Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 09.02.2017., 23:20   #20161
Igneos Eructid
običan user
Moj komp

Igneos Eructid's Avatar

Datum registracije: Apr 2006
Citiraj:
Autor trpi Pregled postova
apsurd cijelog filma, dijaloga, radnji, nesto neponovljivo

OH MAN I SHOT MARVIN IN THE FACE i nastavak voznje auta bez greske https://www.youtube.com/watch?v=LBBni_-tMNs
skoro usporedivo s ovim:

https://www.youtube.com/watch?v=Lq7UoE4qRk0
Igneos Eructid je offline   Reply With Quote
Staro 09.02.2017., 23:31   #20162
Igneos Eructid
običan user
Moj komp

Igneos Eructid's Avatar

ovo mi je nekad bila dirljiva scena...

https://www.youtube.com/watch?v=-8h_v_our_Q

nedavno pogledah ponovo i upisah se od smijeha...
Staro 09.02.2017., 23:35   #20163
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Citiraj:
Autor trpi Pregled postova
apsurd cijelog filma, dijaloga, radnji, nesto neponovljivo

OH MAN I SHOT MARVIN IN THE FACE i nastavak voznje auta bez greske https://www.youtube.com/watch?v=LBBni_-tMNs
Da, jebiga, uzmi u obzir da nikad nisam konzumirao bilo kakve nedozvoljene supstance, pa mi je film baš radi tog apsurda i glup
Brko je offline   Reply With Quote
Staro 09.02.2017., 23:38   #20164
Igneos Eructid
običan user
Moj komp

Igneos Eructid's Avatar

ne znan, ja san se cipa od smija kad je onaj objasnjava klinji put kojim je rucni sat dosao od njegovog oca do njega
Staro 10.02.2017., 09:12   #20165
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
ijopet brko on movies :chris_harris:
syss je offline   Reply With Quote
Staro 10.02.2017., 10:04   #20166
Venomgamer
Premium
Moj komp

Venomgamer's Avatar

Datum registracije: Sep 2010
U zadnjih 10 godina serije su preuzele kvalitetu,filmove je sjebo cgi,od silnih efekata izgubilo se ono najbitnije: radnja i gluma ,i zato je kolega koji tvrdi da filmovi nazaduju u potpunom pravu.
I svaki iole dobar film danas koji nesto valja pokupi vecinu glumaca iz serija
Venomgamer je offline   Reply With Quote
Staro 10.02.2017., 10:31   #20167
panoramix
driver
Moj komp

panoramix's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
Citiraj:
Autor Venomgamer Pregled postova
U zadnjih 10 godina serije su preuzele kvalitetu,filmove je sjebo cgi,od silnih efekata izgubilo se ono najbitnije: radnja i gluma ,i zato je kolega koji tvrdi da filmovi nazaduju u potpunom pravu.
I svaki iole dobar film danas koji nesto valja pokupi vecinu glumaca iz serija
Kao što je već netko mudro napisao, treba svakako uzeti u obzir dob gledatelja jer neki su mi filmovi bili prva liga s dvadeset-tridest godina a danas kao stari, matori jarac kriteriji su mi se izoštrili.
No, činjenica je da su se prije dvadesetak godina filmovi radili s namjerom da impresioniraju gledatelej a danas je očigledno samo bitna zarada, uostalom IMDB to navodi kao bitan podatak.
To koliko je neki film utržio u prvih dva, tri tjedna prikazivanja zaista mi nije bitno u životu.
Staro 10.02.2017., 10:48   #20168
Mommistake
Premium
Moj komp

Mommistake's Avatar

Datum registracije: Nov 2008
Novi Underworld je iskreno odron nad odronima... Čak sam u jedno vrijeme mislio da je parodija. 2/10
Mommistake je offline   Reply With Quote
Staro 10.02.2017., 11:10   #20169
Igneos Eructid
običan user
Moj komp

Igneos Eructid's Avatar

vjerojatno da ga sad iden gleat bi mi bija glup, ali komedija sa tom hanksom the money pit mi je ostala u sjecanju kao pish iz djetinjstva...
Staro 10.02.2017., 12:36   #20170
fanATIk
NITKOV
Moj komp

fanATIk's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
Meni isto. Scena kad kada propadne kroz pod i njegov slom živaca nakon toga je za upišat se.

