|
|||||||||||
|
|
#75091 |
|
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
A ne gedžobelu fahrende badewanne ![]() Ko neki, jel ![]()
|
|
|
#75092 |
|
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
Može li netko preporučiti dobrog majstora za kontrolu dpf-a i peripetije s istim? Čini mi se da mi je auto poceo ucestalije raditi regeneraciju pa bi to provjerio prije nego kasnije. Čuo sam za pinjušića u dubravi, on hoće 150€ samo za pregled. To u suštini nije problem, samo da tih 150€ ne ode u vjetar. Poslano sa mog PGT-N19 koristeći Tapatalk |
|
|
|
|
|
#75094 |
|
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
|
|
|
|
|
|
#75095 | |
|
Brat od Đon Vejna
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
Znam da točno znaš kaj hoću reć, al izvlačiš kontekst iz nekog razloga.. DPF, EGR i AdBlu off i teraj miško, uz to odmah odradiš mapu da prodiše
|
|
|
|
#75096 | ||
|
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Mazda 3 2022 ima ravno 0 hibrida (mild ne uzimam u istu rečenicu sa hibridom). https://www.auto-data.net/en/mazda-3...eneration-6894 Citiraj:
122ks- 10,4s do 100 150ks- 9,1s do 100 180ks- 8,2s do 100 Odbijanje da znaš što voziš i odbijanje guglanja uz povlačenje zaključaka temeljem upitnog subjektivnog dojma ostavi za birtiju. P.S. Ta vrla 2.2 dizel 150ks ima 8,1s do 100. Stvarno je raketa za hibrid. Evo puni kontekst: Citiraj:
Uz to sve čovjeku želiš auto napraviti tehnički neispravnim. ![]()
|
|
|
|
#75097 |
|
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Bio vlasnik Mazde 3 SkyactivX 180 (2020. model). Baš nedavno ju prodao. Mogu potvrdit da auto nije išao s mjesta, tražio je teranje u okretaje (4,5k+) da se osjeti bilo kakva snaga. A onda potrošnja ode preko 14l/100km u gradu. Ali sve ostalo na auto je top, od interijera, udobnosit, tehnologije.. Imao i 1.6 16v Clia iz 2003. koji je bio "živahan" već od 2,5k pa nadalje, a samo 110ks imao. |
|
|
|
|
|
#75098 | |
|
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
Citiraj:
|
|
|
|
|
|
|
#75099 |
|
Omicron Alpha resident
Datum registracije: Jun 2009
|
|
|
|
#75100 |
|
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
Bio nekidan na tehničkom i i bivši kolega sad radi tamo - pitao ga upravo o pregledu DPF-a. Kaže da su bili na nekom seminaru vezano uz isto te da se spominje mogućnost uvođenja iduće godine. Koliko sam ja skužio problem je vjerovatno što su prozvođači varali/lagali na samim novim vozilima pa je pitanje koliko je sve realno . Primjer - Kaže da su na jednoj Octaviji i nakon instalacije novog DPF-a dobili sitno bolje rezultate i nedovoljne za prolazak i to je realnost na ovim dpf vozilima. Vjerovatno bi iz ovog razloga ko zna koliko vozila bilo za otpis što nema logike jer stariji čađaši bi i dalje prolazili.. Zadnje izmijenjeno od: zupy. 28.08.2024. u 08:28. |
|
|
|
|
|
#75103 | ||
|
Strichek Moderator
|
Citiraj:
Naravno da traži okretaje, kao i svaki NA benzinac, dovoljno je pogledat specke pa onda vidiš da mu je max moment na 4000 RPM i max snaga na 6000 RPM. Ak ga stisneš pije, ko bi rekao. ![]() Citiraj:
- Mild hibrid (IMHO glupost gotovo u rangu start/stop sustava, daje mrvicu snage i sitno skine potrošnju u gradu, dodatna malecka baterija i dodatni sklop) - hibrid (gotovo sve toyote i lexusi, voziš na struju par km ako uspiješ u komadu, poanta svega je potrošnja koja je po gradu /2, otvorena ili ispod ili u rangu dizela, mana autocesta) - plug in hibrid (ostatak toyota , imaš utičnicu, voziš na struju 50ak km bez potrebe za paljenjem ICE motora)Poprilično sam siguran da Mazda nema isti sustav kao Toyota, Mazda hibridi su bili i manualci, a HSD (Hybrid Synergy Drive) kod Toyote radi isključivo sa e-CVT automatikom.
|
|
|
|
#75104 | |
|
White Rabbit
Datum registracije: May 2006
|
Citiraj:
Hm...ovo prvo dvoje sam mislio da je jedno te isto, thanks na infu Znam da je bila neka prica da Toyota daje hybridnu tehnologiju Mazdi a zauzvrat Mazda 2 = Toyota Yaris ili nekaj u tom stilu. |
|
|
|
|
|
|
#75105 |
|
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
Ovo prvo imam ja u svojoj Mazdi (e-loop se zove ili tako nesto), nebitno skroz, da ti klima i radio mogu malo struje vuci iz regenerirane energije. Zanemarivo. Zapravo, mislim da je ovo moje jos stepenicu ispod mild hybrida. Zadnje izmijenjeno od: rendula. 28.08.2024. u 10:41. |
|
|
|
|
|
#75106 |
|
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
@buljo Dodaj spisku i mikro hibrid. Reno ima 2 elektromotora i malu bateriju - jedan mu pomaže pri pokretanju s mjesta, a drugi za prebacivanje brzina u EDC (DCT) mjenjaču.
