Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 30.10.2018., 11:11   #40111
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Ovaj je bio kupljen poslije 2010.g.
Staro 30.10.2018., 11:18   #40112
lowrider
Premium
Moj komp

lowrider's Avatar

Datum registracije: May 2008
Mislim da su na jednoj seriji 2.0 HDI motora, ugrađene dizne koje se nedaju reparirati, a komad je 3500kn, Siemensove mislim.
lowrider je offline   Reply With Quote
Staro 30.10.2018., 11:25   #40113
partwish
Creeper
Moj komp

Datum registracije: May 2013
Citiraj:
Autor hedgehog Pregled postova
Lako za turbinu nakon 300k,to očekuješ. Meni je najgore kod Peugeota tih 206/307 što svaki drugi ima zahrdale pragove i/ili blatobrane ili boju koja je otišla.. A to je tek skupa priča za održavati i popravljati..
Moj Passat ima oko 280 000 na satu, vjerujem kako su mu skinuli barem 100-150k.... Nisam radio reparaciju turbine, ali mi se dogodi da se turbina zaprlja. Recimo, nakon godinu i pol dana ju moram skinuti i očistiti, što izađe nekih 200-300 kn i opet godinu+ nemam problema, vuče kao nenormalan. A sad, zašto se turbina tako lako zaprlja... Valjda je do kvalitete goriva. Čak su mi i rekli u servisu gdje to radim da se ni jedna turbina ne prlja lako kao kod VW.
Staro 30.10.2018., 11:26   #40114
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
Ovaj je bio kupljen poslije 2010.g.
Da, ali kod nas je 307 zamjenjen sa 308 nakon 2007 afaik.
308 Sportium je model dostupan kod nas, tocnije to je ph2 model kad su poceli koristiti novije nazive paketa opreme. Nije tako jednostavno u 2010-oj pobrkati 307 i 308

Auto je valjda kupljen nov u Hr u ovlastenom salonu?
Staro 30.10.2018., 14:17   #40115
henri_007
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jul 2007
LINK

Bilo bi mi smiješno da popravak neću ja ( svi mi ) platiti....
henri_007 je offline   Reply With Quote
Staro 30.10.2018., 14:25   #40116
Inovator
Premium
Moj komp

Inovator's Avatar

Datum registracije: Nov 2005
Citiraj:
Autor henri_007 Pregled postova
LINK

Valjda ima kasko. Ali činjenica jest da se sumanuto voze.
Inovator je online   Reply With Quote
Staro 30.10.2018., 16:15   #40117
bertone
Premium
Moj komp

bertone's Avatar

Datum registracije: Mar 2010
Citiraj:
Autor Inovator Pregled postova
... Ali činjenica jest da se sumanuto voze.

I po čemu je ovaj sletio zbog presretača?
bertone je offline   Reply With Quote
Staro 30.10.2018., 16:32   #40118
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

@xlr
Kao što rekoh, auto je kupljen kod lokalnog dilera pežoa u RI (onaj na Škurinju). Nekoliko mjeseci ga je vozio djelatnik salona tako da je unutra imao par sitnih oštećenja po plastici. Zbog toga je kupljen sa solidnim popustom.
Koliko se sjećam, u sklopu Sportium opreme je bio start/stop sistem, tempomat, bt, alu na papučicama gasa, kočnice, kvačila i odmora za lijevu nogu,...
Staro 30.10.2018., 16:35   #40119
bertone
Premium
Moj komp

bertone's Avatar

Zanimljivi su ti francuzi... jedni imaju fejk xenone pod tvorničke, drugi pak SS u modelu koji ga ne bi trebao imati... ma čudo jedno
Staro 30.10.2018., 16:50   #40120
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Mene je ovo ful zaintrigiralo al ne želim gnjaviti čovjeka. Valjda zna što mu je otac vozio.

Ali ako ga je nekoliko mjeseci vozio djelatnik salona, pa prodao, onda je to nakon 2010te bila friška 308ica (tvoj opis opreme bi odgovarao Sportiumu). Ako još imaš broj šasije lako i to provjerimo na serviceboxu.

U to vrijeme 307ica je bila 2+ godine star model koji se više nije prodavao u EU. Vani su postojali Sportium modeli 307ice, ali nisam siguran za stop n go sustav.
Staro 30.10.2018., 17:17   #40121
Romul
Premium
Moj komp

Romul's Avatar

Datum registracije: Nov 2004
Ja sam prije 5 godina slučajno dobio u ruke zamjenski službeni auto P307 neki benzinac sa automatskim mjenjačem. I to neki sa 4 brzine. Vozila ga inače neka starija gospodja iz financija. Bože me sačuvaj tog auta i te vožnje
Ovo što je neko spomenuo ljuštenje boje potvrdjujem i taj je imao oljuštenog podosta. A ostalo mi i u sjećanju kad zalupiš vrata zvuk kao da si zatvorio kontenjer špleng!

