Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 20.05.2016., 13:18   #21721
X-Plosiv
Premium
Moj komp

X-Plosiv's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Baš danas pričao sa prijateljem koji ima filozofiju ako kupi novi auto od 30+ tisuća eura da bi ga vozio samo po lijepom vremenu. I onda naletio na ovu sliku:

X-Plosiv je offline   Reply With Quote
Staro 20.05.2016., 13:49   #21722
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
pa to i ja pričam... stavljat navlake na siceve, volane, pedale, zaštite, futrole i vražje matere koji ti umanjuju user expirijens da bi mogo dobit 100€ više kod prodaje je stvarno suludo.
syss je offline   Reply With Quote
Staro 20.05.2016., 14:13   #21723
lowrider
Premium
Moj komp

lowrider's Avatar

Datum registracije: May 2008
Citiraj:
Autor panoramix Pregled postova
Volvo je već odavno dokazao da motor na stolu bez gašenja može napraviti milijun i pol kilometara bez bitnijih znakova potrošenosti pomičnih dijelova, te su potvrdili da je pokretanje motora glavni i jedini faktor koji određuje njegovo trajanje.
Tako je, ali pod pokretanje motora, misli se na hladan start, start na radnoj temperaturi ne toliko.
Ja ionak dok stojim u gužvi proizvodim samo CO2 i H2O kroz auspuh
lowrider je offline   Reply With Quote
Staro 20.05.2016., 22:13   #21724
jed2i
Premium
Moj komp

jed2i's Avatar

Datum registracije: Jul 2004
http://www.index.hr/auto/clanak/svem...ng/894257.aspx

Baš me interesira kaj će na kraju biti iz svega toga.
Inače, ovi su napokon ukinuli ograničenja na 'ringu.
jed2i je offline   Reply With Quote
Staro 20.05.2016., 22:29   #21725
Penryn
Premium
Moj komp

Penryn's Avatar

Datum registracije: Jun 2008
Citiraj:
Autor medo Pregled postova
Inače da, crkavale su turbine pa su po tiho počeli ugrađivati električne pumpe da voda i ulje nastave cirkulirati kao što je već rečeno. Crkavali su i akumulatori pa su počeli stavljati skupe AGM-ove ili bar kvalitetnije olovne, a priča se da će stavljati i superkondenzatore... sve za mršavih 1-2 % uštede i to ako......
Današnji motori imaju uglavnom jednu(neki i više) dodatnu električnu pumpu koja cirkulira vodu a samo velika većina turbobenzinaca ima vodom hlađeno kućište ležajeva turbine, znači skoro svi obični turbodizelaši osim par najnovijih (ili starijih jačih) nemaju vodom hlađene turbine. Znači ležajeve im podmazuje i hladi ulje koje prestaje cirkulirat gašenjem motora.

I sve ovo nije radi nekakvih ušteda goriva već prvenstveno radi emisije isp. plinova pa tek onda radi uštede goriva.
Inače da je cilj samo smanjenje potrošnje ne bi imali ni EGRove ni DPFove ni ostale "eko" dodatke.
Penryn je offline   Reply With Quote
Staro 20.05.2016., 22:31   #21726
aski
Je suis Schumi
Moj komp

aski's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
Citiraj:
Autor aski Pregled postova
Imam pitanje u vezi probnih tablica.

Naime, našao sam na stranicama MUP-a obrazac koji trebam popuniti, uplatiti u proračun, kupiti biljege i sve što je tamo navedeno...

Mene zanima da li se te tablice odmah dobiju?

Ovo mi je bitno jer bi ih htio dobiti isti dan posto auto moram odvesti iz Zagreba u drugu zupaniju tj. grad...
Ekipa, još samo jedno pitanje kojim se nadovezujem na sebe, da provjerim da nesto ne zajebem jer sve moram napraviti u ponedjeljak, cim prije - to bolje

Dakle, kad dobijem papire od auta koji je odjavljen, a polica osnovnog osiguranja se prenosi na mene, s placenim uhljebarinama i popunjenim obrascima picim u Heinzelovu po probne.

Da li oni možda traže da je nesto od dokumenata u vezi s vlasnistvom ovjereno kod javnog biljeznika?