|
|
|
#75108 | ||
|
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
Citiraj:
Kao što niti svi STPovi nisu isti tj. u nekim prođeš bez mita za stvari gdje bi inače pao. Recimo ja sam prošao s cliom bez da mi radi treće stop svjetlo i rekao mi je da mi je kočiona uskoro za zamjenu.Sa citračem sam prošao iako su zadnje kočnice malkice ispod granice i ima nešto hrđe po pragovima. Za tak nekaj tu u Samoboru ne bi prošao NIKADA. Neću navoditi gdje sam prošao ali sam prošao bez bita i bez ikakvih komplikacija.Citiraj:
Mora da je milina jednostavan sklop za popravljati i detekciju kvara. ![]() |
||
|
|
|
|
|
#75109 | |
|
Vršni visioc
Datum registracije: Jun 2005
|
Citiraj:
![]() Znaci imas klasifikaciju koja od HIBRIDA na gore ima el.motor. MILD hibrid (cisti ICE + ovo o cem pisemo, eco sejving funkcije, mikro baterija dodatna) HIBRID (el motor + malo veca baterija + ICE, ne zahtjeva punjenje struje rucno) PHEV (plug in hibrid, oliti ISTI hibrid, el motor + puno veca bat i puni se "rucno" + ICE) BEV (skroz struja, el motor + najveca bat) ![]()
Bez potpisa. Zadnje izmijenjeno od: RaneZ. 28.08.2024. u 11:09. |
|
|
|
|
|
|
#75110 |
|
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
I naziv. Ali u konacnici je to jedna mala 48ish voltna baterijica koja eto nesto radi. Super je za popuniti turbo rupu u gradskoj voznji, i to je otprilike to sto mogu primjetiti. Jucer se parkirao, upaljen auto i klima, ugasen start stop, izasao van iz auta i slusam svakih 10 sekundi kresne se vent i kompresor, zabruji, pa se ugasi na 10 sekundi i tako u beskonacno. Mater mu stedljivu! Znam da ima postavka kako da klima radi u leru (comfort, standard, eco) i podeseno je standard. Ocito ce morati ici comfort mode jer je standard ocito osmisljen za Gretu.
|
|
|
|
#75111 | |
|
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Da ti nisi među onima koji se skupljaju na Billi, Buzinu, Kauflandu, City Center…? Citiraj:
![]() Zadnje izmijenjeno od: Hamm. 31.08.2024. u 05:55. |
|
|
|
|
|
|
#75112 |
|
Yugokiller
Datum registracije: Jun 2006
|
Je, ali nije ugodan za normalnu vožnju. Nije problem imat samo 200NM, ali da je niže u radnom području. Pogledajte samo stare dvolitraše iz 90-tih, većina s cca 115ks 8 ventila, ali su išli. Naravno da su auti bili lakši, ali takav motor ima gro momenta na niskim okretajima za jednog NA atmosferca. Što sigurno nije slučaj za tu mazdu, kao ni recimo hondine prave v-tech motore.
|
|
|
#75113 |
|
Premium
Datum registracije: May 2008
|
|
|
|
#75114 |
|
Vršni visioc
Datum registracije: Jun 2005
|
|
|
|
#75115 | ||
|
Brat od Đon Vejna
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
Igramo top trumps? 0-100 je pokazatelj ravno ničega, u međuubrzanju je taj dizel uistinu raketa Di se ide u te škole? Da naučim kako se vadi mast autu, a postigne jedno veliko ništa ![]() Citiraj:
![]()
|
|
|
|
#75116 | |||
|
Strichek Moderator
|
Citiraj:
Naravno da su stari bili življi, skini sa novih sva eko sranja pa ćeš imat takav auto. Obzirom koje birtijske priče ovdje drobite skoro da i je. Citiraj:
Khm Citiraj:
Prošao je voz za tvoju školu, sad je samo lupetanje.
|
|
|
|
#75117 |
|
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
Prije par mjeseci sam pitao ovdje za Kia Sportage mišljenje. Većinom nije bilo odgovora podržanih direktnim iskustvom već rekla/kazala. Sad je vrijeme da uzmem napokon auto i drzim se Kia Sportagea jer sam sjedao u Kugi, Tusconu, Karoqu i niti jedan mi nije legao kao Sportage. Pitanje je uzeti novu u Style opremi (150ks) ili 1g staru u GT-Line opremi (presla 14k, 180ks) za istu lovu (registracija, prvi servis i 4x dodatne zimske gume ukljucene u cijenu). Neki ce reći novo je novo, ali me zanima je li itko vozio GT i Style da da info iz prve ruke? Sent from my VOG-L29 using Tapatalk |
|
|
|
|
|
#75118 | |
|
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
Išli su da ne velim kaj. Bili su 200-300 kg lakši a imali su Euro II katalizatore koji ih nisu toliko čepili i manje kotače. Naravno da lakše krenu s mjesta. Ali kad krenu idu za klinac. Umru iznad 3000-3500 okretaja. Samo se deru i ništa bolje ne idu kad ih razvlačiš u okretaje jer rano ostanu bez momenta a troše kao da imaš vir u rezervaru čak i kad ih ne vrtiš. |
|
|
|
|
|
|
#75119 |
|
PRO
Datum registracije: Apr 2010
|
Nove Kie Sportage 2025 sad imaju ciste benzinnce, Škoda takodjer.
|
|
|
#75120 | |
|
PRO
Datum registracije: Apr 2010
|
Citiraj:
Osobno sam sad uzeo sportage 2025 hibrida 220ks, ex Style, pa ćemo vidjeti. Meni taj GTLine iskreno ništa vrijedno spomena ne nudi.
|
|
![]() |
| Uređivanje | |
|
|