Asrock FM2A78M-DG3+
Athlon II 860k + Lc Power Lc-cc-120
G.SKILL RipjawsX series 8 GB
Palit GTX 460
Samsung SSD 850 EVO 250 GB, WD 640GB, Hitachi 500GB
Corsair VS550
Thermaltake Core V21
22"LCD LG W2242T
MX Revolution
Logitech X-230
Logitech K740
Canon CanoScan 4400F
Win 10

Unique case by fanATIk

fanATIk je offline   Reply With Quote
Staro 10.02.2017., 14:27   #20171
benny_blanco
another brick in the wall
Moj komp

benny_blanco's Avatar

Datum registracije: Feb 2008
Jel tko gledao toni erdmann?
benny_blanco je offline   Reply With Quote
Staro 10.02.2017., 17:25   #20172
tizhu
Premium

Datum registracije: Sep 2014
ja.
imao sam prevelika očekivanja zbog silnih nagrada i nominacija na festivalima. film ukazuje na probleme današnjeg vremena i koliko malo se ljudi zapravo kvalitetno druže. socijalne je tematike. predugačak je zbog dugih scena, a ne radnje.
specifičan je, ako ništa drugo.
tizhu je offline   Reply With Quote
Staro 10.02.2017., 17:27   #20173
tizhu
Premium

Citiraj:
Autor dh41400 Pregled postova
Sa ovime se APSOLUTNO ne slažem, jer sama činjenica da ti treba hrpa sajtova i tema da bi danas pronašao pokoju kvalitetnu produkciju je sama po sebi smiješna. Ili ići gledati sve živo, pa ako naletiš na nešto dobro naletiš.
...
Ne tvrdim da ne postoji dobar film izašao u zadnjih 5 godina, ali tvrdim da su postali rijetkost koju treba tražiti povećalom. Zato se mnogi danas i iznenade kada pogledaju dobru dramu, triler, komediju i sl. jer su praktički postali izuzetak u moru osrednje produkcije.
reci što voliš i dobiješ na pladnju svaki dan jedan film. odličan.
bez horora i akcijskih - to niti ne pomišljam gledati.
Staro 10.02.2017., 18:36   #20174
Igorr
Flajing super šiiiip
Moj komp

Igorr's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
Je li gledao netko Manchester by the Sea?
Razmatram ga za večeras, gleda mi se nešto životno
Igorr je online   Reply With Quote
Staro 10.02.2017., 19:01   #20175
Trbonja
Banned
Moj komp

Citiraj:
Autor Igorr Pregled postova
Je li gledao netko Manchester by the Sea?
Razmatram ga za večeras, gleda mi se nešto životno
Ja sam ga gledao. Odlična drama. Dobar je i ovaj, s elementima komedije: http://www.imdb.com/title/tt3305308/
Trbonja je offline   Reply With Quote
Staro 10.02.2017., 19:51   #20176
Igorr
Flajing super šiiiip
Moj komp

Igorr's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
Citiraj:
Autor Trbonja Pregled postova
Ja sam ga gledao. Odlična drama. Dobar je i ovaj, s elementima komedije: http://www.imdb.com/title/tt3305308/
Thanks na preporuci, stavim ga na listu
Igorr je online   Reply With Quote
Staro 10.02.2017., 20:43   #20177
dh41400
Señor Audiophile
Moj komp

dh41400's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Citiraj:
Autor tizhu Pregled postova
reci što voliš i dobiješ na pladnju svaki dan jedan film. odličan.
bez horora i akcijskih - to niti ne pomišljam gledati.
Ček, zar nisi nedavno napisao da si gledao Captain America i da ti je kao bio dobar?

Ne moraš ti samo radi mene tražiti filmove, stavi ovdje nekakav proizvoljni spisak pa da i drugi mogu vidjeti tvoje preporuke.

Tematika ne mora biti neka posebna, ali režija i scenarij moraju biti vrhunski, a sve ostalo mi je niži prioritet.

Ako ti može pomoći tip filmova ... evo par primjera ovako napamet, a da nije iz Top 10

Lock, Stock and Two Smoking Barrels
Snatch
Se7en
The Sting
Unforgiven
Heat
dh41400 je offline   Reply With Quote
Staro 10.02.2017., 21:21   #20178
trouble
našikan pravim haos
Moj komp

Datum registracije: Jun 2008
Pulp fiction je odličan,svakako jedan od top10 svih vremena,uz spomenutu Apokalipsu,Blade Runner i onda ostale

Hacksaw je vrlo dobar,uz jednu nelogičnost...šta tenk ima radit u koloni koja se penjala i spuštala 200m po špagi
trouble je offline   Reply With Quote
Staro 10.02.2017., 22:04   #20179
JuiceBox
Xulos :)
Moj komp

JuiceBox's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Ček, zar nisi nedavno napisao da si gledao Captain America i da ti je kao bio dobar?

