|
![]() |
#301 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Gore si napisao: "Doveo bi na njega internet signal LAN kabelom", ako to napraviš riješio si sve probleme. WDS je "poznat" po nikakvoj propusnosti, otprilike dobiješ 50% od mogućeg. |
![]() |
![]() |
![]() |
#302 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
Citiraj:
Da. Imam lan kabel ali ga ne koristim jer bi trebao jedan od portova pretvorit u WAN ako sam dobro shvatio po netu. Kada ga spojim u modem2, sve se crasha odnosno ne funkcionira... E sad ta pretvorba je preko telneta? Ima neki gigantski kod koji kao 4. port pretvara u WAN. A mogu li na portove 1-3 tada normalno spajat uređaje LAN kabelom? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#303 |
Moderator
|
Da, to bi bio ispravni postupak tj. pretvaranje jednog porta u wan, kako u tvojoj situaciji ne treba nikakva "pamet u 2. uređaju radi i ovo: - samo spojiš Lan kabelom oba uređaja - neka im je različita ip adresa, to si već napravio - ugašen DHCP Server na 2. uređaju, to si već napravio - kako kontrola u web konfigu onemogućuje slijedeće, odradi to na način da napraviš: a) Backup konfiga na komp b) nađi gdje se spominje Gateway (mislim da je na dva mjesta) i promjeni da je ip od 1. uređaja (192.168.1.1), evo iskopao, u dhcs.ini, linija "pool config name=LAN ..." neka ti je gateway=192.168.1.1 server=192.168.1.1, u dhcr.ini, linija "modify name=LocalNetwork_to..." neka je giaddr=192.168.1.1, c) preko Restore funkcije ubaci izmijenjeni konfig u uređaj Ako se želiš više igrati onda nađi CLI dokumentaciju na netu (ono preko telneta ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#304 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Uglavnom osim onog svega sto sam vec prije napravio nisam slozio da UVIJEK DODJELJUJE ISTE IP ADRESE, ne mogu sada naci gdje je to bilo smjesteno. Samo sam stavio check u kvadratic. Gataway nisam nikako ni mijenjao. E sad bilo je odlicno, imao sam internet po cijelom stanu na max brzini i radili su LAN portovi na oba modema. Onda je dosao problem sto mi nije radio AMIS TV spojen na modem2. Pokusao sam zamijenit modeme, bla bla i sve skrsio. Sad sam zvao sluzbu za korisnike u ponoc jer nisam mogao napraviti hard reset od doma (kaos). Rekao mi je da mi ne moze dat njihov firmwire ![]() Uglavnom hvala decki. Smislit cu nes ![]() P.S. Sa onim softwareom koji sam stavio i FW 6.2 sva 4 porta se postavljaju u LAN portove, nema IPTV port to meni nije problem jer sam na AMISU Zadnje izmijenjeno od: Gen1us. 25.12.2013. u 18:20. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#305 |
Premium
Datum registracije: Aug 2013
|
Kako onda radi Amisov IPTV? |
![]() |
![]() |
![]() |
#306 |
Premium
|
Nemam pojma. Baš sam sada došao na temu da vidim dal je netko napisao da to nije istina. Razmišljam o tome i ne zvuči mi uvjerljivo. Ovaj iz službe za korisnike je rekao da to ne radi ako nije spojeno na njihov modem :/ Evo provjerio sam opet i za WDS i za internet doweden LAN-om i ne radi. Spojim direkt na LAN od Amisa i radi Zadnje izmijenjeno od: Gen1us. 25.12.2013. u 18:17. |
![]() |
![]() |
![]() |
#307 |
Premium
|
Kolko znam, Amis daljinski konfigurira svoje routere i oni odrede koji je port za IPTV i samo na tom portu ce radit TV, dok drugi portovi ostaju za LAN. Stoga mislim da je taj IPTV port prebacen u bridge, a ti si sve portove prebacio u LAN pa ti TV vise ne radi ni na jednom... |
![]() |
![]() |
![]() |
#308 |
Moderator
