Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Overclocking
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 15.11.2005., 02:32   #1
Helix
Premium
Moj komp

Helix's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Coolbits

Preso sam sa Atija na Nvidiju, pa sam naviknut bio na ati tray tool...
Dali ostavite OC koji vam je po coolbits optimalan il ga spustite malo za svaki slucaj? dali je preporuceni(optimalan) clock stabilan il ga treba jos dodatno provjeriti...?
kad mi izbaci optimalan clock, jezgru mogu jos podignut, testiram je, prodje i sve ok, al ak opet pokrenem da nadje optimalan, vraca me na stari, preporuceni clock...

posto imam msi-jevu karticu i uz nju D.o.t. - dynamic overclocking tehnology, koji karticu clocka za max 10%, dal da bolje upotrebljavam sam to il da stavim bolji clock koji mi daje coolbits?
hvala na odgovorima
Helix je offline   Reply With Quote
Staro 15.11.2005., 08:36   #2
Darth Vader
Dark side Moderator
Moj komp

Darth Vader's Avatar

Datum registracije: Feb 2005
Stim programom sto ti je dosao uz grafu proizviodac ti garantira da ce karta radit i na ti visim frekfama bez bedova. Obicno to znaci i da se da jos dobro naklokat.

Sto se tice klokanja testiras mac clok memorije u proca i onda trazis najbolji omjer, koji je ujedno i najveci, bez artefakta i vodis naravno racuna o temperaturi. Dobro hladenje je prioritet, inace ode grafulja. Optimalan klok koji dobijes nemoara bit najbolji i najstabilniji i najvisi ona je takakv kakog ga je taj program po nekim svojim uvjetima odredio zato ga i mos jos dizat. Svejedno kad dignes i mem i gpu na taj klok vjerojatno ces imat aartefakte pa ce onda morat smanjivat i kombinirat gdje je najstabilnije. Znaci testiranje, testiranje!

NEma tu pitanja os ocat nes ocat grafa je tu da se oca . Salim se. To je tebi od volje, naravno da ak neocas imas manje sanse da rikna al kad bolje razmislis imas 2 godine garancije a taman ces je tako i mjenjat jer vec snjom za 2 godine nes moc igrat nove igre.
Oglas

Oglas
Staro 15.11.2005., 17:01   #3
Helix
Premium
Moj komp

Helix's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
sam da jos pitam koje su idle temperature i temperature pri opterecenju za 6800GT a koje za 7800GT?
Helix je offline   Reply With Quote
Staro 16.11.2005., 20:16   #4
-_Bad$ector_-
Premium
Moj komp

-_Bad$ector_-'s Avatar

Datum registracije: Jan 2005
Galaxy 6800GT

idle 50c
load oko 62c ali nisam potpuno siguran, moram jedanput alt - tab napraviti pa provjeriti za vrijeme igre
Staro 16.11.2005., 21:11   #5
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
na mojoj 6800 obicnoj temp idu u igrama do 64°C, 3dmark test complexs shaders do 70°C na stoku

Inace, meni grafa ide max 430/945 al sam ju manje stavio cisto radi brojki, tj. na 400/900 a i da ne bude bas na max.

Najbolje je nac max. klok i onda spustit 10-15Mhz...nije neki gubitak u performansama...

@bad sektor
ne trebas alt+tab, stavi hardware monitoring u rivi tuneru...
Oglas

Oglas
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno