|
![]() |
#2 |
music freak
Datum registracije: Jan 2004
|
...mem test,prime 95, S & M,ako ti ove testove prolazi nemas razloga za brigu
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
SP 2004 (Ram Test), OCCT, Super PI (32M) Ako prođe 32M PI i OCCT (ali sa podešenim tako da koristi veću količinu memorije) onda je OK! MemTest više služi za provjeru ispravnosti memorije.
![]() |
#4 |
EMP moderator
|
Jel se može u OCCT-u stavit maksimalan broj MB kolko stvarno imam RAM-a? Znači imam 1024 i da u OCCT stavim isto toliko?
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | ||||||||||||
Premium
Datum registracije: Aug 2003
|
Koristi MemTest86 i za ovakve stvari izbjegavaj windowse ili bilo koji drugi os u kojem testni program ne moze u potpunosti sam raspolagat memorijom
![]() |
![]() |
#8 |
Moderator
|
Gledaj MemTest nije mjerilo da će ti radit stabilno u Win! Milion puta sam imao stabilan memtest prođe par puta sve testove (iako su 5 i 8 test najbolje mjerilo) ali ćim bi bootao u Win oni bi se ili srušili ili smrzli ili BSOD-ali tako da MemTest gotovo nikad ne koristim! Koliko mi je samo puta MemTest bacio grešku a Prime bi vrtio 12h ili obrnuto Prime puca u roku Odmah a MemTest vrti par sati bez greške! Inače dovoljno ti je par puta proć sve testove ali to je princip ko i sa Prime-om što dulje to bolje!
![]() |
#9 | |||||||||||||
Premium
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#10 |
Moderator
|
Gle ga sad! A zašto nakon ''rihtanja'' latencija i napona (vDIMM) se više ne ruše? (dok memtest onda podivlja) Nije mi se to jednom desilo sa jednim RAM-om i jednom konfom! (Winbond bh/ch/UTT tu najviše voli zezat) Evo konkretan primjer UTT čipovi i 3000+ Venice na DFI LP NF4 Ultra-D 250 2-2-2-5 3,4v MemTest (onaj na ploči) 0 grešaka WinXP BSOD nakon 15min Prime95 pada nakon 3min, PI1m OK 8M pada 250 2-2-2-5 3,5v (i još par ostalih postavki latencija) MemTest javlja 2 greške u 8 testu Prime95 vrti 8h PI32M Stabilno E sad ti meni reci da nije bilo do RAM-a OCZ PlatinumEL Rev2 (TCCD)+ 300 2,5-3-3-6 2,6v MemTest bez greške WinXP neće niti pomislit dić 300 2,5-4-3-6 2,6v MemTest OK WinXP jedva stabilan 300 2,5-4-4-7 2,7v MemTest OK WinXP rade nekako ali pada PI8M GeIL One TCCD 300 2,5-3-3-6 2,6v (DFI+SD) MemTest OK PI1m OK, 8M pada OCCT pada, Prime pada 300 2,5-4-3-6 2,6v MemTest OK PI32m OK, OCCT OK, Prime 8h+ OK 312 2,5-4-3-6 2,8v MemTest -> greške nakon 2 prolaza PI32m OK, OCCT OK, Prime OK
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | ||||||||||||
Premium
|
gledaj ne zelim ulazit ovde u neke rasprave medjutim nije mi jasno sta ti oces rec time da ti memtest86 (nadam se da govoris o njemu) i prime daju razlicite rezultate ili da ti windowsi rade stabilno a memtest ne izbacuje greske pa memtest u memoriju upisuje vrijednosti i cita ih. ako ne dobije isto prijavljuje gresku ako negdi nadje gresku to ne znaci da ce se windowsi rusit. rusit ce se jedino ako je neki kljucni dio zapisan u tu lokaciju. isto tako prime ce normalno izvrtit testove ako ne koristi taj dio memorije ako memtest ne nadje gresku znaci da je s memorijom sve ok, medjutim memorija nije jedina komponenta stabilnog rada i to nije garancija da ce racunalo stabilno radit
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|