|
|||||||||||
|
|
#76471 | |
|
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
Citiraj:
|
|
|
|
|
|
|
#76472 |
|
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Sve neki lanci za male točkiće? Postoje li lanci za 20" gume ili sam osuđen na kupnju zimskih guma, drugog seta felgi i još skupih senzora za tlak za svaku gumu? Poslano sa mog S23 Ultra koristeći Tapatalk
|
|
|
#76473 | |
|
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
"Prije svega treba znati ako su lanci obavezni na plavom prometnom znaku, moraju se ugraditi klasični lanci za snijeg – tekstilna pomagala za pokretanje u takvoj situaciji nisu dopuštena." https://revijahak.hr/2021/11/26/test...etanju-vozila/ Sto na kraju ispada da su carape legalne po gradovima i vise od pola Hr, ali kada krenes na put vjerojatno ides putevima koji spadaju pod zimske dionice - onda imas plavi znak lanca i banana :/ https://www.google.com/url?sa=t&sour...fxGmAdCn5CIRj9 I zadnje pitanje, mozda jos bitnije, kako osiguranja i kasko gledaju na carape ako dodje do nesrece.
|
|
|
|
|
#76474 |
|
Nikad sit, uvijek žedan
Datum registracije: Jun 2005
|
Dal zaista ima netko tko bi stavio lance na alu felge? Ok, jedno ih je imjati u gepeku da se ispuni zakonska forma, a drugo je staviti ih, a onda ti je tak svejedno što ćeš imati. Ovi michelin "lanci" fora izgledaju.
|
|
|
#76475 | ||
|
Brat od Đon Vejna
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
Citiraj:
Burazova Sportrider davne 2008. - 2009. godine, na gewindama, 17" Ultraleggerama. Prodao je tad Golfa 3 dizela samo da bi kupio felge gume i gewinde ![]() ![]() Ja, 15 godina poslije imam sličnu briju ![]() Samo je kod mene prava zabava pod haubom..
|
|
|
|
#76476 |
|
Premium
|
Mislim da nema šanse da si na ovakve felge stavljam lance. Budem se i ovu godinu malo primirio pa nevozio tih dan-dva snijega (plus imam 4x4). Ili drzao lance u gepeku. ![]() Poslano sa mog S23 Ultra koristeći Tapatalk
|
|
|
#76477 | |
|
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Kupiš zimske gume i bok. To kaj imaš awd kurca znači kad si i dalje na ljetnim gumama ispod nule. Citiraj:
Zakaj ne, ovak nekaj staviš bez bada. Nije sad da ćeš gore stavljat Mi3 lance vulgaris iz peveca ![]()
''Of all the things I've lost I miss my mind the most'' Mark Twain Zadnje izmijenjeno od: Wolverine. 27.10.2024. u 11:41. |
|
|
|
|
|
|
#76478 |
|
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Netko je govorio da više nema monovolumena već su sve SUV-ovi. Viđe ovo - Forthing U-Tour, 1.5 l/4c 177KS, 7 siceva, 33k € https://www.autohrvatska.hr/forthing-u-tour.aspx
|
|
|
#76479 |
|
Premium
Datum registracije: Mar 2010
|
Zadnje izmijenjeno od: bertone. 27.10.2024. u 12:34. |
|
|
|
|
|
#76480 | |
|
Premium
Datum registracije: Oct 2005
|
Citiraj:
|
|
|
|
#76481 |
|
Brat od Đon Vejna
Datum registracije: Nov 2007
|
|
|
|
#76482 | |
|
Registered User
Datum registracije: Feb 2022
|
Citiraj:
I ne kupuju se zimske radi 1-2 dana snijega nego radi niske temperature, a to bude 2-3-4 mjeseca.