Ne moraš ti samo radi mene tražiti filmove, stavi ovdje nekakav proizvoljni spisak pa da i drugi mogu vidjeti tvoje preporuke.

Tematika ne mora biti neka posebna, ali režija i scenarij moraju biti vrhunski, a sve ostalo mi je niži prioritet.

Ako ti može pomoći tip filmova ... evo par primjera ovako napamet, a da nije iz Top 10

Snatch
Se7en
The Sting
Unforgiven
Heat
Svi odreda odlicni, pogotovo se7en. Je me nasekirao taj film uff U popis treba dodati i Green mile i shawshank redemption, takoder vrhunski filmovi.

Jucer bio u kinu i pogledao LION sa dragom. Bemti film kad ti na kraju oko zatitra, sukurac nije to za mene Film je odlican, skoro pa fantastican
JuiceBox je offline   Reply With Quote
Staro 11.02.2017., 13:11   #20180
dur
Registered User

dur's Avatar

Datum registracije: Feb 2015
A tek ovaj, fenomenalna tragikomedija, Filth iz 2013: http://www.imdb.com/title/tt1450321/

I pogledajte pravu kriminalističku trilogiju Red Riding: The Year of Our Lord '74, '80, '83. Gluma, atmosfera, povezana priča kroz sve te godine s različitim likovima. Link na prvu: http://www.imdb.com/title/tt1259574/
dur je offline   Reply With Quote
Staro 12.02.2017., 13:15   #20181
tizhu
Premium

Citiraj:
jesam i dobar mi je film.
ukazuje na jedan od najvećih problema u svijetu nakon siromaštva i osnovnih potreba i prava čovjeka (sloboda, hrana, voda, ...) a to je obrazovanje. izuzmemo li nordijske zemlje škole i obrazovni sustav su katastrofalni. paralelno s tom temom ide i odgoj djece - novi mladi ljudi koji će upravljati (čime god) i učiti nove mlade ljude. family relations i slično. da. film mi se dopao.

OT
jučer pogledao Inside Llewyn Davis od braće Coen.
svidjela mi se samo glazba. izuzetna je - barem onaj dio sa jebenim Llewynom koji kao lik mi je smeće. možda sam nešto propustio, ali ovo mi je najslabiji njihov uradak.
Staro 12.02.2017., 13:18   #20182
Mommistake
Premium
Moj komp

Mommistake's Avatar

Pogledao Snowdena, meni odličan film. Dosta realno prikazano, gluma jako dobra, pogotovo kako je Joseph Gordon-Levitt glas istrenirao

Jedina zamjerka mi je na početku filma kada si slomi nogu, u bolnici tipka na laptopu, a na laptopu Windows 7.. 2004. godine
Mommistake je offline   Reply With Quote
Staro 12.02.2017., 13:52   #20183
tizhu
Premium

Citiraj:
...

Snatch
Se7en
The Sting
Unforgiven
Heat
ako ćeš se držati boldanog zaglavit ćeš i nikada nećeš ništa pogledati. pogotovo ako oba uvijeta moraju biti zadovoljena. ima toliko dobrih, ma fenomenalnih filmova sa osrednjom režijom, a pogotovo sa VRLO DOBROM režijom i scenarijem. i obratno. filmovi sa vrhunskom režijom ponekad odu u neki način larpurlatizma.
tebe muči nešto drugo. sad ću biti OFF TOPIC:
prije kako ti kažeš 30 godina i više fimovi su se uglavnom radili u filmskom studiju od strane ŠKOLOVANIH osoba. ili vrlo talentiranih. osim toga bilo ih je ne puno manje - nego možda i 10 000 puta manje nego danas. tada se od 100 ili 1000 snimljenih filmova našlo puno manje smeća. da bi snimio film trebala ti je kamera koja je koštala bolesno skupo - nemoguće je bilo doći do nje, a danas je tehnologija napredovala da svaka šuša može snimiti film, a dostupnost tehnologije (nove ili stare je potpuna) i zato danas od 1000 snimljenih filmova ima jako puno smeća, ali i dalje .. dolazimo do moje poante: i dalje se rade vrhunski filmovi sa vrhunskim scenarijima i režijama i kažem ti: ima ih više nego prije unatoč tome što ih ima u daleko manjem postotku da ne kažem promilu. teže ih je naći u šumi.
nedaće ljudi, problemi, tragedije i svi mogući događaji o kojima se filmovi rade, pišu i stvaraju su puno veći. nekada je problem bila sloboda i siromaštvo, rasna segregacija, mito i korupcija itd. danas toga svega ima sto puta više. paleta je dobila toliko nijansi da ih je nemoguće izbrojati i svaka nijansa stvara nove filmove.
ima još jedna stvar zbog koje smatram i tvrdim da uveličava sam film a to je sinergija svih umjetnosti: glazba, fotografija, tehnologije, zvuk, umjetnički dio u samom filmu, kostimografija, šminka. sve to je omogučilo da umjetnici svoju viziju puno kvalitetnije i bliže nama konzumentima do dočaraju.
pogledaj na primjer Drvo života od Terrence Mallicka. režija je vrhunska, ali brate meni je to teško sranje (možda opet samo meni i manjini). badlands i tanka crvena linija su vrhunski.
uglavnom: mislim da i danas ima vrhunskih filmova i ima ih puno više nego ikada. utjecaj medija na mišljenje masa ne prihvaćam kao relevantno.

