|
|||||||||||
|
|
#55231 |
|
Premium
Datum registracije: May 2007
|
|
|
|
|
|
|
#55232 |
|
Brat od Đon Vejna
Datum registracije: Nov 2007
|
Uz svu silu hypercarsa, auta tuniranih na 1000+ ks i Alpha GTRova, mislim da ce ljudima biti tesko za shvatit sto znaci sjest u auto, nabit gas pustit kocnicu i odvozit 8.6s na 400m
|
|
|
#55234 | ||
|
McG
Datum registracije: Feb 2014
|
Sve super i sve 5, ali većina ljudi se nikad u životu neće voziti brže od 200 km/h, dok im najveći dio vožnje otpada na graCku vožnju, kuća, posao, odmor, pa eventualno na more, izlet van države, a opet ne previše daleko od Lijepe Naše, pa natrag kuća i posao. Dok se Rimac Nevera za razliku od SF90 ne može, ne samo kupiti, niti naručiti, jer su navodno svih 150 rasprodali još prilikom inicijalnog C2 predstavljanja prije skoro tri godine. Registraciju i tehnički da ne spominjemo, a sve skupa se od prvog dana već više od desetljeća reklamira skoro, pa isključivo na temelju utrka ubrzanja, koje su bitne koliko i Intelove single-thread performanse. Citiraj:
![]() Citiraj:
I tak ...Hrvatski prijedlog Fondu EU za oporavak: Rimcu 1,5 milijardi kuna za razvoj auta bez vozačaRimac objavio brojke: Baš smo jebeno na državnoj sisi: "Za sve drage sugrađane koji 'financiraju' Rimac Automobile kroz poticajevs. električno 'rvacko auto max utegnuto, top oprema, prvi vlasnik, nikad udaren, mažen i pažen, dvozonska klima, extra FM spremljen po defaultu za sve potencijalne kupce.![]()
AMD Ryzen 9 9950X | Noctua NH-U12A chromax.black | MSI MAG B650 Tomahawk Wi-Fi | 128GB Kingston FURY Beast DDR5-5200 | 256GB AData SX8200 Pro NVMe | 2x4TB WD Red Plus | Fractal Define 7 Compact | Seasonic GX-750 AMD Ryzen 5 7600 | Noctua NH-U12A chromax.black | MSI MAG B650 Tomahawk Wi-Fi | 128GB Kingston FURY Beast DDR5-5200 | 256GB AData SX8200 Pro NVMe | 2x12TB WD Red Plus | Fractal Define 7 Compact | eVGA 650 B5 AMD Ryzen 5 7600 | Scythe Kotetsu SCKTT-1000 | MSI MAG B650 Tomahawk Wi-Fi | 64GB Kingston FURY Beast DDR5-5200 | 256GB AData SX8200 Pro NVMe | 2x14TB WD Red Pro | Fractal Define 7 Compact | Seasonic SSR-550PX Zadnje izmijenjeno od: The Exiled. 02.06.2021. u 00:59. |
||
|
|
|
|
|
#55235 |
|
Banned
Datum registracije: Apr 2021
|
To je Lamborghinijeva tradicija, prepoznatljivost, opak dizajn koji uvijek izgleda odlicno, a rasproda se i prije nego krene proizvodnja. Svaki model im je zapravo jako razlicit, a opet lako prepoznatljiv... Ali dobro, vjerujem da ce ga evo samo za tebe totalno promjeniti jer ipak si ti potencijalni kupac... ![]() |
|
|
|
|
|
#55236 |
|
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Jos ce bit da, ko Luka Rajic, nije gablece jeo da ustedi pare za slozit kocku. Ko kad su Luku Rajica pitali odakle mu pare za kupit Dukat. ![]() Salu na stranu, dobro se sjecam njegovih postova kad je bio mlad, kad se pricalo kak je njehov stari drito iz tvornice narucio posebno slozen S8, lovilo se komade u M6-ici itd. Mislim, neka radi sto zeli. Ali neke provale zbilja ne mogu progutat ![]() Kao ni sve ove bombe oko toga sto njegov auto radi ostalima po pitanju ubrzanja. Svi se cudom cudili kako je ostavio Taycana iza sebe, sad se evo opet cude kako je ostavio SF90 iza sebe. Pa da, ostavio je, mislim sto drugo imas za ocekivat da ce auto sa dva puta vise snage napravit? Bit povuci-potegni borba? FFS to je ko da se ja stanem sa svojim 330i protiv novog M3 i ostanem u cudu kako me razvalio ![]() Podsjetilo me na legendarnog Clarksona i McLaren F1 ![]()
|
|
|
#55237 |
|
Banned
Datum registracije: Dec 2020
|
Najjači su mi komentari i pljuvacina od ekipe koja u životu nije uzela šarafciger u ruke, radi neki posao od 8 do 4 i prosipaju pamet. Rimac je na dobrom putu da svima začepi gubicu, malo je trajalo duže od planiranoga, ali je to i za očekivati. |
|
|
|
|
|
#55238 |
|
Moderator
|
Mala retrospektiva https://www.netokracija.com/mate-rim...-zagreb-101882
|
|
|
#55239 | ||
|
Premium
Datum registracije: Aug 2003
|
Citiraj:
![]() A olupina je išla ispod 9s davno, i to sa malo preko 1000ks. Citiraj:
??? Anywayz, neka stave benzinski auto sa 2000ks na crtu pa da vidimo struja vs benzin. |
||
|
|
|
|
|
#55240 | |
|
Moderator
|
Citiraj:
Kao i C1 vs Veyron, P100D vs bilo sto slicne snage itd. Eventualno gdje moze bit zanimljivo je vozit par back to back krugova po recimo ringu ili spa a tu pak velik utjecaj ima tko ce sjest za volan.
