|
|||||||||||
|
|
#48751 |
|
Premium
Datum registracije: Sep 2011
|
|
|
|
|
|
|
#48752 |
|
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Voznja poslije datuma (unutar istog mjeseca) znaci "samo" kaznu za nevazecu prometnu dozvolu (istekla). Naravno pod uvjetom da imas novu policu osiguranja. Vozilo je tehnicki ISPRAVNO do zadnjeg dana u mjesecu. |
|
|
|
|
|
#48753 |
|
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
Drugi put iskoristi mogucnost odlaska na tehnicki unutar tekuceg mjeseca, bilo kad od 1. do 23. i miran si. Barem imas vremena za planiranje odlaska ![]() Sent from my SM-N960W using Tapatalk
|
|
|
|
#48754 |
|
prof.dr. gospodar svemira
Datum registracije: Nov 2003
|
Ja sam danas obavio tehnicki, Baotic u Dubravi. Prvi u redu, ekipa se fakat drzi reda i udaljenost izmedju ljudi je vise nego dovoljna. Udjes unutra prijavit tehnicki, na salteru moze biti samo jedna osoba (a salteri su dovoljno udaljeni), unutra se ne ulazi dok te ne pozovu, a vani ljudi u velikim razmacima. Svi zaposlenici nose zastitne maske i one gumene rukavice. Cijelo vrijeme si vani i bez kontakta s ikim osim kada prijavis tehnicki i kada nakon zavrsenog ides platiti, ali to je kao gore opisano. Na ulazu sredstvo za dezinfekciju ruku i uputa da prije ulaska svi moraju dezinficirati ruke. Tako da su poduzete maksimalne mjere da se mogucnost prenosa zaraze minimizira. Dodjes doma, pobacas svu robu na pranje, ti pod tus i to je to. Interesantno - dolazi lik sa Audijem A4 TDI na tehnicki. Spusten, zute kocione celjusti, perforirani diskovi, upicanjen samo tako s naravno Nankang gumama. I likovi ga hoce uvest u radionicu i auto zapne na one male ogradice koje su oko grabe nad koju se auto navuce (oni koji su bili na tehnickom kod Baotica mozda znaju). Pokusavali su radnici svasta da vide moze li auto ikako uci u radionicu i na kraju liku vratili novce za tehnicki i poslali ga doma neobavljena posla jer nije bilo sanse da tako spusteni auto udje u radionicu.
|
|
|
#48756 | |
|
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
Citiraj:
Btw. idući tjedan idem i ja riješiti tehnički u djedovo ime, znam da će biti gužve i čekanja te je takva stvar ukalkulirana u plan. |
|
|
|
|
|
|
#48757 |
|
Premium
Datum registracije: Oct 2018
|
Nekad, kad sam bio mlad i nadobudan, sam dan prije tehničkog dizao auto u garaži, toliko da prođe preko kutije cigareta (mislim da je toliko bio kanal kod nas), i poslije vraćao nazad. Danas bi si prizemljavanje priuštio jedino pomoću zračnog ovjesa, ako ništa drugo radi komocije. NE znam je li ikad omogućen atest za to... |
|
|
|
|
|
#48758 |
|
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Tehnička neispravnost se utvrđuje pregledom tj. vanrednim ak te policajac odvede. Istekom prometne si tehnički neispravan. Kazne za tehničku neispravnost su po jednom članku, za prometnu po drugom |
|
|
|
|
|
#48759 |
|
Premium
|