isprika na traktatu svima.
Staro 12.02.2017., 14:48   #20184
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Pogledao Arrival. Film je jako dobar. Nešto između Kontakta i Interstellara po priči. I obzirom na zadnjih 5 godina kakvo sve smeće taj Holimud izbacuje, više nego dobro.
Brko je offline   Reply With Quote
Staro 12.02.2017., 14:58   #20185
robik666
Premium

Datum registracije: Feb 2012
Citiraj:
Autor Drug Brko Pregled postova
Pogledao Arrival. Film je jako dobar. Nešto između Kontakta i Interstellara po priči. I obzirom na zadnjih 5 godina kakvo sve smeće taj Holimud izbacuje, više nego dobro.
Dobro je, nisam jedini
robik666 je offline   Reply With Quote
Staro 12.02.2017., 16:12   #20186
dh41400
Señor Audiophile
Moj komp

dh41400's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Citiraj:
jesam i dobar mi je film.
ukazuje na jedan od najvećih problema u svijetu nakon siromaštva i osnovnih potreba i prava čovjeka (sloboda, hrana, voda, ...) a to je obrazovanje. izuzmemo li nordijske zemlje škole i obrazovni sustav su katastrofalni. paralelno s tom temom ide i odgoj djece - novi mladi ljudi koji će upravljati (čime god) i učiti nove mlade ljude. family relations i slično. da. film mi se dopao.
Ok, ali samo da se razumijemo, to je akcijski film, a ti si napisao da ih ni ne pomišljaš gledati

Ljudi takve filmove uglavnom idu gledati kako bi vidjeli akciju, pucačinu, najnovije dosege CGI-a, zadnju riječ surround efekata, da li je Downey Jr. bio pijan na setu, da li Scarlett ima novi par silikona i sl. ... a ponajmanje zbog obrazovnog sustava jel

Citiraj:
ako ćeš se držati boldanog zaglavit ćeš i nikada nećeš ništa pogledati. pogotovo ako oba uvijeta moraju biti zadovoljena. ima toliko dobrih, ma fenomenalnih filmova sa osrednjom režijom, a pogotovo sa VRLO DOBROM režijom i scenarijem. i obratno.
Naravno, svjestan sam da su mjerila baždarena poprilično visoko, ali tako je kako je. Kada se čovjek navikne na dobru kvalitetu, sve ostalo mu brzo dosadi. Bez brige, gledam i dalje filmove uz napomenu da ih ocjenjujem prema kriterijima koje su postavili gore navedeni (i njima slični). To je sve

Citiraj:
... a danas je tehnologija napredovala da svaka šuša može snimiti film, a dostupnost tehnologije (nove ili stare je potpuna) i zato danas od 1000 snimljenih filmova ima jako puno smeća, ali i dalje .. dolazimo do moje poante: i dalje se rade vrhunski filmovi sa vrhunskim scenarijima i režijama i kažem ti: ima ih više nego prije unatoč tome što ih ima u daleko manjem postotku da ne kažem promilu. teže ih je naći u šumi.
Sa većinom se slažem, osim sa ovim da ima vrhunskih filmova više nego prije. Nisam vidio niti jedan novi film koji može prismrditi Top 10 kategoriji - niti jedan, a to je za mene definicija vrhunskog filma tj. da je usporediv sa poznatim remek djelima. Naravno ima dobrih filmova, ali nisu vrhunski. Ok su za pogledati, ubiti vrijeme, neki čak imaju i solidan scenarij, a režija kako kad, nekad bolja nekad slabija.

