|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jan 2003
|
All In Wonder
Neki dan sam kupio ATi All In Wonder 128 karticu, instalirao sve,podesio i fino radi,samo imam jedan problem : Kad pokrenem tv tuner slika mi je dosta losa,i to ne da su pojedini programi losi vec na svim programima se preko cijele slike pojavljuju crne okomite linije. Prvo sam pomislio da je stvar u anteni i losem prijemu pa sam comp spojio na novu antenu,kabel ali ista situacija.Slika nije tako jako losa, samo da nema tih crnih crta. Ima tko ideju zasto je to tako i kako ovo ispraviti? Volio bi ovo sto brze sredit tak da mogu pocet radit capture i da mogu uzivat u cudu o kojem sam dugo mastao Pozdrav i hvala!
![]() |
#2 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Može biti hrpa toga... Da li si karticu isprobao prije kupnje? Da li si probao sve tipove konekcije,dakle koaksijalac,S-video i chinch? Postavke prijema,znaš ono Cable,Antena,naš PAL itd... AGP ili PCI,16-32mb,vulgaris ili pro? Ajd daj malo više podataka... I OBAVEZNO: http://www.ati.com/support/products/...w128setup.html i tu http://www.ati.com/support/products/...128issues.html Pronjuškaj i tu malo... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
Karticu nisam isprobao prije kupnje posto nisam imao prilike (narucio sam je postom). Signal koji promam sa tv-a ide preko koaksijalca,testirao sam tv out preko chincha i sve radi savrseno(i slika i zvuk...). Ne znam da li je moguce preko chincha i primati sliku,jer slika mora ici preko koasijalca,u konektor za antenu na kartici,jel tak? (kod tv-a imam onaj scart sa input-output switchem) Postavke prijema sam pokusao mijenjati i najbolje su se pokazali kad sam stavio pod European Cable,cini mi se nesto bolje od antenne.Pal mi sam prebaci po defaultu tak da sam to eliminirao. Kartica je AGP verzija,16 Mb,obicna,nije PRO. OS je Win98Se Razmisljao sam da probam instalirati neki drugi OS,ali nisam siguran da ce to pomoci.Pokusao sam s novim driverima,ali ih jednostavno odbija,poslje restartanja,pri podizanju sistema kaze Windows protection error.... Proletio sam malo tekst Technical Issues (http://www.ati.com/support/products...e128issues.html),ali tu ne vidim svoj problem. Nadam se da cu uspjet ovo nekak rijesit i da nije otisao neki chip ili nesto na tv tuneru... Ako netko zeli vidjeti o cemu se radi poslat cu attachment. Pozdrav i hvala svakome barem na pokusaju rjesenja!
![]() |
#4 |
Super Moderators
|
Ma mora delat... ![]() Koju ploču imaš,koji proc? Probaj joj dovesti signal preko S-videa pa vidi kak ide Pitanje je koju si karticu imao prije,jesi li dobro očistio stare drivere,da li si pravilno instalirao WDM... Ak nije nekaj krepalo gadura mora proraditi... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
Ploca je QDI Advance9 sa VIA Apollo 133 Pro chipsetom, a proc je celeron na 566 MHz. Sasvim dovoljno za tu karticu,imho. Znaci ti kazes da mi ne treba koaksijalac ako ima s-video ili chinch,ako sam te skuzio. Prije sam imao Tornado Rivu TNT2,32Mb,sve je pravilno instalirano,nigdje u device manageru nemam upitnika ![]() Vec lagano pizdim jer mi sve smrdi na hard problem ![]() E da,probao sam na vhs-u pustit neki filmic sa sto sam prije snimao,ali se opet javljaju te okomite crte tak da los signal nije garant. uzivaj
![]() |
#6 |
Super Moderators
|
Ma probaj isčupat antenski kabel,pa mu pusti TV signal preko s-vhs kabla. Mislim da tvoja kartica ima antenski i s-vhs ulaz i s-vhs TV-out... Probaj i sve to lijepo de-instalirati,uzmi reg cleaner,očisti sve od stare grafulje,sve od ATI-ja,onda prvo instaliraš WDM Capture driver/nemoj restartati/pa driver od grafičke,pa restart. Da li je orginal ATI ili ne-to ti je dosta bitno Nemoj se žderat-ak nisi kupio usranu karticu mora to prodelati... |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
Maknuo sam stare drivere,sve ocistio iz registrya, maknuo multimedia centar6.0,instalirao nove drivere wmer1284137192,novi multimedia center 7.1,kad pokrenem television kaze mi : "AMC peripheral not found AMC peripheral or cabling may be improperly instaled". Pogledao sam na http://www.ati.com/support/infobase/2674.html ali nisam nasao nist korisnog. Sa starim driverima uspijem pokrenut tuner i sve,samo mi se javljaju te crne okomite crte.. Mislim da cu probat instalirati WinXP,mozda ce tamo proradit. btw.bio sam kod prijatelja i na njegov comp smo instalirali karticu i ista stvar-iste crte se javljaju(on isto ima W98Se, stavio sam starije drivere,one koji dolaze na instalacijskom cd-u i stari multimedia centar 6.0). Da li je instaliranje WinXp-a moguce rjesenje?
![]() |
#8 |
Super Moderators
|
A probaj ju spojit sa S-vhs kablom,možda ti tuner ne valja... Dakle npr.sa videa /moraš imat onaj adapter-skart u video,a s druge strane ima s-vhs i chinceve/ pa probaj spojit na video-in na karticu... Neznam kak bi ti se XP ponašao sa starim hardwareom,meni se na staroj ploči rušio... |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
Spojio sam chinchom sa videa-na video sam stavio scart adapter,na adapteru sam switch prebacio na output (jer imam ono input-output) i pustio vhs kazetu,pokrenuo television u multimedia centru i namjestio connector na composite,ali opet ista stvar,opet crne okomite crte. Jelc(a i ostali koje zanima),mogu ti poslati na mail capture od 500kb da vidis o cemu se radi.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Super Moderators
|
I da pređeš na XP-sumnjam da bi nekaj dobio... Eventualno da lupiš re-instal OS-a,pogledaš novu verziju biosa,AGP drivera i sl... A ništ,probaj re-instal WIN98 pa vidi. Makar mi je malo bedasto da ti neće nove drivere-da li je orginal ATI ili neka druga firma??? Neznam...probaj još tu http://www.lightspeed2000.com/lsatibeta.html#slot1 |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
|
IMHO neki chip na kartici je krepo i zato to zeza. Ne vjerujem zasto bi reinstal windoza mogao pomoci. Kartica je orginal BBA(Build By Ati).
![]() |
#13 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
Ako ti je nekaj krepalo na kartici ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
|
znam...njesra...ak nist imam dobar tv-out,a i mogu je uvalit nekome ![]() Nije kraj svijeta,iako sam u qrcu...
![]() |
#15 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
A ak nisi ziher da je nekaj krepalo od hardwarea probaj re-instal,ili lijepo skupi dečke pa je odi "reklamirat" ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
|
lol ![]()
![]() |
#17 | ||
Somewhere around Barstow
|
Citiraj:
Citiraj:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Somewhere around Barstow
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
![]() Ma...vidio sam na ATI-jevom siteu pod PBA drivere za dotičnu... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Somewhere around Barstow
|
Citiraj:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
![]() Mislim da su neki proizvođači čak i par godina nakon pojavljivanja aktualnih modela počeli delat takve kartice...čak se jedno vrijeme i kod nas znalo naći NOVIH modela grafičkih od nekih "lijevih" proizvođača. Znam da sam znao vidjeti na cjenicima neke fakat PRASTARE modele,novijeg datuma proizvodnje. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|