|
I onda on tek na kraju spomene IpTv, pitao si kako "proširiti" net a ne IpTv ... IpTv (nebitno od kojeg operatera radi isključivo na 1. (glavnom) uređaju, Amis ima drugačije postavke / podešen IpTv od T-Kome, ako se dobro siječam, prepozna set-top box po mac adresi i na koji port je uštekan, ... Ovo gore šta sam pisao za 2. uređaj vrijedi za std. mrežu / internet. |
![]() |
![]() |
![]() |
#309 |
Premium
|
Ma IPTV je spojen na LAN od modema1. Nije uopce bio u pitanju i ne treba mi sad potpuni step-by-step postupak tako da nisam sve spominjao ![]() Uglavnom modem nema konfiguriran port za IPTV. IPTV radi na bilo kojem portu... |
![]() |
![]() |
![]() |
#312 | |
Registered User
Datum registracije: Aug 2009
|
Citiraj:
jos imam jedno pitanje, ne zeli mi se nadograditi, pukne mi nakon "The device is starting in upgrade mode"... Izgleda kao da se router ne stigne restartat u danom vremenu? Update: Bio je spojen preko switcha, izgleda da mora direktno.... Hvala jos jednom. Zadnje izmijenjeno od: zoky1985. 03.06.2018. u 22:34. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#313 |
Premium
|
Nema na cemu ![]() Inace, preporuka je uvjek kad se radi nekakav update direktno zicom spajat router i komp... |
![]() |
![]() |
![]() |
#314 | |
Registered User
Datum registracije: Aug 2009
|
Citiraj:
Najviše sam oduševljen dhcp relayom na ovom ruteru.... na mikrotiku napravljen dhcp server sa mrezom 192.168.98.0/24 i stavljen relay 192.168.98.1 dodana ruta 192.168.98.0/24 na ST780 gate 192.168.88.4 Konfiguracija od ST780 Code:
:ppp relay flush :ppp flush :eth flush :atm flush :atm phonebook flush :eth bridge ifdelete intf=ethport4 :eth ifadd intf=eth_wan :eth ifconfig intf=eth_wan dest=ethif4 wan enabled :eth ifattach intf=eth_wan :ip ifadd intf=ip_wan_eth dest=eth_wan :ip ifconfig intf=ip_wan_eth status=up :ip ifattach intf=ip_wan_eth :dhcp client ifadd intf=ip_wan_eth :dhcp client ifconfig intf=ip_wan_eth metric=5 dnsmetric=5 :dhcp client rqoptions add intf=ip_wan_eth option=dhcp-lease-time :dhcp client rqoptions add intf=ip_wan_eth option=dhcp-renewal-time :dhcp client rqoptions add intf=ip_wan_eth option=dhcp-rebinding-time :dhcp client rqoptions add intf=ip_wan_eth option=subnet-mask :dhcp client rqoptions add intf=ip_wan_eth option=classless-static-routes :dhcp client rqoptions add intf=ip_wan_eth option=default-routers :dhcp client rqoptions add intf=ip_wan_eth option=classfull-static-routes :dhcp client rqoptions add intf=ip_wan_eth option=domain-name-servers :dhcp client ifattach intf=ip_wan_eth :dhcp server config state disabled :service system modify name DHCP-S state disabled :dhcp relay modify name LocalNetwork_to_127.0.0.1 intf LocalNetwork addr 192.168.88.1 :dhcp relay ifconfig intf LocalNetwork relay enabled :service system modify name DHCP-R state enabled :service system ifadd name HTTP group wan :service system ipadd name=HTTP ip=192.168.0.0/16 :service system ipadd name=HTTP ip=10.0.0.0/8 :service system modify name=HTTP state=enabled :service system ifadd name HTTPs group wan :service system ipadd name=HTTPs ip=192.168.0.0/16 :service system ipadd name=HTTPs ip=10.0.0.0/8 :service system modify name=HTTPs state=enabled :service system ifadd name TELNET group wan :service system ipadd name=TELNET ip=192.168.0.0/16 :service system ipadd name=TELNET ip=10.0.0.0/8 :service system ipdelete name=TELNET ip=172.[16-31].*.