|
![]() |
#1 |
a.k.a. Krompirator™
Datum registracije: Nov 2005
|
Kolika je operativna temp chipseta?
Zanima me koja je operativna temperatura Intel 865 chipseta... i dal sta Zalmanov pasivac za chipset bolje hladi (i koliko bolje) nego defaultni aluminijski? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
od LemilicE
Datum registracije: Dec 2002
|
oko 32C pod opterečenjem je meni bilo na 270FSB sa Abitovom zujalicom na Abit IC7 MAX3 i to smanjena vrtnja na 60%
Member Of the PC Ekspert 100+kg Demolition Squad ----------------------------- ReadTheFuckingManual Da, to sam ja u avataru!!! Grobnik ----> 1:37.759... ko od vas može brže??? Nemam više lema!!! |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Banned
Datum registracije: Mar 2005
|
idel: 24 C max: 30 C al nije 865 nego je 875P ![]() original ASUSov pasivnjak |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
a.k.a. Krompirator™
|
OK, meni je iznad 70C ispod 70 je samo u slucaju kad se komp pali (prvih 5-10 minuta) kaj da radim? nista nije klokano, niti je voltaza dizana... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Banned
|
70 C nece ni zalmanov pasivnjak spustit na neki 30ak C pogledaj koliki je temp u biosu. senzori nekad znaju biti jako netocni a ove tvoje temp su wej to mac od greske senzora ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
a.k.a. LOPOV
Datum registracije: Feb 2005
|
Citiraj:
![]() Zato mislim da senzori lazu
![]() |
![]() |
#7 |
the luda ribetna
Datum registracije: Aug 2004
|
pa pipni ga...kolko je vruc?mlak?hladan? |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
Re: Kolika je operativna temp chipseta?
Citiraj:
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
a.k.a. Krompirator™
|
Hvala, to sam trazio!!! E ljudi, ja jako dobro znam da senzori mogu lagat... ja sam napisao 70C jer znam da je 70 C... mjerio sam sa svim mogucim aparatima, spajao na maticnu plocu, externe termometre, digitalne... svi pokazuju oko 70, a kad pasivac pipnem, nemozes na njemu 3 sekunde drzati prste... |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Banned
|
ajd ti to ljepo spakuj u elektrostaticku vrecicu i odnesi na reklamaciju jer nesto ne stima. temp. od 70C moze radit 50g a moza chip otic za 5 minuta ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
meni je 10C razlike a imam dobar propuh. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
a.k.a. Krompirator™
|
De ne kontam te... kao prvo, ja imam izvanredno hladjenje... Zalman 7000Cu na procu (3,2 Intel) te mu temp oko 40 C (45-50 load) Grafa je na 40C idle... hladjena Zalmanom VF700 Cu... X800XT PE i 3 Zalmanova 8dcm ladnjaka na kucistu koja osiguravaju ooodlican tok i propuh... Komp kad se mjerila temp chipseta kao i sada jos uvijek nije klokan... niti je ijedna voltaza povisena... |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Banned
Datum registracije: May 2005
|
Ploča ti je crkla:mad: , tu nema mjesta bilo kakvoj raspravi jer to nije normalna temperatura za čipset. Odspoji te dodatne ventove sa kučišta i zavrti kakvu mušku igru pa ćeš vidjeti šta će se desit. Imam jednu takvu i sve je ok dok se kučište vjetri s dva venta - nosio sam je u servis i ploča će radit dok se dobro vjetri ili dok potpuno ne ode k vragu. Eno vjetri se u šupi ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
a.k.a. Krompirator™
|
Evo ovako... nakon što ugasim sve ventove (osim CPU i VGA) temperatura je i dalje ista (67 C a pod opterećenjem 70C) dakle ako je operativna od 0-99 onda ok... a ja bu možda provjerio da nije pasta otišla na chipsetu, al otom potom... vjerojatno bum uzeo onog zalman pa da mi bar do 60C load smanji i nekih 50-55 idle... to bi još i bilo ok, al bum vidio... jednostavno možda je i do napajanja.. neznam... samo znam da Vcore nije na 1,5 nego na 1,7V dok je Core od Cpua na 1,525 stabilno... hm, da razmislim i o novom napajanju? sad imam neki šrot 400W (mislim codegen default, ako je i to) |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Banned
|
Ajd provjeri AGP slot , dali ti je plastika vruća ? kad mi se čipset počeo tako grijati agp je isto bio poprilično vruć. Kakvi su ti naponi u Everestu ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
a.k.a. Krompirator™
|
Sve je OK temp. AGP slota je jako mala... dosta je hladan... Bit ce da meni nevalja pasta na chipsetu ili tak nes... uh, ici cu danas kupiti pastu i zalmanovog pasivca... ba bum ih jako pricvrstio... ja mislim da je do paste al bumo vidili.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Prečupavi mod
|
Citiraj:
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Premium
|
Brijem da ti je ploca u banani i da ak imas jamstveni odmah na zamjenu jer se intelovi chipseti ne griju bar ja nisam imal problema sa 865 chipsetom na intelovoj ploci.Sad imam asusa i temperatura mi je 28 a na full load do max 35. Intel Canterwood i875P |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
a.k.a. Krompirator™
|
Evo ovako... uspio sam smanjiti temperaturu... dakle, primjetio sam da imam neki proces u dozama koji je vuko 50% procesora... (servises.exe) a 100% sam siguran da to nije nesto valjalo... pa sam stoga smako doze i stavio nove... sad je na ovako normalno kad ga ostavim oko 45-50C a kad se preoptereti ide na 60C (ne više) |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Banned
|
bolje je ali to nije temp. koja je normalna za chipset. ako imas garanciju odnesi ju na reklamaciju |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Banned
|
Ma temp je još uvjek previsoka , nije tu nešto u redu. Taj proces u pozadini što je radio ne znači ništa drugo nego da je komp cjelo vrijeme bio pod opterećenjem. Evo trenutno enkodiram divx , 2-gi sat ide i pogledaj temperaturu matične. Čipset je 875 sa uključenim PAT-om , nema šanse da se on manje grije od 865 ![]() Zadnje izmijenjeno od: stuc. 24.03.2006. u 20:20. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|