| 
 | |||||||||||
|  20.03.2018., 18:46 | #1 | 
| Registered User Datum registracije: Nov 2017 Lokacija: Zagreb 
				 | 

VPN na serveru, TeamViewer
			 Pozdrav, Iz znatiželje sam napravio iduće i nastao mi je problem koji ne znam na kraju riješit  . Pa bih Vas zamolio za savjet. Glavni cilj mi je bio napraviti VPN konekciju (Win 7 Home), da se određeni ljudi mogu spajati i raditi akcije nad datotekama. Sve ovo sam radio preko TeamViewera 10. 1.) Na no-ip sam kreirao hostname "XXXX" za određeni server; 2.) Kreirao sam VPN na serveru, odredio korisnike koji se mogu spajati; 3.) Kreirao sam lažnog usera ("Managment Console") i dodijelio mu password; 4.) Teamviewer mi je prekinuo sesiju; 5.) Na svom lapu (Win10) kreirao sam VPN s pripadajućim podacima; 6.) Na server preko TV-a se ne mogu nikako spojiti. Piše "Connecting" i odjednom "Ready to connect"; 7.) Server na kojem sam radio VPN mogu normalno pingat i dobijem 100%; 8.) Kada odaberem "Connect" na kreirani VPN, dobijem Error 800. Već par sati guglam riješenje, ali izgleda da sam se malo previše zaigrao  ......ako ima itko ikakvu ideju, hvala  | 
|   |   | 
|  20.03.2018., 23:25 | #2 | 
| Premium Datum registracije: Aug 2009 Lokacija: Dugo Selo 
				 | Pod server misliš na što ? Gdje se nalaze oba kompa, jer vidim da router i port forwarding ne spominješ u cijeloj priči? Kako si kreirao VPN - serverski dio ? Da li si dodao u klijentu VPN-a autorizaciju po chap protokolu? | 
|   |   | 
|  | |
| 
			Oglas
		 |  | 
|  21.03.2018., 11:00 | #3 | 
| White Rabbit Datum registracije: May 2006 Lokacija: - 
				 | Upravo ovo gore što je Alister napomenuo. No-IP je putanja do routera a ne servera. Na samom routeru moraš NAT posložit da forwarda spajanje preko određenog porta na određeni IP/port na serveru. Plus zašto ti TeamViewer ne radi bez ddns opcije? | 
|   |   | 
|  22.03.2018., 10:08 | #5 | |
| Registered User Datum registracije: Nov 2017 Lokacija: Zagreb 
				 | Citiraj: 
  Ovo u vezi NAT-a mi je full pomoglo  živjeli | |
|   |   | 
|  | |
| 
			Oglas
		 |  | 
|  | 
| Uređivanje | |