Inače u mojoj obitelji je uvijek bilo francuza. Stari je vozio Renaulte i Peugeoute od 304,305 pa do legende 504, pa zadnje 405. I ja sam tamo 90ih vozio Peugeot 205. Mislim da su to i bili zadnji dobri auti. Osobito mi je u sjecanju ostao 504 kao klinac. A kasnije sam i sam malo krao od starog 405 1.9 benzinca. Auto je bio baš mrak.

Kažu meni Slovaci da nikad ne kupuj auto na F: Fiat,Ford i Francuski
Al ja se pravim pametan pa kupio ženi Forda
Dobar za vozit ali nije bez mana.
Romul je offline   Reply With Quote
Staro 30.10.2018., 17:21   #40122
lowrider
Premium
Moj komp

lowrider's Avatar

Datum registracije: May 2008
Citiraj:
Autor bertone Pregled postova

Presretač ima ralicu pa ga je izgurao s ceste
Citiraj:
LINK

Neće(š)mo.

Da ti tak nedajbože sletiš, dobio bi (samo) 750kn kaznu.
Policajcu ide puno više od toga, i novčano i nenovčano
lowrider je offline   Reply With Quote
Staro 30.10.2018., 18:14   #40123
henri_007
Premium
Moj komp

Citiraj:
Autor lowrider Pregled postova

Policajcu ide puno više od toga, i novčano i nenovčano
Ajd nam sad ispričaj famoznu priču o disciplinskoj i još famoznijoj (i još beskorisnijoj unutarnjoj).

Tenkre što je vozio će platiti cca 30% ukupne štete (ostatak porezni obveznici), a o ovoj "nenovčanoj" kazni neću uopće trošiti riječi.
Staro 30.10.2018., 18:15   #40124
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Ne znam ako ću uspjeti išta naći o njemu jer ga je stari početkom godine trampio za Corollu 1.4D Luna. Eventualno mogu potražiti tablice na nekoj staroj fotki.
Staro 30.10.2018., 18:19   #40125
Elven
Premium
Moj komp

Elven's Avatar

Datum registracije: Sep 2002
Citiraj:
Autor Romul Pregled postova
Kažu meni Slovaci da nikad ne kupuj auto na F: Fiat,Ford i Francuski
Al ja se pravim pametan pa kupio ženi Forda
Dobar za vozit ali nije bez mana.
Mene zanima Ford iskreno, i to Focus. Doduše ovaj novi, ali svejedno me zanima, ako slučajno žena vozi Focusa ovog od 2012+, zaintrigiran sam.
Elven je offline   Reply With Quote
Staro 30.10.2018., 18:20   #40126
Old Iggy
Premium

Old Iggy's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
Ajd nam sad ispričaj famoznu priču o disciplinskoj i još famoznijoj (i još beskorisnijoj unutarnjoj).

Tenkre što je vozio će platiti cca 30% ukupne štete (ostatak porezni obveznici), a o ovoj "nenovčanoj" kazni neću uopće trošiti riječi.
Zašto bi uopće išta platio? Tome služi osiguranje.
A ako je išta ozbiljno "zgriješio" nenovčana kazna mu može biti bitno gora nego bilo koja kazne nekom drugom vozaču.
Staro 30.10.2018., 18:24   #40127
henri_007
Premium
Moj komp

Citiraj:
Autor Old Iggy Pregled postova
A ako je išta ozbiljno "zgriješio" nenovčana kazna mu može biti bitno gora nego bilo koja kazne nekom drugom vozaču.
Može, ali neće

Citiraj:
Zašto bi uopće išta platio? Tome služi osiguranje.
Čak mislim da policijska vozila nemaju klasično osiguranje kao civilna, nego je neka shema sa plaćanjem tek kad se nesreća dogodi. Tako da, ipak će se teretiti proračun RH

Zadnje izmijenjeno od: henri_007. 30.10.2018. u 18:31.
Staro 30.10.2018., 19:07   #40128
Inovator
Premium
Moj komp

Inovator's Avatar

Citiraj:

Po izjavama očevidaca?

Uglavnom, ne znaš kontekst zbivanja s tim presretačem niti je to sad bitno.

