|
|||||||||||
|
|
#75151 | |
|
White Rabbit
Datum registracije: May 2006
|
|
|
|
|
|
|
|
#75152 |
|
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
U DE se M+S gume više neće tretirati kao cjelogodišnje. Lako bi se to moglo prenijeti i na nas. https://revijahak.hr/2024/08/29/od-1...like-promjene/
|
|
|
#75153 |
|
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Ono, ne kužim. Jedina razlika je u dodatnoj Alpine oznaci koje neće biti na starijim gumama, a sljedeće godine će je svi imati? Iliti, kako zayebat ekipu koja je lani kupila M+S. To je tako kad imaš gadnijih problema u državi, al se baviš glupostima, čisto da ostaviš dojam da se nešto radi. Podjeća me na naših 0 promila, koje to nisu. |
|
|
|
|
|
#75154 |
|
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
|
|
|
#75156 |
|
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Mislim da nije. Imaš cjelogodišnjih koje nisu za snijeg i blato. Takve su popularne u UK, Nizozemskoj i sličnim zemljama s umjerenom klimom gdje ljeta nisu paklena a zime ne idu (skoro nikada) u minus. Njima su takve gume idealne. |
|
|
|
|
|
#75157 |
|
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Briga me za njih, zanima me kod nas. Ipak tu živimo i kupujemo gume ![]() Ovo za cjelogodišnje mi ne drži vodu, zadnjih 3 godine gledam i pratim te gume i niti za jednu nije pisalo da nije za snijeg, naravno one kineske kaj ne bi neprijatelju stavio ne računam.
|
|
|
#75159 | |
|
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
Citiraj:
Svaki proizvođač je mogao nakalemiti M+S na bilo koju gumu bez bojazni o reperkusijama. Pahulja s trozubcem je zaštićena i mora podleći minimalnoj specifikaciji za zimske gume ECE R117 i/ili ISO 23671. Dakle, proizvođač koji stavi 3PMSF znak na gumu koja ne podliježe minimalnim M+S kriterijima može sada biti direktno sankcioniran. To je konačno udarac čingčang i muchomacho gumama, koje su se rapidno rasprostranile po cijeloj EU, a u jeku poskupljenja guma od strane renomiranih proizvođača, poglavito u zadnje dvije godine, su doživjele ogromnu popularnost. Na žalost je i ovo jedna od zakašnjelih reakcija na slijed događaja koji se mogao spriječiti da se reagiralo pravovremeno, pa sad imamo zastrašujuć broj automobila na takvim recikliranim poluproizvodima od guma na cestama. A ova najava nije nova, daleko od toga - SEDAM godina je od najave, tako da su svi normalni i informirani mogli ili potrošiti set guma ili tada već montirati gume s 3PMSF simbolom, ako im je drago voziti gume stare 5+ godina. ![]()
|
|
|
|
#75160 |
|
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Daaaaaaleko više je auta na cestama s ćelavim gumama renomiranih proizvođača (posebni zimi), nego auta s low end kineskim gumama s dobrim profilima novijih godišta. Mogu to slobodno reći iz prve ruke. E sad, koje su opasnije, to znaju puno pametniji od mene M+S je oduvijek, desetljećima kod nas značio pojam za isključivo zimsku gumu, pošto se u tom nazivu i spominje snijeg. Bez obzira na pahuljice nacrtane. I kao takve su dobro obavljale svoju funkciju. Naravno, pravu zimsku gumu možeš voziti i po ljeti, bez problema, ako si pametan i svjestan njezinih osobima u tim uvjetima. A ta "nabijanja" nekih normi, opet se svodi na novce, uklanjanja konkurencije i slično.
|
|
|
#75162 | |
|
Vocna iglica u mudante
Datum registracije: Oct 2005
|
Citiraj:
jesi siguran da je zimska guma dobra na ovih 35+ temperaturama? kad sam ljetne stavio par dana prije zakonskog roka, provjerio sam za continetal sport contact 7 i pisalo je da gube karakteristike ispod +8C čini mi se.. ne usudim se voziti michelin pilot alpin 5 od 5k kn po ovim vrućinama da ga jebeš, kad već spominješ pravu zimsku gumu edit: eno postale su glasne gume, te michelinke nakon 3. ili 4. godine koliko ih imam, mijenjat ću ih ovu zimu.. razlog je jer nema dovoljno zime u nas u tom periodu edit: evo popusti 30% na gume kome treba, vredestein je dosta dobar u zadnje vrijeme, nexen isto ljetne https://cijenaguma.hr/auto-gume/225-...pro-92w-xl-ms/ Zadnje izmijenjeno od: John Creasy. 30.08.2024. u 15:30. |
|
|
|
|
|
|
#75163 |
|
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Kineze nemreš voziti do ćelavosti, prije se raspadnu ![]() Kao što rekoh, možeš i zimsku voziti ako si svjestan njezinih mogućnosti. Za ljeto su najbolje zimske one koje su starije, pretvrde za zimu, a imaju ripne i nisu ispucale ![]()
|
|
|
#75165 |
|
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
Ma kakvi, pa to su vulkanizirali novi sloj gume na karkasu premiJum proizvođača, pa ne bacaju se stare gume samo tako! Sava ide za lonce za cvijeće i kao kalup za beton za držanje suncobrana, a mišlen i kontinental idu u čajnu na obnovu! ![]()
|
|
|
#75166 | ||
|
Omicron Alpha resident
Datum registracije: Jun 2009
|
Zimska guma po ljeti bi trebala biti nelegalna i auto bi trebal biti tehnički neispravan. Citiraj:
Citiraj:
|
|
|
|
#75168 |
|
Premium
Datum registracije: Jul 2021
|
Tko još prodaje auto stakla? Kristal i Laus nemaju staklo. Auto je Ford Fiesta JD3, zadnje lijevo, broj 1522486
|
|
|
#75169 |
|
Fresh Juice
Datum registracije: Sep 2007
|
|
|
|
|
|
|
#75170 |
|
Premium
Datum registracije: Jul 2021
|
Taman stiže obavijest da je odgovoreno na temi kad mi iskoči Carglass. Idem im pisati mejl. Tnx
|
|
|
#75171 | |
|
#erase startup-config
|
Automobili
Citiraj:
![]() A onih sekundu dvije nakon gaženja kočnice i prije nego izleti airbag tek postaneš svjestan njihovih (ne)mogućnosti ![]() |
|
|
|
|
|
|
#75173 |
|
aka Mali Mirko
|
Crko mi akumulator i išao sam kupiti novi. Tipu u trgovini točno kažem za koji auto koji tip motora i godište, pročitam podatke sa starog akumulatora i napomenem da je akumulator "start-stop"... I on mi da akumulator na kojem ne piše više "Start-stop" nego samo da ima/podržava BMS i IBS. Je li to to? |
|
|
|
|
|
#75174 |
|
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Ako se ne varam, ti akumulatori su prilagođeni za hibride i podržavaju punjenje kroz regenerativno kočenje i sva ta moderna čudesa, tako da nemaš problema sa "starim" start/stop sustavom
|
|
|
#75176 |
|
#erase startup-config
|
|
|
|
|