Tehnicka neispravnost iz 2 razloga: - stvarna kad te zaustave i primjete problem (npr. preseravanje s onim plavim svjetlima itd) - datumska (kad prodje mjesec u kojem je obavljen TP) i to je to. Istekom prometne dozvole AUTOMOBIL JE I DALJE TEHNICKI ISPRAVAN, sve do kraja tekuceg mjeseca. Kaznu mozes dobiti za ISTEK DOKUMENTA PROMETNE DOZVOLE, i to je sve (to znaju progledati kroz prste). Vjeruj mi, vodio sam velik vozni park i znam sto pricam. |
|
|
|
|
|
#48760 |
|
Master Of Disaster
Datum registracije: Nov 2002
|
Jedino sto osiguranje vrijedi tocno do datuma, ne do kraja mjeseca. tako da ako lupis nekoga ili tebe lupe, manjak osiguranja ce te kostati masu love a i ne smijes voziti neosiguran auto po cesti. zivio
|
|
|
#48762 |
|
Master Of Disaster
Datum registracije: Nov 2002
|
i to mozes srediti telefonski s osiguravajucom kucom kod koje si bio do sada, placanje netbankingom. tako da tehnicki moze uvijek cekati kraj mjeseca. prosle godine kasnio s registracijom mjesec dana...jbg, zaboravilo se i van zemlje kombinacija. srecom nikakve posljedice nisu bile, nisu mi poslali pismo za odjavu auta ili slicno. kad sam dosao doma krisom otisao na tehnicki i prosao
|
|
|
#48763 | |
|
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Citiraj:
Kao što rekoh, tehnički si neispravan s datumom isteka prometne, a neispravnost se utvrđuje izvanrednim pregledom, i postoji kazna ako se utvrdi neispravnost. Kazna za istek prometne nije kazna za tehničku neispravnost. |
|
|
|
|
|
|
#48765 | |
|
Banned
Datum registracije: Oct 2005
|
Citiraj:
Keano16 je dobro napisao auto je tehnički ispravan cijeli taj mjesec u kojem ističe registracija. Ako imaš osiguranje murija ti jedino može stisnut kaznu za istek prometne dozvole 700 kn. |
|
|
|
|
|
|
#48766 |
|
Premium
|
Tako je!Uz napomenu, da se ne shvati to preolako, kazna za pravne osobe (tvrtke) je mnogo veca... i koliko se sjecam idu 2 kazne (odgovorna osoba u pravnoj osobi + pravna osoba). Dakle - fizicke osobe se mogu malo igrati s tim terminom, a svima kojima je auto na firmu to NE SAVJETUJEM ![]() |
|
|
|
|
|
#48767 | |
|
Registered User
Datum registracije: Sep 2019
|
Citiraj:
Imam negdje I zapisnik toga. |
|
|
|
|
|
|
#48768 |
|
Premium
|
Ne znam kakvi su bili zakoni 2012., ali sada je ovako kako je i napisano. I to ne samo sada, nego vec duze godina (ja znam da je barem 5 godina tako). Mozda je i 2012. bilo tako. Ne znaci niti svaka napisana kazna da je napisana sukladno zakonu. |
|
|
|
|
|
#48769 |
|
Registered User
|
Ooooo,ako sam išta napisao napisah žalbi....i ako nije policija donijela ispravnu odluku sud tada na Kennedyevom sigurno je ![]() |
|
|
|
|
|
#48770 | |
|
Banned
|
Citiraj:
Pa ako ti je istekla rega krajem mjeseca a uhvatili su te početkom novog onda se nemaš kaj žalit. |
|
|
|
|
|
|
#48771 | |||
|
Registered User
|
Nije istekla mi je u tom mjesecu i streslo me u istom. Ima negdje pisani zakon o tome dostupan za javnost? Nebi se pouzdano u stp. A bogami ni u forumske glasine nakon što sam u pauzi između potresa zavrtio guglo. Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Zadnje izmijenjeno od: SympForTheDevil. 24.03.2020. u 01:00. |
|||
|
|
|
|
|
#48772 |
|
Banned
|