Uostalom, svi znamo kako se oni voze isključivo prema Zakonu.
Staro 30.10.2018., 19:25   #40129
Garro
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jun 2009
Zar nisu ta policijska vozila na leasing i sa punim kaskom?
Garro je offline   Reply With Quote
Staro 30.10.2018., 19:29   #40130
bertone
Premium
Moj komp

bertone's Avatar

Citiraj:
Po izjavama očevidaca?
Uglavnom, ne znaš kontekst zbivanja s tim presretačem niti je to sad bitno.
Uostalom, svi znamo kako se oni voze isključivo prema Zakonu.
Pa u linku koji si postao su očevici rekli da je već prilikom mimoilažena sa policijom vozio prebrzo. Potom nigdje ne piše da su ga ganjali već da je malo kasnije izletio.

Kako mi vrag nije dao mira nakon što si stavio link, malo sam pogledao što piše na drugim mjestima i na većini se presretač uopće ne spominje, ali se zato "po očevicima" spominje da je vozio (pre)brzo i da mu je kasnije u bolnici izmjereno 0,8 promila u guzici, da se je auto nakon izletanja zapalio i da je jedva izvukao živu glavu.

Što se mog neznanja o kontekstu cijele priče tiče tu si u pravu - ne znam ga ali sam barem pokušao provjeriti informaciju iz više izvora

Naravno, lik nije poznat široj javnosti, nije nikoga ni ubio (osim što je razvalio sebe) pa je onda članak trebalo dosloiti nečim pa je tu fino sjeo presretač.

Nije da branim likove u presretačima (niti ih poznajem niti ih imam potrebu upoznati), ali ne mogu ni reći da mi nije bitno jer ne razumijem takve postove... pa hipotetski :

1. lik vozi brzo + prođe pored policije + oni krenu za njime i on se razbije = policija je šugava jer je natjeravala lika i on se zbog toga razbio

2. lik vozi brzo + prođe pored policije + policija produži dalje = šupci iz policije zaustavljaju poštene građane i pišu kazne, a divljake ne diraju

3. lik vozi brzo + prođe pored policije + policija produži dalje + 500 metra dalje on pogazi nekog = nije kriv on, nego policija koja ga je vidjela, a nije zaustavila

... i mogu tako nizati do prekosutra i uvijek je policija, država, sistem kriv...
Staro 30.10.2018., 19:31   #40131
henri_007
Premium
Moj komp

Citiraj:
Autor Garro Pregled postova
Zar nisu ta policijska vozila na leasing i sa punim kaskom?
Presretači nisu
A zašto nisu? Eeeeee to je već za neku drugu temu
Staro 30.10.2018., 19:37   #40132
Inovator
Premium
Moj komp

Inovator's Avatar

Citiraj:

... i mogu tako nizati do prekosutra i uvijek je policija, država, sistem kriv...

Nije to tako, samo što medijima nedostaje senzacije, a znaju što raja voli.

Sustav nije savršen, to stoji.

Prijatelj mi je vozio taj presretač i svašta se doživi za volanom, meni je samo neshvatljiva ideja pobjeći od presretača u npr. Škodi Feliciji.
Staro 30.10.2018., 19:41   #40133
bertone
Premium
Moj komp

bertone's Avatar

Citiraj:
Nije to tako, samo što medijima nedostaje senzacije, a znaju što raja voli.

Sustav nije savršen, to stoji.

Prijatelj mi je vozio taj presretač i svašta se doživi za volanom, meni je samo neshvatljiva ideja pobjeći od presretača u npr. Škodi Feliciji.

Odlično, onda imaš info i prve ruke pa jel' lik izletio jer je vozio prebrzo i bio pod parom ili zato kaj su ga naganjali i izgurali?
Staro 30.10.2018., 19:44   #40134
Inovator
Premium
Moj komp

Inovator's Avatar

Citiraj:
Odlično, onda imaš info i prve ruke pa jel' lik izletio jer je vozio prebrzo i bio pod parom ili zato kaj su ga naganjali i izgurali?

Srećom po nj, premješten je na autocestu s tih lokalnih državnih cesta 8 mj prjie tih događaja.

Kaže da je sigurniji dok ganja ekipu sa švicarskim tablicama na 240 km/h nego po D cestama na 70 km/h.
Staro 30.10.2018., 19:58   #40135
buljaka
Premium

Datum registracije: Aug 2014
Pretjerujes lega...Ako se dokaže da je on kriv ide mu puno veća kazna nego civilima. Ne sudjeluje u popravku .

A interna nije nimalo bezopasna niti fejk. Ja sam prijavio jednog policajca i znam kakvih je sranja imao. Kad ga je slijedeće godine prijavio Slovenac zbog iste stvari dobio je otkaz....

Interna radi svoj posao i kad se poštuje slijed prigovora i žalbi jako je teško da će netko nekome progledati kroz prste

Naravno da policajac koji se tebi ne sviđa zato što je tebe kaznio a tvog susjeda nije neće zbog toga dobiti instant otkaz ako si to prijavio i slično...

Citiraj:

buljaka je online   Reply With Quote
Staro 30.10.2018., 20:12   #40136
danijel_b
Premium
Moj komp

danijel_b's Avatar

Datum registracije: Jun 2004
Citiraj:
Autor Elven Pregled postova
Mene zanima Ford iskreno, i to Focus. Doduše ovaj novi, ali svejedno me zanima, ako slučajno žena vozi Focusa ovog od 2012+, zaintrigiran sam.
Šta te zanima, moj je iz 2017?

Gesendet von meinem TA-1012 mit Tapatalk
Staro 30.10.2018., 20:14   #40137
X-Plosiv
Premium
Moj komp

X-Plosiv's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Citiraj:

Što te zanima? Vozio i 1.5 tdci mislim sa 125 KS, obitelj fordeva (st i rs)...zamalo uzeo i jednog 1.0 125 KS, tako da sam dosta isprobavao i imam frendove koji ih imaju..što te zanima lipi

Što se tiče presretača, tu u Istri na Y prije par mjeseci genijalno je jurio po kiši, ima na kameri kamion kako ga je samo proletio...10sec kasnije, razbijen
X-Plosiv je offline   Reply With Quote
Staro 30.10.2018., 20:17   #40138
henri_007
Premium
Moj komp

Citiraj:
Pretjerujes lega...Ako se dokaže da je on kriv ide mu puno veća kazna nego civilima.
Ako se dokaže da je kriv što je jurio i sletio u nečije dvorište? Ovaj ako je ključan.

AKO mu se dokaže, kolika mu to kazna ide?

Citiraj:
A interna nije nimalo bezopasna niti fejk. Ja sam prijavio jednog policajca i znam kakvih je sranja imao. Kad ga je slijedeće godine prijavio Slovenac zbog iste stvari dobio je otkaz....
A onda je svizac....

Da nije možda taj tvoj bio samo prebačen u drugu postaju? Pošto im je to popularna "kazna"

Zadnje izmijenjeno od: henri_007. 30.10.2018. u 20:23.
Staro 30.10.2018., 20:44   #40139
buljaka
Premium

Datum registracije: Aug 2014
Stari moj ti si previše isfrustriran da bi vodio sa tobom argumentiranu raspravu.

Kako god ti kažeš 👍
buljaka je online   Reply With Quote
Staro 30.10.2018., 21:02   #40140
Romul
Premium
Moj komp

Romul's Avatar

Datum registracije: Nov 2004
Citiraj:
Da bas taj 10/2013 Focus 1.0 ecoboost 125 KS.
Kupljen sa nepune 3 godine i ravnih 40000 km na satu. Solidno opremljen i lijepoj candy red boji
Sreca da je imao jos preko godinu dana jamstva pa smo sve manje vise rijesili u jamstvenom roku. Pohvale fordu sa te strane. Jedino sto nisu htjeli priznati u jamstvu su odljepljene brtve na vratima. Odlijepile se na suvozadcevim vratima i zadnjim. Koliko cujem to im je cesta boljka.

Inace auto za po gradu sto se zena voza super. Izuzetno lagan za voznju po gradu. Motor startan i dosta snage i na nizim okretajima zahvaljujuci turbu. Isli i do Rijeke par puta sa njim i da se prezivit. Potrosnja vrlo ugodna 5.5 grad. Otvorena mislim da je bilo 6 i nesto.
Najbolje kod tog auta je ovjes i kako se vozi. Zbilja se da fino po zavojima voziti. Ford servis i usluga barem ovdje jako dobro. Precizan mjenjač.

Mane, da ne nabrajam kvarove, slab interijer kad ga se usporedjuje sa autima u klasi (Golf VII ili Mazda 3). Neznam zasto toliko prostora mora uzimat ta prednja ploca. Ne bas nesto ni velik prtljaznik. Meni neudobna zadnja klupa. Kocenje motorom skoro da ni ne postoji. Diskove i plocice sve se potroslie na 70k km.
Brisaci mislim da nisu najbolje rijeseni,preveliki i brzo se deformiraju pa slabo brisu. Jednom mi je i pukao, doduse nije bio original ford nego neki zamjenski Champion mislim. Slabi audio sistem i zvucnici.
Fali mi da se neke stvari nemogu konfigurirati. Poput autmoatskog sklapanja retrovizora kod zakljucavanja ili automatskog zakljucavanja kod kretanja,pa zmigavci i svijetla...nista se neda.
Romul je offline   Reply With Quote
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno