|
![]() |
#20161 | |
običan user
Datum registracije: Apr 2006
|
Citiraj:
https://www.youtube.com/watch?v=Lq7UoE4qRk0 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20162 |
običan user
Datum registracije: Apr 2006
|
ovo mi je nekad bila dirljiva scena... https://www.youtube.com/watch?v=-8h_v_our_Q nedavno pogledah ponovo i upisah se od smijeha... |
![]() |
![]() |
![]() |
#20163 | |
Antimićanin
Datum registracije: Aug 2007
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20166 |
Premium
Datum registracije: Sep 2010
|
U zadnjih 10 godina serije su preuzele kvalitetu,filmove je sjebo cgi,od silnih efekata izgubilo se ono najbitnije: radnja i gluma ,i zato je kolega koji tvrdi da filmovi nazaduju u potpunom pravu. I svaki iole dobar film danas koji nesto valja pokupi vecinu glumaca iz serija |
![]() |
![]() |
![]() |
#20167 | |
driver
Datum registracije: Oct 2004
|
Citiraj:
No, činjenica je da su se prije dvadesetak godina filmovi radili s namjerom da impresioniraju gledatelej a danas je očigledno samo bitna zarada, uostalom IMDB to navodi kao bitan podatak. To koliko je neki film utržio u prvih dva, tri tjedna prikazivanja zaista mi nije bitno u životu.
![]() |
![]() |
#20172 |
Premium
Datum registracije: Sep 2014
|
ja. imao sam prevelika očekivanja zbog silnih nagrada i nominacija na festivalima. film ukazuje na probleme današnjeg vremena i koliko malo se ljudi zapravo kvalitetno druže. socijalne je tematike. predugačak je zbog dugih scena, a ne radnje. specifičan je, ako ništa drugo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20173 | |
Premium
|
Citiraj:
bez horora i akcijskih - to niti ne pomišljam gledati. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20174 |
Flajing super šiiiip
Datum registracije: Aug 2006
|
![]() |
#20175 | |
Banned
Datum registracije: Nov 2008
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20176 | |
Flajing super šiiiip
Datum registracije: Aug 2006
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#20177 | |
Señor Audiophile
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
![]() Ne moraš ti samo radi mene tražiti filmove, stavi ovdje nekakav proizvoljni spisak pa da i drugi mogu vidjeti tvoje preporuke. Tematika ne mora biti neka posebna, ali režija i scenarij moraju biti vrhunski, a sve ostalo mi je niži prioritet. Ako ti može pomoći tip filmova ... evo par primjera ovako napamet, a da nije iz Top 10 Lock, Stock and Two Smoking Barrels Snatch Se7en The Sting Unforgiven Heat |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20178 |
našikan pravim haos
Datum registracije: Jun 2008
|
Pulp fiction je odličan,svakako jedan od top10 svih vremena,uz spomenutu Apokalipsu,Blade Runner i onda ostale ![]() Hacksaw je vrlo dobar,uz jednu nelogičnost...šta tenk ima radit u koloni koja se penjala i spuštala 200m po špagi ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#20179 | |
Xulos :)
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
![]() Jucer bio u kinu i pogledao LION sa dragom. Bemti film kad ti na kraju oko zatitra, sukurac nije to za mene ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20180 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2015
|
A tek ovaj, fenomenalna tragikomedija, Filth iz 2013: http://www.imdb.com/title/tt1450321/ I pogledajte pravu kriminalističku trilogiju Red Riding: The Year of Our Lord '74, '80, '83. Gluma, atmosfera, povezana priča kroz sve te godine s različitim likovima. Link na prvu: http://www.imdb.com/title/tt1259574/ |
![]() |
![]() |
![]() |
#20181 | |
Premium
|
Citiraj:
ukazuje na jedan od najvećih problema u svijetu nakon siromaštva i osnovnih potreba i prava čovjeka (sloboda, hrana, voda, ...) a to je obrazovanje. izuzmemo li nordijske zemlje škole i obrazovni sustav su katastrofalni. paralelno s tom temom ide i odgoj djece - novi mladi ljudi koji će upravljati (čime god) i učiti nove mlade ljude. family relations i slično. da. film mi se dopao. OT jučer pogledao Inside Llewyn Davis od braće Coen. svidjela mi se samo glazba. izuzetna je - barem onaj dio sa jebenim Llewynom koji kao lik mi je smeće. možda sam nešto propustio, ali ovo mi je najslabiji njihov uradak. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20182 |
Premium
|
Pogledao Snowdena, meni odličan film. Dosta realno prikazano, gluma jako dobra, pogotovo kako je Joseph Gordon-Levitt glas istrenirao ![]() Jedina zamjerka mi je na početku filma kada si slomi nogu, u bolnici tipka na laptopu, a na laptopu Windows 7.. 2004. godine ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#20183 | |