|
|
|
|
#55241 |
|
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
U trci na nekoj kraćoj stazi, električar će uvijek biti brži iz jednostavnog razloga što do max. momenta dolazi bukvalno odmah čim stisne gas i što ga ima na bacanje (3x više u ovom slučaju). ICE motoru za max. moment neko vrijeme, a on je bitan za pokretanje auta s mjesta, a ne konjaža. I tu priča završava. Zato mene ovakve usporedbe uopće ne uzbuđuju jer u startu znam tko će biti brži. Da usporediš 2 električara sličnih performansi, razlika bi bila daleko manja.
|
|
|
#55242 |
|
Strichek Moderator
|
|
|
|
#55243 | |
|
15/JG52
|
Citiraj:
Inače čuje se sve i sva oko te priče sa testiranjem, nije to sve baš tako divno i krasno ali neću kvariti idilu. A tekst u topgearu potpisao novinar n/a. |
|
|
|
|
|
|
#55244 |
|
15/JG52
|
Nema još tog testa, ni max brzine ni ni 0-60 mph (AFAIK trenutno su na 2.12, na sajtu RA kažu manje od dvije sekunde a u člancima kažu 1.85) ni WLTP autonomije (na sajtovima kaže 650, na RA 550) itd itd. Jedino 402 je odradio ispod 9. |
|
|
|
|
|
#55245 | |
|
Banned
|
Citiraj:
![]() To ipak treba provozat ona ekipa AutoTopNL, top gear se prodao davnih dana pa ih ne treba uzimat za relevantne. |
|
|
|
|
|
|
#55246 | |
|
McG
|
Citiraj:
Ja za razliku od tebe iz prve ruke na temelju višegodišnjeg rada u firmi koja se bavi proizvodnjom za auto-industriju, znam da ovaj tvoj idol laže dok zine. Da ne pričam kak nikad nije preuzel naručeno i proizvedeno, a kamoli da je platil, valjda mu nisu sjeli državni poticaji taj mjesec ili koji kurac. ![]()
AMD Ryzen 9 9950X | Noctua NH-U12A chromax.black | MSI MAG B650 Tomahawk Wi-Fi | 128GB Kingston FURY Beast DDR5-5200 | 256GB AData SX8200 Pro NVMe | 2x4TB WD Red Plus | Fractal Define 7 Compact | Seasonic GX-750 AMD Ryzen 5 7600 | Noctua NH-U12A chromax.black | MSI MAG B650 Tomahawk Wi-Fi | 128GB Kingston FURY Beast DDR5-5200 | 256GB AData SX8200 Pro NVMe | 2x12TB WD Red Plus | Fractal Define 7 Compact | eVGA 650 B5 AMD Ryzen 5 7600 | Scythe Kotetsu SCKTT-1000 | MSI MAG B650 Tomahawk Wi-Fi | 64GB Kingston FURY Beast DDR5-5200 | 256GB AData SX8200 Pro NVMe | 2x14TB WD Red Pro | Fractal Define 7 Compact | Seasonic SSR-550PX |
|
|
|
|
|
|
#55247 |
|
Premium
Datum registracije: Apr 2015
|
Jel mi netko može reći koji klinac mi se desio s autom: imam Opel Astru dizel (2008. god). Jučer, prilikom paljenja sam zaboravio izbaciti iz brzine (prva) i kad sam zapalio, auto je malo potegnuo naprijed i odjednom totalno prestao raditi, konzola je krepala, ništa više nije radilo, davanje kontakta nije davalo nikakav život u auto. Nakon tipa 5 minuta je auto pomalo došao sebi i konzola je proradila no nisam ga mogao upaliti, kad bih ga zakresao čuje se samo jedan kratki cuk i ništa više, uopće ne vergla te centralno zaključavanje nije radilo. Susjed ga je spojio sa kabelima i probali smo ga opet zakresati no ista stvar, nije htio upaliti niti nakon nekoliko minuta što je bio spojen da se akumulator malo napuni, jednostavno ne može ni malo potegnuti nit zaverglati no centralno je proradilo. Također i brisači rade normalnom brzinom. Izvadio sam akumulator da ga odnesem u prodavaonicu akumulatora da ga testiraju no bili su zatvoreni pa sam ga vratio u auto i danas ću ga nositi, no zanimljivo mi je da je iskrilo kad sam odspajao kabele s njega tako da očito ima napona u njemu pa mi se ne čini mrtvim no nakon vraćanja u auto centralno opet ne radi. Pretpostavljam da je pregorio akumulator no zanima me vaše mišljenje, jel moglo izgorit još nešto? |