Intel Core 2 Duo E8500 @ 5516 MHz
aski je offline   Reply With Quote
Staro 20.05.2016., 22:55   #21727
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

Datum registracije: Jan 2004
Nije stvar ustede novaca i popravaka, nego se radi o ekoloviji i na milijune auta se to jako osjeti, pogotovo stajanje u kolonama.
Gabre je offline   Reply With Quote
Staro 21.05.2016., 01:13   #21728
buljo
Strichek Moderator
Moj komp

buljo's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Ako cu ikad odlucit pokupit stetu od osiguranja napravit cu par krugova kod chipoteke na vukovarskoj, ama bas svaki puta debili misle da imaju prednost a imaju:
Slucaj 1: stop
Slucaj 2: cestu sa pravom prednosti di su duzni propustit vozila...

/// Asus Maximus VII Hero /// Intel i7 4790K with Cryorig H5 /// 4*8GB Kingston DDR3 1600 /// Gigabyte 1070 Ti Gaming 8GB ///
/// HDD_0 Samsung 970 Evo Plus 500 GB SSD /// HDD_1 Samsung 860 Evo 500 GB /// HDD_2 WD 1TB Black /// HDD _3 WD 2TB Red /// HDD _4 WD 3TB Red /// HDD _5 WD 4TB Red /// DVD-RW Pioneer DVR-212 ///
/// Creative Gigaworks T20 /// Fnatic Gear Red /// Logitech G502 /// Razer Goliathus /// HyperX Cloud /// Corsair 650D Obsidian /// DELL U2719D + DELL U2719D /// CorsairHX650W ///
/// Synology 918+ = 2 x 4 TB WD Red & 2 x 6 TB Seagate IronWolf ///

/// Lenovo T480s /// i5 8250u, 16 GB, NVME 500 GB /// Lenovo ProDock ///

žmnpp
buljo je offline   Reply With Quote
Staro 21.05.2016., 01:56   #21729
Cuky
jedan i jedini :D
Moj komp

Cuky's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Dodji u laniste pa se malo provozaj po rotorima. Neki dan, u 15 minuta baba 2 puta udje u kontra smjer u rotoru
Cuky je offline   Reply With Quote
Staro 21.05.2016., 02:04   #21730
turbojc
Premium
Moj komp

turbojc's Avatar

Datum registracije: Sep 2014
Citiraj:
Autor syss Pregled postova
pa to i ja pričam... stavljat navlake na siceve, volane, pedale, zaštite, futrole i vražje matere koji ti umanjuju user expirijens da bi mogo dobit 100€ više kod prodaje je stvarno suludo.

Sve je to glupo i blesavo, ali, svi vi gledate najočuvaniji auto na njuškalu, zar ne?
Da nije tako propale bi autotapetarije.
turbojc je offline   Reply With Quote
Staro 21.05.2016., 02:20   #21731
mamutarka
ODUZIMAM VAM RIJEČ
Moj komp

mamutarka's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Citiraj:
Autor čuks Pregled postova
Dodji u laniste pa se malo provozaj po rotorima. Neki dan, u 15 minuta baba 2 puta udje u kontra smjer u rotoru
neki dan je šef predložio seljenje ureda, čim sam skužio da bi moro svaki dan tamo prolazit šikaniro sam ideju na sve moguće načine

da ne pričam da mi je baba jednom prek onih fizičkih ležećih između traka prešla preko njih u mene, naravno skuzio sam i stao al eto, trebaš poprilično pazit svaki faking metar u tom kruznom
Staro 21.05.2016., 03:01   #21732
mamutarka
ODUZIMAM VAM RIJEČ
Moj komp

mamutarka's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Staro 21.05.2016., 03:20   #21733
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor buljo Pregled postova
Ako cu ikad odlucit pokupit stetu od osiguranja napravit cu par krugova kod chipoteke na vukovarskoj, ama bas svaki puta debili misle da imaju prednost a imaju:
Slucaj 1: stop
Slucaj 2: cestu sa pravom prednosti di su duzni propustit vozila...
Slobodno odi na "petlju" Ljubljanska - Škorpikova. Još ti je jednostavnija situacija...

Ako dolaziš iz smjera zapada (iz Samobora recimo) i skreneš desno, pa ispod Ljubljanske na Škorpikovu, imaš prednost.

