove drivere. Čini mi se da je recovery console jedino rješenje. Ima li tko više iskustva s tim. Kojom naredbom obnoviti sistemske datoteke. Pokrenuo sam chkdsk /p i chkdsk /r ali chkdsk /f i chkdsk c: /f ne prepoznaje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Registered User
|
Cataphract, misliš li na naredbe fixboot i fixmbr iz recovery console. Koja od te dvije naredbe radi manje izmjena i mogu li ostati bez podataka. Ima li smisla pokrenuti chkdsk /f naredbu s obzirom da disku mogu pristupiti sa drugog diska. Pitam jer microsoft kaže da ta provjera može trajati danima. Ima li tko ideju zašto mi ne prepoznaje neredbe chkdsk /f, chkdsk c: /f. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Guest
Datum registracije: Feb 2005
|
ubacis cd od xp-a, i nakon nekog koraka odaberes repair i to je to... |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Dec 2004
|
nisam mislio na fixmbr i fixboot već na samu opciju "repair". kaj se tiče fixmbr i podataka, ne bi se trebalo ništa dogoditi, ali dobro je napraviti backup. problem će ti predstavljati personal folderi, ali ako svoj disk staviš u neki drugi i loadaš windowse, lako ti se poigrati sa security postavkama foldera (pod properties). tamo daš full control prava tom novom administratoru ili kome već, zatim klikneš gumba "advanced" i promjeniš ownera (vlasnika) tog foldera. apply, ok - i imaš pristup personal folderima od druge instalacije XPa. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
jesi sto dirao u biosu??? ja sam sse malo bio igrao i imao sam slican problem (neprestani restart nakon "starting up-a" |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Dec 2005
|
ak ideš na repair ostat će ti podaci |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2003
|
Citiraj:
Prvu ti ne prihvaća zato što sintaksa nije dobra, a drugu..što znači "ne prihvaća" ?? Vjerojatno ti ispiše nešto kao ovo dolje, što znači da sistem trenutno koristi disk/particiju te da treba restartati računalo kako bi se chkdsk obavio prije dizanja samih windowsa - odgovori s Y i restartaj računalo. Možeš dodati i /X na kraju, kako bi bio siguran da će se disk/particija dismountati prije provjere. Dakle: chkdsk c: /F /X C:\WINDOWS\system32>chkdsk c: /f The type of the file system is NTFS. Cannot lock current drive. Chkdsk cannot run because the volume is in use by another process. Would you like to schedule this volume to be checked the next time the system restarts? (Y/N)
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
chkdsk c: /p /r To upiši...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
Datum registracije: Feb 2005
|
Imao sam kod frienda takav problem , reinstalirao windowse, pregledao (vadio i vraćao sav hardware osim..) sve fizičke komponente osim jedne, a to je CPU, jer mi nije padalo na pamet. Slučajno se sjetih i skinem CPU te ga vratim i sad komp radi ko avion. Inače procesor je Athlon 64 .... Mišljenja sam da se CPU pomakao u ležištu za koji mikron usljed premještanja kompa, a hladnjak je velik i visok tako da je ovo najvjerojatniji uzrok nerada kompa. Da, probao sam podići windoze i u safe , probao sa live distribucijama linuxa, ERD commanderom i ništa dok nisam napravio gore opisano. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
|
Fuck MS, nema /p u command prompt chkdsk helpu. Što ne znači da nije opisan u Windows helpu - chkdsk [drive:] [/p] [/r] /p - Performs an exhaustive check even if the drive is not marked for chkdsk to run. This parameter does not make any changes to the drive. (BTW meni na /p javlja invalid parametar) Zanimljivo je se chkdsk spominje na dva mjesta, s potpuno različitom sintaksom! U win helpu se još spominje chkntfs /c komanda te fsutil dirty set volume: kojima bi trebalo označiti volume kao dirty te time pokrenuti chkdsk automatski kod restartanja windowsa.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|