|
|||||||||||
|
|
#35971 |
|
gadget freak
Datum registracije: Oct 2009
|
|
|
|
#35972 |
|
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Još ne. Pravosuđe nam je sporo. Samo sam poslao podatke da sam ja vozio (na kraju bolje da nisam) pa čekam kaj će odlučit i koliko zabrane će tražit. Informirat ću vas u Policija, kazne, žalbe temi. ![]() A za automatike sam odustao na početku, kamoli sad da u ulje ili bremze ulazim. ![]() I na ovoj poluosovini lepo piše velkim slovima "NEW PREMIUM AXLE". Pa molim lepo. ![]() |
|
|
|
|
|
#35975 |
|
Premium
Datum registracije: Jul 2007
|
Gospodo ima tko kakvih iskustava ili saznanja i relativno rijetkom ševi kalosu? 1.4 benz,trazimo nesto na brzinu,malo,jeftino..pa naletio na njega. Poslano sa mog CUBOT_MANITO koristeći Tapatalk
|
|
|
#35976 |
|
Premium
Datum registracije: Mar 2012
|
Ma znam sve to. Piše pritisak u razmacima od do. Trenutno imam 2.5 na prednjima i 2.7 bara na zadnjima. Pitam da li je netko možda eksperimentirao sa pojedinim kombinacijama pritiska guma da mi može reći svoj iskustva zašto staviti više/manje bara |
|
|
|
|
|
#35977 | |
|
Banned
Datum registracije: Mar 2017
|
Citiraj:
Drži se propisanog. |
|
|
|
|
|
|
#35978 | ||
|
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
![]() Par kolega s posla vozi JDM i kao najiritantniji problem navode drive-through i ulazke/izlaske iz podzemnih garaža. ![]() Citiraj:
![]() Premium Axle za premijum kola ![]() Tlak je naveden u rasponu ovisno o opterećenju vozila. U pravilu ne pumpaš gume jednako kad je auto prazan i kad je posve pun.
|
|
|
|
#35979 |
|
Premium
|
Naravno da ću se držati propisanog i u tome nije problem. Npr. ako piše od 2.5 do 3.2 bara da ide onda nije sigurno isto voziti na jednom i drugom pritisku. Znam, ovisi koliko tereta je u vozilu ali sigurno je netko već isprobavao razne kombinacije unutar preporučenog raspona. Tek sam nedavno stavio gume koje sam gore napisao i za sada ih imam na 2.5 i 2.7. Isprobavati ću sa +-0,1 bar ali opet me zanima iskustvo drugih. |
|
|
|
|
|
#35980 |
|
PREMIUM
Datum registracije: Dec 2014
|
Ovisno o opterecenju. Nije isto dal sam voziš bez tereta ili komplet familija s koferima. Zato postoje rasponi. Nekad osim toga postoji i "eco" vrijednost koja podrazumjeva malo jače pumpanje da bi se ustedilo na potrošnji goriva po cijenu gubitka nešto performansi. U principi je - manji tlak —> bolja trakcija i udobnost voznje, ali veća potrosnja. Veći tlak —> sve obrnuto. Ali svakako se treba držat vrijednosti preporučenih za pojedini auto. |
|
|
|
|
|
#35981 |
|
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Scorp, nisi napisao je li to originalna dimenzija za tvoj auto ili? Ako je, drž se tvorničkih tlakova. Ak ti se guma grije nakon vožnje (a pritom ne voziš trke i auto nije bio na suncu), znači da je prazna i da se grije uvijanjem. Mlako je normalno, vruće nije. Nakon nekog vremena po ripnama možeš vidjet je li tlak ok. Ako je na rubovima guma više potrošena - fali tlaka, a ako je po sredini više, prenapumpana je. Osobno uvijek nafilam više jer ovisi i o samoj gumi. Na tvorničkim tlakovima je auto udobniji, ali gume "plivaju".
