|
|||||||||||
|
|
#19351 | |
|
Premium
Datum registracije: May 2010
|
Citiraj:
Točnije, odmaranje pete. Peta mi se "užari" nakon 300-400 km. |
|
|
|
|
|
|
#19352 | |
|
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
A mjerenja vršim kad mi je dosadno pa se igram. ![]()
|
|
|
|
#19353 |
|
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
Mene prvi put nakon 8 godina, kad sam ju zaradio, ozlijeda zgloba podsjetila da postoji kad sam sjeo u auto, najvjerojatnije isto što je i tebi problem jer se javlja isključivo kod držanja noge na gas pedali ![]()
|
|
|
#19354 | |
|
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
Problem je što mi treba neka kombinacija BMW-a (položaj nogu), francuza (udobnost) i još par modela da bude sve kako spada. ![]() I još mora biti službeni. ![]()
|
|
|
|
#19356 |
|
SCSI Freak, deda :P
Datum registracije: Sep 2009
|
|
|
|
|
#19357 |
|
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
|
|
|
|
|
|
#19363 |
|
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
ja sam na (prošlom) meganu 1.5 (opet moram napomenuti kako je to tako dobar motor da boli glava) mislim nije onaj najnasviraniji od 100+ hp nego jedan ispod na tempomatu na 130 dobivao nekih 4l, a na 150 isto tempomat punih pol litre više... zapravo na tom meganu jedino taj motor i valja ![]() |
|
|
|
|
|
#19364 |
|
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Hje, ovo je 2.2L biturbo 150hp na 18" fegama... Sa dvije-tri osobe. Trosi litru i pol manje od Lagune... A ima momenta, Laguna je mrtva ko N/A benzinac. Pitanje je koliko bi se moglo dobit za njega nakon 4 godine i 200k km. |
|
|
|
|
|
#19366 |
|
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
Ak oćeš dobit neke novce nakon 4 godine i 200k onda biraj vw ili škodu. Možda čak i bmw ali to ti ne ide u budget. |
|
|
|
|
|
#19367 |
|
Premium
Datum registracije: Jun 2008
|
|
|
|
|
|
|
#19372 |
|
Premium
|
To je tako kad se ide na najniži kompresijski omjer kod dizelaša. ![]() Ali nije sve ni u konjima, taj 2.2 sky-d bi trebao imati 380Nm momenta.. A što se potrošnje tiče, pa nije nešto značajno veća od usporedivog Golfa 7 s 2.0 TDI od 320Nm/150ks. Kod golfa je prosjek 5,67l, iako ih je najviše prijavilo potrošnju od 5,3 i 5,8l, a kod Mazde je prosjek 5,91l, iako ih je uvjerljivo najviše prijavilo 6,1l. U oba slučaja samo ručni šaltung, a s automatikom mazda ima prosječnu skoro pa 7l. |
|
|
|
|
|
#19373 |
|
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Potrošnja je zapravo dost dobra na otvorenoj cesti. Naravno, teško je sad točno procijeniti jer trebaš neko vrijeme živjeti s njime da ga upoznaš. Vožen je onako kako je sam auto sugerirao, tražio je ispod 1400rpm u šestoj brzini. Nismo previše vozili kroz grad jer mu to ne bi bila namjena. Ubila ga je malo autocesta. Čitam po netu da dosta često ide u DPF regeneration i onda troši puno goriva... Na istoj ruti 2.0dCi 150hp troši 7-7.5, gdje ovaj troši oko 6. dCi je motor bez života i momenta. Kad ga stisneš jako je linearan (za dizela), povlači jaaaaaaako dobro, za dizlo nije skoro nimalo traktor zvuk. U midrangeu razvaljuje. Redline mu je na 5,200rpm (iako ne znam kad je baš toliko potrebno). 18" felge su ziher 0.2-0.3L. Po meni, konačno pravi motor koji je odje* downsinzing i ostao normalne veličine. Pitam se kaj bi ostalo od nekog 1.6 dizel motora nakon 200+k km u 4 godine. Taj motor je ko stvoren za igranje s mapom, sigurno bi se mogo dovesti na 450+Nm bez neke turbo rupe. Kažu da je sve apsolutno identično na tom motoru i onom od 175 konja. Sad će me svi objesit, al uzeo bi taj motor milijun puta prije nego Golfovog 2.0TDI. Da ne krenem o opremi... Samo ću reć da sa istom opremom Golf košta 72k kn više. Uzeo bi ga i da cijena nije bitna. Zadnje izmijenjeno od: IcyTexx. 31.01.2016. u 01:23. |
|
|
|
|
|
#19374 |
|
Premium
Datum registracije: Jul 2004
|
|
|
|
|
|
|
#19375 | |
|
Premium
Datum registracije: Dec 2011
|
Citiraj:
![]() jucer povratak iz zga, napravio 94km, prosjek brzine 70km/h, guzvica na cesti, potrosnja 5,1. odlican prosjek za jednog Clia II dCi, ali u igri je 1.6 16V ![]() |
|
|
|
|
|
|
#19376 | |
|
Extrema Thule
Datum registracije: Feb 2005
|
Citiraj:
Vozio sam Peugeot 607 2,2HDI, dojam kako ide brže i bolje boosta. Ali, održavanje je skuplje i prdnula dva turbina pa kolega riješio pod svaku cijenu.
__________________ |
|
|
|
|
|
|
#19377 | |
|
SCSI Freak, deda :P
Datum registracije: Sep 2009
|
Citiraj:
![]()
|
|
|
|
|
#19378 |
|
Premium
Datum registracije: Dec 2004
|
Trebao bih preporuku koje parking senzore staviti i kod koga ih ugraditi. Jeftini kineski ne dolaze u obzir. |
|
|
|
|
|
#19380 | |
|
Premium
|
Citiraj:
![]() Meni se 2.2 sky-d ne sviđa jer je takoreć pokusni kunić, prvi s 14:1 kompresijom zbog čega zahtjeva varijabilne ventile i dodatan sklop za otvaranje isp. ventila tokom usisa, 2 turbine, srednje hladan start(npr. 0C) mu uvelike ovisi o (keramičkim) grijačima.. Sve te gluposti TDI recimo nema a opet daje jednakih 150ks pri nižim okretajima i uz nešto nižu potrošnju. Dodatan plus za mene je što je kod TDIja cijeli sistem ubrizgavanja već provjereni Boschov, ali još bitnije što su dizne obične elektromagnetske a ne piezo kao kod skyactiva, koje su em skuplje em češće crkavaju. Što se tiče izdržljivosti malih 1.6 dizelaša, strah ti je neutemeljen, jer ima tdija,hdija, dcija itd. sa skoro 400k km čak i na njuškalu a za vani da ne govorim.. Zašto to misliš? ![]() |
|
|
|
|
![]() |
| Uređivanje | |
|
|