|
|
|
|
#76483 | |
|
Premium
|
Citiraj:
Prije sam skidao ljetne s felge i stavljao zimske na alu felge... sada mi se ne da zahebavati i još tegliti do garaže ljetne gume s felgama. Budem bruh još navukao. Samo problemi... a opet, ne želim ih ostavljati kod vulkanizera da mi se Rosario grafitne felge ne izgrebu. Nemam povjerenja. Poslano sa mog S23 Ultra koristeći Tapatalk
|
|
|
|
#76484 | |
|
Premium
|
Citiraj:
![]() Zadnje izmijenjeno od: bertone. 27.10.2024. u 14:17. |
|
|
|
|
|
|
#76485 | |
|
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
Citiraj:
Kakvim senzorima? Imas direktni TPMS? |
|
|
|
|
|
|
#76486 | |
|
Moderator
|
Citiraj:
Gledam uzet Bridgestone Turanzu All Season 6 ili možda Conti All Season Contact 2
|
|
|
|
#76487 | |
|
Premium
Datum registracije: Sep 2011
|
Citiraj:
Winter contact koji je bez konkurencije u 215/60/16 dimenziji, u 215/65/17 dimenziji je sedma ili osma guma. Najbolji ispada GY ultragrip performance 3, kojeg nema u hrvatskoj u ovoj dimenziji. Kupigume inače nisu baš jeftine, meni je bilo 40 eura razlike po gumi za dimneziju 235/55/17 Poslano sa mog REA-NX9 koristeći Tapatalk |
|
|
|
|
|
|
#76488 |
|
Premium
|
|
|
|
#76489 | ||
|
Moderator
|
Citiraj:
Citiraj:
Ja ću na kraju ženi uzet dvije nove Conti ASC2 u AutoHrvatskoj. Za E39 sam prošle godine uzeo set zimskih 16'' i ove godine set ljetnih 18'' tak da sam s njim miran. Mada sad bi i zimulje 18'' jer kad skinem M parallelke s njega opet bu bil grdi. ![]()
''Of all the things I've lost I miss my mind the most'' Mark Twain Zadnje izmijenjeno od: Wolverine. 27.10.2024. u 17:51. |
||
|
|
|
|
|
#76490 | |
|
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Automobili
Citiraj:
![]() Dvije-tri crtice na felgi će ti tada biti najmanji problem ![]() |
|
|
|
|
|
|
#76491 | |
|
Premium
|
Citiraj:
Ja sam već bio na korak da uzmem Conti ASC2 no onda sam u zadnjem trenutku odlučio da ipak hoću dva seta felgi i guma i jbg, iako je to skuplja opcija, navika je *ebena stvar ![]() Usput, 100€ po gumi je super,... ja neću ni napisati koliko u meni potrebnoj dimenziji dođe jedna,... nepristojno je ![]() |
|
|
|
|
|
|
#76492 |
|
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
Da i ja sam odlučio još jednu sezonu za zimskima ostati. Nisu puno prošle, a i ovo im je četvrta sezona tak da bi trebale biti ok. |
|
|
|
|
|
#76493 | |
|
Premium
|
Citiraj:
Što znači za novi set zimskih guma s felgama, moram uzeti i nove TPMS senzore. Poslano sa mog S23 Ultra koristeći Tapatalk
|
|
|
|
#76494 | |
|
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
Citiraj:
![]()
|
|
|
|
#76495 | |
|
Čika Zeljeni
Datum registracije: Sep 2013
|
Citiraj:
Pa ne trebaju ti i zimske biti 20", možeš i 18" uzet za zimski set. I dobro ti reče @medo - džaba 4x4 ako imaš ljetne. Nikad mi neće biti jasan mozak ljudi koji daju XY € za auto sa "lijepim" felgama ali onda premišljaju kad te iste gume zamjenit i da li nabavit zimske gume. Kad sam uzeo svoga, odmah sam nakon 2mj naručio zimski set felge+gume . 1200€ otišlo, ali sam siguran na cesti. btw. ljetni setup vs. zimski ![]() Zadnje izmijenjeno od: GreenLife. 28.10.2024. u 00:15. |
|
|
|
|
|
|
#76497 |
|
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
@greenlife Kod vas u DE je drugačije nego kod nas. Stari mi je bio u AUT pa su mu rekli da ako nema zimsku opremu nakon određenog datuma i doživi sudar, pa makar ne bio kriv, osiguranje ga ne hebe ni 5%. Kod nas je i klima drugačija. Kod nas u Primorju, a i drugdje na moru, snijeg nije pad već godinama. Koji q će nam zimske gume? Za ona 3 puta što po zimi odem do ZG, u 90% slučajeva snijega nije bilo.
|
|
|
#76498 |
|
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
Osim kad padne pa krene cirkus https://youtu.be/AR44Ti-goqM?si=RfdnIYYoOm3AYe_- Mislim znam ljude iz primorskih dijelova koji ni hodati po snijegu i ledu ne znaju, a kamoli voziti. ![]() |
|
|
|
|
|
#76499 | |
|
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
Citiraj:
Poslano sa mog PGT-N19 koristeći Tapatalk |
|
|
|
|
|
|
#76500 | |
|
Registered User
Datum registracije: Feb 2022
|
Citiraj:
Daj malo prouči materiju i pogledaj neke testove. Zimska guma je obavezna već od 7 stupnjava pa naniže, jer se ljetnim drastično smanjuju karakteristike kako pada temp. Nebitno je jel ima snijega ili nema.
|
|
![]() |
| Uređivanje | |
|
|