Oni koji s istoka dolaze i ulaze s Ljubljanske na Škorpikovu imaju nekoliko trokuta koje apsolutno nitko ne doživljava.

Često idem po obilaznici i na tom mjestu ulazim na Škorpikovu, te moram desno krajnje desno na odvojak za Bauhaus/Lidl/Emmezetu. Najmanje desetak puta u zadnji 6 mjeseci sam skoro na sebi imao genijalca koji ne vidi da ima trokut. Da stvar bude bolja, traka im se pretvara u dvije, tako da ovi prvi još i vide, ali krajnje desni se ponašaju kao padobranci.

CPU: Intel Core i7 8809G
MBO: Intel NUC8i7HVK
RAM: 2x16GB Crucial DDR4 2400
GPU: Radeon™ RX Vega M GH

SSD: 2x Samsung 970 Evo Plus 500 GB M.2
LCD: BENQ PD3200Q
Periferija: Microsoft Sidewinder X6, Logitech Performance MX
1v@n je offline   Reply With Quote
Staro 21.05.2016., 16:19   #21734
MAGARAC
Premium
Moj komp

MAGARAC's Avatar

Datum registracije: Jan 2008

Zadnje izmijenjeno od: MAGARAC. 22.05.2016. u 01:06.
MAGARAC je offline   Reply With Quote
Staro 21.05.2016., 19:19   #21735
generic
Premium
Moj komp

generic's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
Citiraj:
Autor 1v@n Pregled postova
Često idem po obilaznici i na tom mjestu ulazim na Škorpikovu, te moram desno krajnje desno na odvojak za Bauhaus/Lidl/Emmezetu. Najmanje desetak puta u zadnji 6 mjeseci sam skoro na sebi imao genijalca koji ne vidi da ima trokut. Da stvar bude bolja, traka im se pretvara u dvije, tako da ovi prvi još i vide, ali krajnje desni se ponašaju kao padobranci.

Daj nemoj ebat da ti tad sječeš dvije trake da bi išao odmah desno, umjesto da se prestrojiš u srednju pa ideš na rotor?
generic je offline   Reply With Quote
Staro 21.05.2016., 19:53   #21736
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Isprekidana linija i prednost, ne vidim ikakvu zabranu toga

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

Staro 21.05.2016., 20:58   #21737
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

Mogao bi ponovno.polagati više ozacki da se podsjetis pravila i propisa
Staro 21.05.2016., 21:27   #21738
IcyTexx
Premium
Moj komp

IcyTexx's Avatar

Datum registracije: May 2007
Nije mi jasno zakaj su tu stavljali trokute i označavali sporedne i glavne ceste kad se svaka cesta spaja u svoju traku. Samo izaziva ove koji vide svoju "prednost" da rade čudesa. Umjesto da se priznaje samo prestrojavanje i pravila koja idu uz njega. Kolko vidim, ti znakovi praktički niš ne znače u ovoj situaciji. Značili bi da su desne trake "odrezane" ovom lijevom "glavnom" koja bi se račvala u dvije.

Zadnje izmijenjeno od: IcyTexx. 21.05.2016. u 21:32.
IcyTexx je offline   Reply With Quote
Staro 21.05.2016., 22:10   #21739
Garro
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jun 2009
Citiraj:

Negdje si vidio na traci koja ide ispod podvožnjaka znak prednosti? Da li je na istočnoj traci na cesti horizontalna signalizacija (kao recimo kod City centra one west rotoru) puna poprečna linija na kojoj se trebaju auti zaustaviti da bi ti mogao skrenuti u Bauhaus?
Garro je offline   Reply With Quote
Staro 22.05.2016., 00:33   #21740
bertone
Premium
Moj komp

bertone's Avatar

Datum registracije: Mar 2010
Citiraj:

Za tebe koji dolaziš iz podvožnjaka nije ni predviđeno da se uključiš odmah desno i skreneš prema trgovinama (pogledaj znak koji se odnosi na tebe na slici od Icy-a) već to činiš na prvom desnom izlazu iz rotora ...
Ovima pak koji dolaze sa desne strane obrnuti trokuti govore da dolaze s sporedne na glavnu cestu da se ne bi zaletili i očekivali da ih ovi s Škorpikove (a po pravilu desne strane) moraju propustiti...
bertone je offline   Reply With Quote
Staro 22.05.2016., 00:35   #21741
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

