|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Nov 2001
|
Kako s interneta pristupiti na komp doma (ADSL)?
nije bas da nemam pojma ali da ne izmisljam toplu vodu, neko uputstvo? (ne mora biti detaljno tipa klikni tu klikni tamo). pliiiz hvala Zadnje izmijenjeno od: Srky. 19.12.2005. u 18:35. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | ||||||||||
Moderator
Datum registracije: Jan 2003
|
RealVNC program kojeg mozes skinuti ovdje => http://www.realvnc.com/cgi-bin/download.cgi (odi samo na procede i biraj prvu free verziju) u kombinaciji sa www.no-ip.com radi savrseno. Dakle sve sto trebas je instalirat RealVNC i imat dignut VNCserver stalno a pomocu programcica od no-ip.com dobijas stalno svoju "frisku" IP adresu, odnosno ti samo upises umjesto IP adrese npr. mindless.no-ip.org i on ti automaski udje na tvoj komp i preuzimas komande sa svog kompa. Zaboravih reci da na svoj komp upadas isto preko VNC-a ali ovog puta preko VNCviewer-a, on te samo pita za IP i pass koji si prethodno podesio u VNC serveru. Ako bude bilo kakih problema javi pa cu ti dalje objasnit.
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
do you speak it?
Datum registracije: Mar 2003
|
![]() |
#4 | |||||||||||
Moderator
Datum registracije: Jan 2003
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#5 |
do you speak it?
Datum registracije: Mar 2003
|
na isti princip rade imas client i server remote administration it is ![]()
![]() |
#7 |
Premium
|
nakon raznih savjeta, ovo sam probao: noip: sredio na no-ip DNS entry, instalirao clienta router: forwardao port 3389 za TCP i UDP na komp probam se spojit s posla RDC-om i naravno ne radi :-( ne radi prije svega (AFAIK) jer nam firewall propušta samo http i https (port 80 i 443 AFAIR) daklem, moram koristit klijent za remote koji može koristit port 80! da li ima takav? hvala P.S. kad pingam svoj komp s posla, vidi ga u DNS-u ali ga ne pinga, zašto? |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Čemu želiš pristupit kod kuće? Podacima? Ako je tako, stavi si neki HTTP ili FTP server ko što sam si ja stavio, No-IP si već sredio i to je to.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
žicless surfer
Datum registracije: Dec 2004
|
koristi radmin, kao što ti je MasterX preporučio...u njemu možeš podesti koji port želiš koristiti
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
[OT] trebaju mi dat nagradu... :-)
nekako mi se cini da bi trebao dobit nagradu za najmanji broj postova (manje od 30 postova u 4 godine) u odnosu na broj dana koliko sam registriran na ovom forumu, nesto kao: "lurker of the century" :-)))) |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|