Citiraj:
ima još jedna stvar zbog koje smatram i tvrdim da uveličava sam film a to je sinergija svih umjetnosti: glazba, fotografija, tehnologije, zvuk, umjetnički dio u samom filmu, kostimografija, šminka. sve to je omogučilo da umjetnici svoju viziju puno kvalitetnije i bliže nama konzumentima do dočaraju.
Ja tvrdim da umjetnici danas koriste ovo navedeno, kako bi u velikom broju slučajeva prikrili nedostatke u režiji, šupalj scenarij, slabu glumu, nelogičnosti u priči i sl.

Gledatelj se (od tolikog broja ekplozija, čudovišta, efekata, silikona i agresivnog soundtracka) već nakon par dana neće sjećati dobrog dijela filma. Postoje čak i cijele teorije oko ovoga, napadi na ljudska osjetila kako bi se gledatelju pružio privid kvalitete ... pričalo se dosta o tome u ovoj temi davno.

To je moja poanta
dh41400 je offline   Reply With Quote
Staro 12.02.2017., 16:41   #20187
tizhu
Premium

jaooo .... nisam nikada gledao Captain america LOL
gledao sam Captain fantastic
ako sam ja krivi link postao prvi puta onda se ispričavam. ne sjećam se kada je to bilo.

uh.. za ovo zadnje..nisam mislio na "specijalne efekte" poput king konga i teških SF filmova, prstenova i slično, a pogotovo me odbija preglasan zvuk u kino dvorani. više sam mislio na samu kvalitetu fotografije (pejzaži, planine, rijeke u FHD/4k kvaliteti) jer nam je tehnologija to omogučila i kvalitetu zvuka (5.1/7.1 ... ) odnosno ako film želiš snimiti na bilo kojoj lokaciji u svijetu onda ti budžet dopusti da odeš tamo i to snimiš. na primjer woody je snimio onih par filmova po europi: pariz, rim, barcelona i to je ispalo skroz lijepo bez da je koristio nekakve slike u studiju u americi.

inače da ... remekdjela su prava rijetkost. čemu pretjerivati sa kvalitetom - samo razmaziš publiku
Staro 12.02.2017., 21:51   #20188
Trbonja
Banned
Moj komp

Citiraj:
jaooo .... nisam nikada gledao Captain america LOL
gledao sam Captain fantastic
ako sam ja krivi link postao prvi puta onda se ispričavam. ne sjećam se kada je to bilo.

uh.. za ovo zadnje..nisam mislio na "specijalne efekte" poput king konga i teških SF filmova, prstenova i slično, a pogotovo me odbija preglasan zvuk u kino dvorani. više sam mislio na samu kvalitetu fotografije (pejzaži, planine, rijeke u FHD/4k kvaliteti) jer nam je tehnologija to omogučila i kvalitetu zvuka (5.1/7.1 ... ) odnosno ako film želiš snimiti na bilo kojoj lokaciji u svijetu onda ti budžet dopusti da odeš tamo i to snimiš. na primjer woody je snimio onih par filmova po europi: pariz, rim, barcelona i to je ispalo skroz lijepo bez da je koristio nekakve slike u studiju u americi.

inače da ... remekdjela su prava rijetkost. čemu pretjerivati sa kvalitetom - samo razmaziš publiku
Mislim da je pravi razlog zašto je dobrih filmova malo taj što za napraviti dobar film moraš malo više pokrenuti dupe.
Trbonja je offline   Reply With Quote
Staro 12.02.2017., 23:19   #20189
Alph4Dawg
Addicted to music.
Moj komp

Alph4Dawg's Avatar

Datum registracije: Sep 2009
Damn.Jako, jako zanimljiv dodatak zanru zombie filmova.Svakako pogledati, ja sam se iznenadio.

The Girl With All The Gifts

All you have is your fire and the place you need to reach.
Don't you ever tame your demons, always keep them on a leash.

Zadnje izmijenjeno od: Alph4Dawg. 12.02.2017. u 23:27.
Alph4Dawg je offline   Reply With Quote
Staro 13.02.2017., 00:22   #20190
Mar
Suit up!
Moj komp

Mar's Avatar

Datum registracije: Dec 2004

ako izuzmemo Bruce Willisa i crossover sa Unbreakable - ali to je totalno čudan i iz neba u rebra moment

.

Film je strašno perverzan sa one 3 cure, skoro kao i legendarni Knock Knock
-->
Evo baš doša iz kina, gleda Split.

Prve 3/4 super, 9/10 i odlična gluma ali onda se pretvara u klišej i završava bez nekog twista

ako izuzmemo Bruce Willisa i crossover sa Unbreakable - ali to je totalno čudan i iz neba u rebra moment

.

Film je strašno perverzan sa one 3 cure, skoro kao i legendarni Knock Knock
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno