|
|||||||||||
|
|
#19531 | |
|
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
Mislim da je bilo nešto oko toga da u određenim dijelovima getribe prestaje cirkulirati ulje, pa se ne podmazuju u količini u kojoj bi trebali dok je auto u pokretu. Nemojte me uzeti za riječ, davno je to bilo.
|
|
|
|
#19532 |
|
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Ne znam dal je štetno, al jednostavno nema smisla kad neki mjenjaci to rade za tebe pri nekim brzinama. Ovisno o tome kaj je najefikasnije. Ovisno o mjenjacu, ako ga ubacis u Neutral, prestat ce cirkulirat ulje u torque converteru sto nije preporucljivo. |
|
|
|
|
|
#19533 |
|
Lika u mom srcu
Datum registracije: Jan 2004
|
1., reci starome da se nauci voziti, voznja auta u leru je nepotrebna, i u kraju krajeva opasna i uopce mi nije jasno zasto bi netko izbacivao u ler u voznji, jedino ako se to radi ono iskljucivo pred stajanje pred semafor. Auto manje (odnosno, ne trosi uopce) gorivo dok se koci motorom, dok kad je u leru trosi. a drugo, pogledaj stavku br 1, i ne, nece automatiku biti nista sto ga stavis u ler, cak je preporucljivo stavljati u N umjesto drzati na kocnici cijelo vrijeme, jer dolazi do pregrijavanja u mjenjacu (ako se stoji duze od 5 minuta) |
|
|
|
|
|
#19535 |
|
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Cesto je nepotrebno i kocnje motorom pa iz 4 u ler i nize ili sl. i voznja lerom nije nis cudno kod dosta vozaca. Obicno to rade ljudi kaj znaju kaj rade pa se ni ne skuzi. Veci problem imam sa onima kaj koce bezveze.. Automatik ili ne, ista stvar. Moj stari izbaci iz brzine na 170 pa se rola kilometar i vise pred naplatnima. U jutro je malo prometa tamo, na kraju jos mora i kocit zbog ogranicenja. Ja to ne radim al na nekim cestama u Zg se isto znam rolat, na drzicevoj npr.. |
|
|
|
|
|
#19537 |
|
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
|
|
|
#19539 |
|
Lika u mom srcu
Datum registracije: Jan 2004
|
|
|
|
|
|
|
#19540 |
|
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
|
|
|
|
|
|
#19541 | |
|
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
Kakve veze imaju klijesta kocnica sa lerom?
|
|
|
|
#19544 |
|
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Nije svugdje gašenje injektora oko 1500 o/min. Usto, davno su se auti znali i ugasiti u vožnji u leru pa to iznenadi čovjeka ![]()
|
|
|
#19549 |
|
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Bez lera cesce moras stat tak da nemres to tako generalno ispalit. Najdulji zaustavni put je ler i ljudi ga cesto koriste da izbjegnu stajanje i kretanje, najbolja stednja.. |
|
|
|
|
|
#19550 |
|
Sandy!!!
Datum registracije: Sep 2008
|
U gradu definitivno izbacivanje iz brzine 20-30m prije semafora i lagano skrolanje...al to govorimo o brzinama do 40km/h i samo u gradu prije semafora. A kad npr. se spustam brzom cestom Dugopolje-Split , to je doslovno 15km neprekidnog spusta, u petu stavis, koci s motorom, ide oko 100km/h i adio Nit trosis kocnice niti "trosis" gorivo |
|
|
|
|
|
#19551 |
|
Premium
Datum registracije: Jun 2009
|
Ili je još nešto (i to gadno skupo) otišlo uz zamašnjak ili je mehaničar gadno oderao vlasnika tog Golfa. Komplet kvačilo (lamela, korpa, potisni ležaj) skupa sa dvomasenim zamašnjakom za mog Passata košta oko 7 tis. kn plus ruke. Kako je meho došao do cifre 17 tis. kn mi je misterij. |
|
|
|
|
|
#19553 |
|
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
Jučer mi izletila neka kokoš iz sporedne ulice na križanju bez imalo gledanja, Alahu akbar style. I povrh toga, vozim se iza nje, odjednom spusti brzinu na 30 na sat. Da ne predviđam mentalni sklop nižeg bićaša, išao bi je pretjecati. No, pošto sam znao, lagano iza nje klizim... Pogađate? Skreće lijevo bez žmigavca. ![]() Reko to je to, da ne paziš evo ti, ne jedna već dvije saobraćajke. |
|
|
|
|
|
#19554 | |
|
Into my head it goes
Datum registracije: Feb 2004
|
Citiraj:
|
|
|
|
#19555 | |
|
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Citiraj:
|
|
|
|
|
|
|
#19556 |
|
driver
Datum registracije: Oct 2004
|
|
|
|
#19558 |
|
ODUZIMAM VAM RIJEČ
Datum registracije: Aug 2005
|
evo odradio danas u ovlaštenom citroenu dijagnsotiku i digli ga na dizalicu, dečki u citroen servisu su vrlo zadovoljni i garantiraju da kilometri nisu dirani, i preko broja šasije i preko dijagnostike su dobili 80k kilometara. rekoše mi da od njih imam zeleno svjetlo s obzirom na kilometre i općenito stanje auta nakon što su ga pregledali cca 45 minuta. Jest da trebam promijenit pločice na kočnicama i to je za sad što su preporučili.
|
|
|
#19559 | |
|
Premium
Datum registracije: Jun 2009
|
Citiraj:
Cifre su sulude čak i za ovlašteni servis (svog Passata servisiram u ovlaštenom i valjda sam jedina budala koja ima tri popunjene servisne knjižice sa četvrtom započetom) pa znam koje bolesne cifre pucaju. Ovo je previše i za njih. |
|
|
|
|
![]() |
| Uređivanje | |
|
|