Kad si ti u prekršaju murija je uvijek u pravu. Nitko nije rekao da nisi u prekršaju jer ti je istekla prometna dozvola ali vozilo ti je tehnički ispravno. Sad kako će na to gledat neki murijak sudac ili netko treći je pitanje njihove volje. Ali vozilo u toj situaciji ti je tehnički ispravno (oko toga se proteže rasprava) a ne bi smio biti na cesti jer ti je prometna istekla. Isto kao što ne bi smio vozit auto jer ti je istekla vozačka što ne znači da ti od tog datuma ne znaš vozit auto ili nisi sposoban za to. SMIJE LI SE S VOZILOM SUDJELOVATI U PROMETU NAKON ISTEKA VALJANOSTI PROMETNE DOZVOLE? Sukladno odredbi članka 238. stavka 1. Zakona o sigurnosti prometa na cestama (“Narodne novine”, broj 67/08, 48/10, 74/11, 80/13, 158/13, 92/14, 64/15 i 108/17), motorna i priključna vozila smiju sudjelovati u prometu na cestama ako su registrirana i ako imaju važeću prometnu dozvolu. Odredbom stavka 8. istog članka propisana je novčana kazna u iznosu od 700,00 kn, ukoliko vozač upravlja vozilom kojem je važenje prometne dozvole isteklo do 15 dana. Slijedom navedenog, registracija vozila odnosno prometna dozvola vrijedi do datuma naznačenog u prometnoj dozvoli. Po isteku valjanosti prometne dozvole, s vozilom se ne smije sudjelovati u prometu. Na ovo ti se veže i kad padneš tehnički a istekla ti je prometna. Znači ista stvar imaš kao 2 tjedna za popravak nepravilnosti ali ako ti je prometna istekla murija te može kaznit isto kao i za tvoj slučaj gore. Zadnje izmijenjeno od: Xenon. 24.03.2020. u 01:16. |
|
|
|
|
|
#48773 | ||
|
Registered User
|
Znači 2700 I tablice dolje? Jer tvoj je tekst 2016. a 2019. kaže: Citiraj:
Citiraj:
Zadnje izmijenjeno od: SympForTheDevil. 24.03.2020. u 01:48. |
||
|
|
|
|
|
#48774 |
|
Banned
|
Jel ti znaš čitat? Ti sad drobiš i navodiš primjere koji nemaju veze sa time kaj si ti bio nesposoban i popušio kaznu. Vozilo je tehnički ispravno u cijelom mjesecu isteka prometene. Oš ti dobit kaznu za to il ne je sad neka druga priča ili vlastita sposobnost. Nitko ne opravdava da se ne poštuju pravila ali to ne znači da neke stvari ne stoje. moj tekst je sa stranica CVH a ne novinskog članka kao tvoji, tolko o tome. |
|
|
|
|
|
#48776 | |
|
Banned
|
Citiraj:
Ti da bi shvatio moraš prvo naučit kaj znači registracija a kaj tehnički ispravno vozilo. Do tada adio ... I u buduće ne upuštaj se u nešto što ne znaš jer vidiš da te ta škola dosta košta. |
|
|
|
|
|
|
#48777 | |
|
Registered User
|
Pa nije bitna tehnička ispravnost nego registracija vozila pobogu ![]() Registracija ti je vezana za datum prometne dozvole: Citiraj:
|
|
|
|
|
|
|
#48778 | |
|
Banned
|
Citiraj:
Samo kaj mi cijelo vrijeme raspravljamo o tome jel vozilo tehnički ispravno ili ne nakon isteka registracije. Svakom (osim tebi) je jasno da kad istekne registracija je auto neregistriran. |
|
|
|
|
|
|
#48779 |
|
Registered User
|
ALi je bila riječ samo osiguraj i turaj do kraja mjeseca bez tehničkog....ili sam krivo shvatio? Uz 700kn ako te uhvate. Zadnje izmijenjeno od: SympForTheDevil. 24.03.2020. u 02:19. |
|
|
|
|
|
#48780 |
|
Banned
|
do 15 dana od isteka prometne. |
|