Premium
|
Citiraj:
tebe muči nešto drugo. sad ću biti OFF TOPIC: prije kako ti kažeš 30 godina i više fimovi su se uglavnom radili u filmskom studiju od strane ŠKOLOVANIH osoba. ili vrlo talentiranih. osim toga bilo ih je ne puno manje - nego možda i 10 000 puta manje nego danas. tada se od 100 ili 1000 snimljenih filmova našlo puno manje smeća. da bi snimio film trebala ti je kamera koja je koštala bolesno skupo - nemoguće je bilo doći do nje, a danas je tehnologija napredovala da svaka šuša može snimiti film, a dostupnost tehnologije (nove ili stare je potpuna) i zato danas od 1000 snimljenih filmova ima jako puno smeća, ali i dalje .. dolazimo do moje poante: i dalje se rade vrhunski filmovi sa vrhunskim scenarijima i režijama i kažem ti: ima ih više nego prije unatoč tome što ih ima u daleko manjem postotku da ne kažem promilu. teže ih je naći u šumi. nedaće ljudi, problemi, tragedije i svi mogući događaji o kojima se filmovi rade, pišu i stvaraju su puno veći. nekada je problem bila sloboda i siromaštvo, rasna segregacija, mito i korupcija itd. danas toga svega ima sto puta više. paleta je dobila toliko nijansi da ih je nemoguće izbrojati i svaka nijansa stvara nove filmove. ima još jedna stvar zbog koje smatram i tvrdim da uveličava sam film a to je sinergija svih umjetnosti: glazba, fotografija, tehnologije, zvuk, umjetnički dio u samom filmu, kostimografija, šminka. sve to je omogučilo da umjetnici svoju viziju puno kvalitetnije i bliže nama konzumentima do dočaraju. pogledaj na primjer Drvo života od Terrence Mallicka. režija je vrhunska, ali brate meni je to teško sranje (možda opet samo meni i manjini). badlands i tanka crvena linija su vrhunski. uglavnom: mislim da i danas ima vrhunskih filmova i ima ih puno više nego ikada. utjecaj medija na mišljenje masa ne prihvaćam kao relevantno. isprika na traktatu svima. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20185 |
Premium
Datum registracije: Feb 2012
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20186 | ||||
Señor Audiophile
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
![]() Ljudi takve filmove uglavnom idu gledati kako bi vidjeli akciju, pucačinu, najnovije dosege CGI-a, zadnju riječ surround efekata, da li je Downey Jr. bio pijan na setu, da li Scarlett ima novi par silikona i sl. ... a ponajmanje zbog obrazovnog sustava jel ![]() Citiraj:
![]() Citiraj:
Citiraj:
Gledatelj se (od tolikog broja ekplozija, čudovišta, efekata, silikona i agresivnog soundtracka) već nakon par dana neće sjećati dobrog dijela filma. Postoje čak i cijele teorije oko ovoga, napadi na ljudska osjetila kako bi se gledatelju pružio privid kvalitete ... pričalo se dosta o tome u ovoj temi davno. To je moja poanta ![]() |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#20187 |
Premium
|
jaooo .... nisam nikada gledao Captain america LOL gledao sam Captain fantastic ako sam ja krivi link postao prvi puta onda se ispričavam. ne sjećam se kada je to bilo. uh.. za ovo zadnje..nisam mislio na "specijalne efekte" poput king konga i teških SF filmova, prstenova i slično, a pogotovo me odbija preglasan zvuk u kino dvorani. više sam mislio na samu kvalitetu fotografije (pejzaži, planine, rijeke u FHD/4k kvaliteti) jer nam je tehnologija to omogučila i kvalitetu zvuka (5.1/7.1 ... ) odnosno ako film želiš snimiti na bilo kojoj lokaciji u svijetu onda ti budžet dopusti da odeš tamo i to snimiš. na primjer woody je snimio onih par filmova po europi: pariz, rim, barcelona i to je ispalo skroz lijepo bez da je koristio nekakve slike u studiju u americi. inače da ... remekdjela su prava rijetkost. čemu pretjerivati sa kvalitetom - samo razmaziš publiku ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#20188 | |
Banned
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20189 |
Addicted to music.
Datum registracije: Sep 2009
|
Damn.Jako, jako zanimljiv dodatak zanru zombie filmova.Svakako pogledati, ja sam se iznenadio. The Girl With All The Gifts
All you have is your fire and the place you need to reach. Don't you ever tame your demons, always keep them on a leash. Zadnje izmijenjeno od: Alph4Dawg. 12.02.2017. u 23:27. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20190 |
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
-->
Evo baš doša iz kina, gleda Split.
Prve 3/4 super, 9/10 i odlična gluma ali onda se pretvara u klišej i završava bez nekog twista Film je strašno perverzan sa one 3 cure, skoro kao i legendarni Knock Knock ![]()
![]() |
Uređivanje | |
|
|