* :service system ipdelete name=TELNET ip=194.126.117.170 :service system modify name=TELNET state=enabled :service system ifadd name FTP group wan :service system ipadd name=FTP ip=192.168.0.0/16 :service system ipadd name=FTP ip=10.0.0.0/8 :service system modify name=FTP state=enabled :service system ifadd name PING_RESPONDER group wan :service system ipadd name=PING_RESPONDER ip=192.168.0.0/16 :service system ipadd name=PING_RESPONDER ip=10.0.0.0/8 :service system modify name=PING_RESPONDER state=enabled :firewall config tcpchecks none :firewall config udpchecks disabled :dsd config state=disabled :ids config state=disabled :env set var=SESSIONTIMEOUT value=0 :ip config natloopback=enabled :saveall Hvala jos jednom, mozda i ovaj moj eksperiment nekome pomogne |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#315 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Blast from the past ![]() Imam najavljenu situaciju u kojoj bi trebao konfigurirati ovog nesretnika sa nekim drugim nepoznatim routerom, da rade bežično. Objasnio sam vrhunski, znam ![]() Dakle, ne može Thomson u bridge pa kablom u drugi router, već je ideja da Thomson šalje signal bežično na drugi router, koji bi kablom donio internet u selo... odnosno komp ![]() Dodatni router je iz nekog razloga preporučio trgovac, vjerojatno zbog krivog objašnjenja inicijatora ideje, no - može li se to teoretski ostvariti? U priči nema WLAN sticka, koji bi problem sredio momentalno, već bi trebao odraditi s ovim što imam, ako ide ![]()
![]() |
#316 |
Moderator
|
Jesi objasnio vrhunski, nema šta 😀 Da ti ST780 glumi AP a neki drugi uređaj će biti Client (lovit ovaj ST780) ? To može, samo fali još detalja. |
![]() |
![]() |
![]() |
#317 |
Premium
|
Znam da jesam, tebe čekam, piva se već hladi ![]() Thomson je T-Comov router i trebao bi slati signal na taj novi misteriozni router u prizemlju, naravno bežično. I onda taj (client) router bi trebao preko UTP kabla donijeti internet na PC. Pretpostavljam da bi taj sek* radio preko WDS-a sa Thomsona, no to bi prepolovilo signal i dotuklo ionako svjetsku ideju ![]() Ili sam omašio sve? ![]() Inače, drugi uređaj je po riječima korisnika "a nemam pojma, nekakvi je", ima dvije antene i košta 350 kuna u lokalnom dućanu za ženidbu lokalaca ![]()
![]() |
#318 |
Moderator
|
Došlo vrijeme da ne primam virtualne pive, samo uživo ![]() Ako je taj ST780 gl. router onda de facto nemaš šta na njemu mijenjati, ako je kao "drugi" onda on mora biti spojen Lan kabelom na glavni + treba ga podesiti šta kroz web konfig šta kroz hack / edit konfig fajla. Taj misteriozni mora imati Client ili WiFi Bridge ili Universal Repet mode rada ili niš od posla. |
![]() |
![]() |
![]() |
#319 |
Premium
|
Sve je riješeno, bez komplikacija. Ipak je u pitanju bio SX763, a misteriozni je zapravo access point Tenda "nešto". Pustio preko Siemensa WDS skeniranje, pritisnuo tipku na Tendi, odababrao istu enkripciju i lozinke i to je to. Radi bežično, radi žično, signal odličan (stick je upola manje signala lovio, a brzina je bila ispod 1 Mbit). Hvala ti Nikky, imaš dvije pive! Ako te put navede cestom bratstva i jedinstva, javi se ![]()
![]() |
#320 |
Moderator
|
OK, bitno da je blem riješen, imao si sreće da je WDS aktivan koji se uglavnom gasi / izbacuje ... A valjda će doći koja prilika za pivo u Zg, da sam zapisivao mislim da bi bio opskrbljen bar jedno mj. dana ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#322 |
Moderator
|
Hehe, tako nekako. |
![]() |
![]() |
![]() |
Uređivanje | |