|
![]() |
#1 |
I feel devilish today ...
Datum registracije: Oct 2001
|
Heeeeelp!!
Napravio sam jednu glupost kolosalnih proporcija... Naime, imam instalirane W2k (sp2) i kad mi je stara pobrisala 10gb baskupa s harda koji mi je crko posizio sam i odlucio konacno iskoristiti mogucnosti windowsa. Ideja je bila da joj ogranicim koje direktorije moze a koje nemoze dirati. No da ne duljim u tom procesu sam uspio zabraniti pristup Administrator grupi pristup winnt direktoriju. Ne samo da ga nemogu mijenjati nego ga uopce ne vidim. Tj. nemogu se logirati jer sa mog stajalista (admin) windowsi uopce ne postoje... No sad, ako tko ima neke inteligentne ideje *JAKO* bih cijenio da mi se jave. Sto prije moguce. PS. Ja sam vec lagano bez ideja, a ovo pisem kao poweruser koji nema prava nista mijenjati i nema pristup winnt dir-u. Medjutim kako da se on moze bootati a admin ne..to mi bas i nije jasno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
|
ups zaboravih..
Zaboravio sam napomenuti da sam probao slijedece: 1) Safe mod with console: ista prica nemogu se logirati 2) Recovery console: ne radi cacls naredba - nemogu mijenjati privilegije 3) "Run As" opcija..naravno ne radi jer prema adminu sve naredbe/programi koji rade nesto korisno nalaze se u winnt diru (ko da ih nema) 4) nemogu kopirati korisne programe iz winnt dira jer nemogu u njega uci kao ovaj poweruser a u recovery consoli nemogu pokretati programe osim onih koji su navedeni kao validne komande (ima ih waaaay premalo) 5) third-party solution..sada nesto isprobavam ali sumnjam da ne biti nesto.. Otvoren sam na prijedloge... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
#3 |
matroxfanatic
Datum registracije: Nov 2001
|
Kako si uspio uskratiti prava Administratoru, kao Administrator? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Banned
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
|
Citiraj:
![]() Vrlo lijepo i jednako toliko beskorisno. Ajde ljudi pomagajte! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Banned
|
Citiraj:
PAJOOOOOOOOOOOO!!!!!!!!!! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
matroxfanatic
|
Citiraj:
Javi ako ne prodje, probat cemo nesto drugo. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
matroxfanatic
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
|
Ja sam uspio kao administrator administratoru uskratiti prava pristupa direktoriju winnt. Kako? Sam vrag zna. No u biti nije ni vazno jer sam to sredio, a kako to je poslastica. Naima unatoc cinjenici da power user nema pravo preuzeti vlasnistvo (ownership) nad nekom fajlom/dirom/particijom on ima pravo dati si to pravo. Go figure.. No, dao sam si pravo ownershipa, "prisvojio" cjelu primarnu partivijciju i otvorio je svima i sada sve radi. Thnx na moralnoj podrsci i uvidu u filozofski aspekt problema :-)
Athlon 64 X2 4400+; Gigabyte GA-M57SLI-S4 nForce 570 SLI MBO; 2x1 GB DDR800 AData; Gigabyte 8600GTS Silent; Antec P180; Tagan 380W SuperSilent; 3x120mm FAN; 3x320 GB Seagate 7200.10; Samsung 226BW 22" LCD |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 | |
matroxfanatic
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
|
Naprosto nemam rijeci, nadmasio si samog sebe... Ne znam zasto, ali cim si mi rekao da citas onaj manual o win2k, nesto mi je govorilo da se dogoditi nesto ovog tipa ![]() Ovo je u rangu zakljucavanja kljuceva u autu...
![]() |
#15 | |
|
Citiraj:
![]()
Athlon 64 X2 4400+; Gigabyte GA-M57SLI-S4 nForce 570 SLI MBO; 2x1 GB DDR800 AData; Gigabyte 8600GTS Silent; Antec P180; Tagan 380W SuperSilent; 3x120mm FAN; 3x320 GB Seagate 7200.10; Samsung 226BW 22" LCD |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
|
Citiraj:
![]()
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
matroxfanatic
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
matroxfanatic
|
Citiraj:
(misilim da nas sve ceka nezaboravna zabava ako dobijemo odgovor ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Premium
|
Citiraj:
Pa recimo da sam isao sa plamenom upaljaca gledati kako se krece zrak u kucistu, pa je ventilator posaugao plamen u prednju plasticnu masku... rezultat je bila crna, skurena mrlja. ![]() Metoda je inace ok jer se vidi i najmanje strujanje, ali kako narod kaze tko se igra vatrom...
![]() |
![]() |
#21 | |
matroxfanatic
|
Citiraj:
No, daj nam malo detalja, gladni smo dobrog tracha. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
|
Lijepo je znati da ja nisam jedina budala u ovom forumu :-). Trebali bi napraciti thread sa subjectom: "Najveca glupost koju ste ikad napravili na kompu/zivotu"
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Feldwebel
Datum registracije: Feb 2002
|
TOOOOOO. Ne hvalim se, ali tu bi se dalo pisati do prekosutra. Morat ću napraviti rang-listu. Tu će biti smijeha. Znam da se u priči par RTV mehaničara pojavilo nekoliko lopata dima, a na kraju niti jedan dimni efekt nije pobijedio. Možete si zamisliti što je pobjednik napravio. Tko zna što bi mi sve napisali. Kako se bojim kršiti autorska prava, predlažem da to otvori NUMA. Ja imam u pripremi par stvari iz svoje zbirke i još puno više iz tuđih. Nemate pojma što se u kompovima sve nađe.
![]() |
#24 |
|
Nemam pojma u kojoj bi rubrici otvorio nesto takvo. S obzirom da sam ja ispucao moju (zasada) najvecu glupost ovdje prepustam RAK-u moja autorska prava na ideju. Samo javi ovdje gdje si otvorio thread ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Feldwebel
Datum registracije: Feb 2002
|
Nisam se dao smesti i postavio sam to na "OSTALO". Malo sam izmijenio naslov, ali nema veze. Pišite što hoćete.
![]() |
#26 |
PC Ekspert
Datum registracije: Sep 2000
|
Usrah se od smijeha na ovo sa upaljacem, mogo si probat sa lakom za kosu (Dok je zapaljeni mlaz iz istog uperen u otvor za ventilator)... Daj postaj u RAK-ov topic, pliz! + Moze i ovo sa permissionima ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|