U tom slučaju je puna linija za tu traku trebala biti skroz do iza skretanja, ali nije. Zakon te štiti ako to radiš, jer druge dvije trake imaju trokute i znak koji pokazuje da im s lijeva dolazi cesta s prednosti

Staro 22.05.2016., 00:39   #21742
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

Ima li kakva bolja slika
Staro 22.05.2016., 01:02   #21743
IcyTexx
Premium
Moj komp

IcyTexx's Avatar

Ti znakovi nemaju apsolutno nikakvog smisla jer su sve trake postojane. Niti jedna traka se ne križa ili uletava u drugu (kao što je to recimo kod HNK, thumb je dolje). Praktički nema potrebe za raskrižjem. A oni su ga svejedno stvorili na dvije paralelne ravne ceste. Ali opet im ne odgovara signalizacija na cesti. Gdje bi i koga bi trebali ovi sa "sporedne" propustiti? Ti se sa "glavne" opet ne smiješ prestrojiti preko dvije trake u skroz desnu i očekivat da će ti ovi desno stati jer zapravo izvodiš obično prestrojavanje. Da nema znakova, situacija bi bila 100% čista i radilo bi se samo o prestrojavanju.

Ovako su to trebali izvesti i tada bi ti bio 100% u pravu. Ovak nitko nije u pravu.
Staro 22.05.2016., 03:17   #21744
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Ako znakovi nemaju smisla, jesam li ja kriv dok se s glavne ceste (krajnje lijeva traka) prestrojavam u krajnje desnu i pokupi me auto iz krajnje desne, a ima 3 trokuta i znak da je moja glavna? Vrh hijerarhije su ovlaštene osobe, pa semafori, prometni znakovi i tek onda prometna pravila. Pošto prometnika, nit semafora nema...trokuti i znak s pravom prvenstva mi valjda daju pravo da se prestrojim u krajnje desnu traku.

Ako bolje pogledaš, trokut se nalazi na desnoj strani, prije nego se puna linija glavne ceste pretvori u isprekidanu.

Ima trenutno još jedna nebulozna situacija. Kako su raskopavali Marohnićevu, tako su na prilaznoj cesti koja na Marohnićevu izlazi, okrenuli obavezan smjer desno u suprotnu stranu, na lijevo, preko 2 trake i pune linije.
Završili Marohnićevu, ostavili znak s obaveznim lijevo i sad samo čekam kad će se policija sjetiti kampirati na tom mjestu i hvatati ekipu koja to napravi.
Ovako je inače, sad je samo znak okrenut za obavezno lijevo

Zadnje izmijenjeno od: 1v@n. 22.05.2016. u 03:33.
Staro 22.05.2016., 04:46   #21745
tech
Premium
Moj komp

Datum registracije: Aug 2007
Di je znak da je ta koja dolazi od podvožnjaka glavna? Ja tu vidim dva znaka, jedan koji te upozorava na spajanje sporedne ceste pod oštrim kutom s desna i obvezan smjer.

Ako se sjetiš autoškole i razmisliš vidjet ćeš da se taj trokut u krajnjoj desnoj ne odnosi na ove dvije zasebne trake lijevo. Po definiciji trokut ti daje naredbu da propustiš sva vozila pred ulazom u raskrižje ili na cesti na koju nailaziš. Tu NEMA raskrižja niti desna traka nailazi na tvoju krajnju lijevo. Isto tako na prometnoj traci nema nikakvih poprečnih crta za zaustavljanje.

Desna traka za skretanje prema bauhausu je ništa više nego odvojenje za skretanje u desno. Ako uzmemo u obzir ono da znak naredbe vrijedi do prvog raskrižja, taj trokut(prerano postavljen) se odnosi na to malo raskrižje desno gdje možeš ravno na parking emmezete(nailaziš na glavnu) ili skrećeš desno i ideš tamo iza na parking od bauhausa.