|
|
|
|
|
#55248 | |
|
Premium
Datum registracije: Jun 2009
|
Citiraj:
A Rimac je posebna priča o kojoj dovoljno ne znam da bih sudio, ali ono što znam je da mu je marketing jača strana. |
|
|
|
|
|
|
#55249 | |
|
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
Citiraj:
|
|
|
|
|
|
|
#55250 |
|
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Akumulator prazan / neispravan, dizlo je teže pokrenuti, anlaser je zdrav za vađenje i mali servis, pogotovo ako nije rađen nikad ili dsvno. |
|
|
|
|
|
#55251 | |
|
Registered User
Datum registracije: Mar 2016
|
Citiraj:
Kako god okreneš vodik ne može biti efikasan kao baterije. Kako god dobio energiju za proizvodnju tog vodika mogao si tu energiju upotrijebiti da napuniš 2-2.5 električna automobila. |
|
|
|
|
|
|
#55252 | ||
|
Premijum
Datum registracije: Nov 2008
|
Citiraj:
Citiraj:
''Iako je Rimčeva kompanija široj javnosti najpoznatija super brzim električnim automobilima, glavnina prihoda dolazi od prodaje tehnoloških rješenja i vitalnih dijelova za električne automobile (pogonski sklopovi, baterije, motori i sl.), čiji su kupci globalne kompanije poput Hyundaija, Kie, Porschea i Renaulta. Upravo poslovna suradnja i vlasnička povezanost s velikim imenima automobilske industrije omogućila je snažan organski rast i financijsku stabilnost Rimac automobila.'' Zadnje izmijenjeno od: HCS. 02.06.2021. u 12:23. |
||
|
|
|
|
|
#55253 | |
|
15/JG52
|
Citiraj:
Nego reci, jesi li napravio pretragu tih patenata koje drži firma Rimac automobili? Ja jesam i ima ih dva, BMS i hlađenje baterija. A sad ne drži me 100% za riječ ali trenutno koriste kupljeni BMS za Neveru. Meni nije jasno da ljudi imaju računala i pristup internetu a ne koriste ih, naprimjer ovako: Rimac Chooses Analog Devices to Enable Precision Battery Management in High Performance Electric Vehicles link |
|
|
|
|
|
|
#55254 | |
|
15/JG52
|
Citiraj:
Inače na internetu možeš naći Matin intervju gdje tvrdi da je u C_1 ugrađeno 24 patenta, jedino što nitko ne zna kojih. |
|
|
|
|
|
|
#55255 |
|
McG
|
Kod nas je dolazil po ništa drugo, nego OEM proizvodnju, tj. vanjska firma mu složi kaj je zamislil, on stavi svoje naljepnice gore i onda kasnije priča kak ima in-house proizvodnju. Isto kak je sve stvoril sam iz skromnih početaka dok lemi u garaži. Nikad nije dobil ni tražil kune od države. ![]() ![]()
AMD Ryzen 9 9950X | Noctua NH-U12A chromax.black | MSI MAG B650 Tomahawk Wi-Fi | 128GB Kingston FURY Beast DDR5-5200 | 256GB AData SX8200 Pro NVMe | 2x4TB WD Red Plus | Fractal Define 7 Compact | Seasonic GX-750 AMD Ryzen 5 7600 | Noctua NH-U12A chromax.black | MSI MAG B650 Tomahawk Wi-Fi | 128GB Kingston FURY Beast DDR5-5200 | 256GB AData SX8200 Pro NVMe | 2x12TB WD Red Plus | Fractal Define 7 Compact | eVGA 650 B5 AMD Ryzen 5 7600 | Scythe Kotetsu SCKTT-1000 | MSI MAG B650 Tomahawk Wi-Fi | 64GB Kingston FURY Beast DDR5-5200 | 256GB AData SX8200 Pro NVMe | 2x14TB WD Red Pro | Fractal Define 7 Compact | Seasonic SSR-550PX |
|
|
|
|
|
#55257 |
|
(-(-(-(--)-)-)-)
Datum registracije: Sep 2009
|
mislim da je ekipa skeptična oko Rimca iz razloga kaj si lik ne zna zatvorit gubicu i u tišini nešto napravit nego svakih nekoliko tjedana da neku bombastičnu izjavu koju prenesu svi mediji jer PR/marketing i onda nakon nekog vremena od toga ništa i tako u krug... Trebalo mu je samohttps://www.bug.hr/elektricna-vozila...asprodan-18315 3g da demantira da zapravo nisu rasprodali svih 150 komada i da su novinari krivo shvatili voditelja prodaje. Lik laže čim zine, a novine sve to prenose. i onda oni neuki i dalje misle da je jadan uspio sam od ničega stvorit nešto, a ne znaju da mu je stari u HDZu i da ga je on financirao sa lovom sumnjivog podrijetla. A sada ga financira država kroz poticaje bez kojih bi bio u minusu već 10g.... Mislim samo da je ekipi koja actually radi nešto i ne iskaču na svim portalima prekipjelo kada je objavljena vijest da je dobio 1,4mlrd kuna za robotaksije u Zagrebu i da se onda lagano krenulo ga prcat po društvenim mrežama. Slučaj Lucijan Carić Na šta odmah uskaču u obranu Cvetojević i Bakić koji niti kune nisu uložili u Balkanskoga Teslu Ili slučaj radniče fronte (jbga...kad neće nitko drugi jer se boje) koja je skupila par postova sa forum.hr gdje ima hrpa dokumenata i ekipe koja ima "insajderske" informacije vezane uz Rimca. https://radnickafronta.hr/1559-mitologem-gara%C5%BEe https://radnickafronta.hr/1531-novi-...t=WyJyaW1hYyJd Za one neupućene pročitajte ove linkove pa razmislite malo o liku i djelu Balkanskog Tesle Da ne kažem da mu je tatica krenuo 2018g ucjenjivati Svetu Nedelju da mu daju zemljište u Kerestincu jer mu je sin imao viziju da će napraviti Kampus... I have a dream https://www.netokracija.com/rimac-ka...edjelja-177242 https://radnickafronta.hr/1512-rimac...je-i-korupcija Zadnje izmijenjeno od: zgmmax. 02.06.2021. u 15:37. |
|
|
|
|
|
#55258 |
|
15/JG52
|
Još jedan linkić za čitanje...tko želi https://portalnovosti.com/mate-matika edit: Firma Project 3 mobilitiy čiji je jedan od vlasnika Mate Rimac (i Hyundai BTW) prijedlogom vlade RH bi trebala za projekt robotaksija od EU dobiti novce. E sad, hoće li EU odobriti ulazak Hyundaija na mala vrata u tržište drugo je pitanje. Zadnje izmijenjeno od: Roy. 02.06.2021. u 15:46. |
|
|
|
|
|
#55259 |
|
Premium
Datum registracije: Dec 2011
|
https://www.24sata.hr/news/video-sud...e-trake-765601 gdje je nestao syss? izgleda da se s burmuzom naganja po aleji bolonje ![]() |
|
|
|
|
|
#55260 | |
|
Banned
|
Citiraj:
Evo sad je i ova vijest izasla: https://www.index.hr/vijesti/clanak/...f=key_topics_d Ja recimo ne mogu zamislit da se proizvodjaci kao recimo Bugatti, Koenigsegg, Pagani.... i sl. - svadjaju s ljudima po forumima i komentiraju vijesti po portalima ![]() Dok ovaj stalno nesto negoduje... I bez problema se moze otici na youtubu i naci kako ljudi voze Koenigsegga, Chirona, Lamba Siona po gradu... uredno registrirane, kako im se isporucuju ti auti i kako ih imaju doma u garazi. Dok je nemoguce vidjeti te r1mceve aute, samo su na nekakvim testovima i recenzijama, pa ja javnost s pravom skepticna oko svega sto radi. |
|
|
|
|
![]() |
| Uređivanje | |
|
|