|
|
|
#35982 |
|
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Meni službeno piše 2.6 prednje, 2.2 zadnje. Pumpam na 2.4 i 2.2. Deset puta je udobniji, ima više gripa, i manje skakuće preko rupa - puno je stabilniji auto. Kad sam mijenjao gume, napumpali su mi na 2.8 i 2.6 - mislio sam da će mi volan otpast, toliko je udaralo na jadni ovjes (nove opruge i amortizeri) i auto je bio skroz nestabilan koliko je skakutao. Na 2.6 i 2.2 kako je preporučeno je i dalje prisutno takvo ponašanje, ali manje. Ceste su nam sranje (najveći problem je kaj ne popravljaju potholeove, ono kaj je poprečno prokopano i upadne ili ispupčenja), auto je spušten i nemam namjeru mijenjat ovjes svake godine da bi nešto uštedio na gorivu ili gumama. Plus, nakon zamjene zimskih koje su prošle jednu sezonu i stavljanja ovih ljetnih koje su ušle u treću, ljetne sam na tom previsokom tlaku mogao zavrtit deset puta lakše nego zimske. Nakon spuštanja tlaka puno ih je teže zavrtit kako na suhom, tako i na mokrom. Možda bih još mogao smanjit za 0.1 i naprijed i nazad. Zadnje izmijenjeno od: IcyTexx. 22.04.2018. u 19:29. |
|
|
|
|
|
#35983 |
|
Lika u mom srcu
Datum registracije: Jan 2004
|
Tlak u gumama ovisi o puno faktora, a tražiti savjet od nekoga ima smisla jedino ako ta druga osoba vozi identičan auto, sa istim motorom, istom dimenzijom guma pa čak i markom guma. Neke gume imaju mekšu bocnicu, neke su tvrdje, netko u autu stalno biti putnike, netko solo stalno vozi. Previše faktora i jedini pravi savjet je da pumpas po tvorničkim stavkama |
|
|
|
|
|
#35984 | |
|
gadget freak
Datum registracije: Oct 2009
|
Citiraj:
![]() Drive through-a i podzemnih garaža ovdje u ovoj selendri nazvanoj grad nema, a kad idem za Zg u 99% ide i suvozač, pa nek plaća Najveći problem je kad enc ostane u audiju, e to je onda zlo pokupit karticu na naplatnima ![]() Najjača fora je zaustavljanje od strane murije, kad traži suvozača vozačku i prometnu ![]() ![]()
|
|
|
|
#35985 |
|
Premium
|
Ove dimenzije koje sam naveo da koristim su originalne za moj auto. Imao sam do nedavno 0,2 bara na obje osovine manje nego li sada imam (to je bio mislim i najmanji pritisak koji bi smio imati) i bio mi je nekako "lošiji" osjećaj na volanu nego li sada kada su malo tvrđe. Nisam osjetio nikakvu razliku u komforu vožnje tako da ću probati u skorije vrijeme još malo napumpati (naravno, sve u granicama dozvoljenog). Ne mogu ništa reći što se tiče protrošnje guma jer ih imam jako kratko, a također nisam primijetio da se zagrijavaju |
|
|
|
|
|
#35987 |
|
Premium
Datum registracije: Jun 2009
|
jel netko probao ove naslone za ruku? izgleda da se samo namontiraju na mjesto posudica bez zavidavanje! http://www.premiumxl.com.hr/hr/auto-...sw-207-cc.html |
|
|
|
|
|
#35988 |
|
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
|
|
|
|
#35990 | |
|
N0teb00k n00b
Datum registracije: Jan 2005
|
Citiraj:
Piše gore premium tak da to ne pase u Pežola. Samo svetotrojstvo Nemačko. Sent from my Redmi 5 using Tapatalk
|
|
|
|
#35991 |
|
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
|
|
|
|
|
|
#35992 |
|
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
|
|
|
|
#35994 | |
|
Premium
Datum registracije: Dec 2015
|
Citiraj:
Ovo ti je najbolje, a da nije original |
|
|
|
|
|
|
#35995 | |
|
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Citiraj:
Čak i da je jeftin pun k.. ne vidim razlog za kupnju takvog auta ![]() Uh, meni G-Wagon ne može biti odvratan, bez obzira kakvo je izdanje u pitanju ![]() |
|
|
|
|
|
|
#35996 |
|
(-(-(-(--)-)-)-)
Datum registracije: Sep 2009
|
|
|
|
|
|
|
#35997 |
|
Premium
Datum registracije: Jul 2012
|
Zna li tko kako se gase automatska svjetla na opel astri h? Naime na switchu za svjetla nema "auto" kao u manualu, dakle idu one neke šemice, stisni puce kod sata, potrubi 3 puta, digni sic 2 stupnja i upali narodni... Našao sam svakakvih gluposti po netu, ali ovo ne. |
|
|
|
|
|
#35999 | |
|
N0teb00k n00b
Datum registracije: Jan 2005
|
Citiraj:
http://www.index.hr/oglasi/ford-focu...ta/oid/1110211 Bome su bili pravi km i prethodni vlasnik fakat pazio ko picajzla na auto 😀 Sent from my Redmi 5 using Tapatalk
|
|
![]() |
| Uređivanje | |
|
|