Ukratko, da te netko pogodio ti bi bio kriv jer se nisi sigurno prestroji. Ja ti sigurno ne bi prikočio jer mi treba lakirat lijevu stranu auta
tech je offline   Reply With Quote
Staro 22.05.2016., 05:54   #21746
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Citiraj:
Autor tech Pregled postova
Di je znak da je ta koja dolazi od podvožnjaka glavna? Ja tu vidim dva znaka, jedan koji te upozorava na spajanje sporedne ceste pod oštrim kutom s desna i obvezan smjer.

Ako se sjetiš autoškole i razmisliš vidjet ćeš da se taj trokut u krajnjoj desnoj ne odnosi na ove dvije zasebne trake lijevo. Po definiciji trokut ti daje naredbu da propustiš sva vozila pred ulazom u raskrižje ili na cesti na koju nailaziš. Tu NEMA raskrižja niti desna traka nailazi na tvoju krajnju lijevo. Isto tako na prometnoj traci nema nikakvih poprečnih crta za zaustavljanje.

Desna traka za skretanje prema bauhausu je ništa više nego odvojenje za skretanje u desno. Ako uzmemo u obzir ono da znak naredbe vrijedi do prvog raskrižja, taj trokut(prerano postavljen) se odnosi na to malo raskrižje desno gdje možeš ravno na parking emmezete(nailaziš na glavnu) ili skrećeš desno i ideš tamo iza na parking od bauhausa.

Ukratko, da te netko pogodio ti bi bio kriv jer se nisi sigurno prestroji. Ja ti sigurno ne bi prikočio jer mi treba lakirat lijevu stranu auta
Na koga se onda odnosi trokut, ako ne na njih?

Definicija znaka

http://www.pismorad.hr/Znakovi/Detal...397&kultura=hr

Citiraj:
Znak označuje blizinu križanja na kojem se cesta s prednošću prolaska križa odnosno spaja sa sporednom cestom. Znakovi se smiju postavljati samo ako je na sporednoj cesti, koja se križa s cestom s prednošću prolaska ispred križanja postavljen znak B01 (križanje s cestom s prednošću prolaska) ili znak B02 (obvezno zaustavljanje);
Po toj definiciji, to je križanje.

Zadnje izmijenjeno od: 1v@n. 22.05.2016. u 05:59.
Staro 22.05.2016., 11:42   #21747
tech
Premium
Moj komp

Jedino križanje tamo je to udaljeno 100 metara dalje s desne strane i jedino se na njega taj trokut može odnositi.

Ono što sam htio reć, ne obavezuje nikog u krajnjoj desnoj, srednjoj da moraju stat i tebe propustit da preletiš preko dvije trake i skreneš desno jer se ni jedna od te dvije prometne trake ne križaju s tvojom.
Staro 22.05.2016., 12:51   #21748
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Citiraj:
Autor tech Pregled postova
Jedino križanje tamo je to udaljeno 100 metara dalje s desne strane i jedino se na njega taj trokut može odnositi.

Ono što sam htio reć, ne obavezuje nikog u krajnjoj desnoj, srednjoj da moraju stat i tebe propustit da preletiš preko dvije trake i skreneš desno jer se ni jedna od te dvije prometne trake ne križaju s tvojom.
Ako to nije križanje i ako se ti trokuti ne odnose na njega, nego na kružni tok, što je onda ovo?

Staro 22.05.2016., 13:36   #21749
tech
Premium
Moj komp

Ne znam jesam li ja toliko nejasan ili ti uporno zaboravljaš da se trokut odnosi na raskrižje.

Idemo ispočetka. Pogledaj ove dvije slike. To je prvo i jedino raskrižje na koje nailazi desna traka. Taj trokut može jedino vrijediti za to. Ne za kružni tok, ne za trake s lijeve strane.
Druga stvar je što je prerano i krivo postavljen. Ali kako god, jedino tako kako sam opisao ima smisla i poklapa se s prometnim pravilima.

Staro 22.05.2016., 14:59   #21750
IcyTexx
Premium
Moj komp

IcyTexx's Avatar

@tech Ima još jedan trokut za ove koje si označio crvenim, za one koji dolaze iz gornjeg smjera slike.

@1v@n nisam te napao da si u krivu, samo kaj niš nema smisla. Samo sam rekao da su znakovi nepotrebni.
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno