|
![]() |
#17551 |
Premium
Datum registracije: Jun 2009
|
Obično se mijenja samo amortizer, opruge se mijenjaju kod tuninga ili kad puknu. Što znači da ti se odvratno voziti? Ako ti neudoban na način da ne upija neravnine kako bi ti htio, promjena amortizera neće ništa spektakularno promijeniti. Ali ako se ljulja ili guma gubi kontakt s podlogom na neravninama, to su simptomi istrošenoh amortizera i treba ih zamijeniti. Polovne amortizere odmah zaboravi, previše je nepoznanica u igri. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17552 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Na oštrim prelazim baš lupi jako, kao da nemam amortizera uopće. A neravnine se ljulja kao da sam na brodu. Promjenio bih zadnje prvo jer izgleda mi da su propali jako. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17555 |
Guest
|
Zadnje izmijenjeno od: vorda22. 08.11.2015. u 20:36. |
![]() |
![]() |
#17556 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2004
|
Citiraj:
Amortizer se osjeti pri većim rupama najviše. Stabilizatorska štangica ti je ovo: http://www.ebay.com/itm/2-FRONT-SWAY...-/250723054967 na brzinu sam našao, ne znam dal paše na tvoju corsu. Ako je auto baš propao, onda su ipak amortizeri u pitanju. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17557 |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Nije sarkazam. Reci kad si u zavoju dal se auto jako naginje? Kad ides prek lazeceg dal jos par puta kad ga predjes poskakuje? mozes i probat tak da stisnes jedan cosak auta i pustis i trebao bi prakticki odma se vratit u normalu bez extra ljuljanja (ne znam kak opisat/objasnit al se nadam da kuzis)
![]() |
#17558 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17559 |
aka Striko
Datum registracije: Nov 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17560 |
Premium
|
Bit će izgleda. Još jedno pitanje, kupiti amortizere pa majstoru odnjeti i platiti ruke? Ili majstori/radionice imaj popuste neke pa bolje njima prepustiti nabavku. Preporuke za marku dobrodošle. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17562 |
Premium
|
Jučer navečer sam vidio genijalca kako se vozi po pruzi ![]() Bed je kaj namjena pruge nije da i auti idu preko ![]() Konkretno, riječ je o pruzi na križanju kod okretišta Dubrava, prema Branimirovoj (Kauflandu) Maestro koji je vozio je prošao skroz od križanja (Maksimirska) do spremišta tramvaja po pruzi ![]() Cca 300 metara ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17563 |
Premium
Datum registracije: Sep 2014
|
Vjerojatno je isprobavao ovjes i amortizere imaju li lufta i ljujljaju li...... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17564 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17565 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
Citiraj:
![]() Ajde barem tramvaji ne idu u spremiste cesto pa nema nekih problema oko tog ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17566 |
Slučajni prolaznik
Datum registracije: Mar 2010
|
Ima tko istustva sa Opel Astrom J, 81kw motor? Gledam 2013 godina, karavan. Minusi/plusevi?
![]() |
#17569 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17570 |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
I ja sam jednom skoro ošo tamo. Izlizana je žuta crta paralelna s tračnicama pa bi neki mogli i tamo skrenut prije raskrižja. Mogli su metnut crveni znak zabrane na desni stup, to bi se bolje skužilo... Sad gledam po Google Mapsu da je šljunak tih 300m. Nije se čovjeku dalo u rikverc. Ili je to da ne povrijedi svoj ponos samo nastavio ravno. xD |
![]() |
![]() |
![]() |
#17571 |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
E taj auto mi se stvarno sviđa, al baš ta Cammeo kombinacija, karavan, 1.4 turbo s plinom Nemam nikakvih iskustava, jedino su Cammeovci rekli da dosta troši po gradu, 10-12 litri, al misli da je to s njihovim načinom vožnje još dobro, al to je 40-50kn, što s dizlom te snage po gradu nije moguće postići |
![]() |
![]() |
![]() |
#17572 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Evo konkretna informacija iz prve ruke za upis drugih dimenzija guma u prometnu (random visitori sa googla - nema na cemu ![]() Dakle dodje se u tehnicku stanicu, platis 105kn (sveukupno) i upisu ti zeljenu dimenziju (ako pase po nekoj tablici koju oni imaju, dozvoljene dimenzije guma bi isto trebale pisati u knjizici od vozila, iliti prirucniku) Od dokumenata potrebno: naravno prometna + osobna + polica osiguranja. Dovesti auto je isto potrebno medjutim meni je bio parkiran vani i rekli su da ga ne trebaju gledat. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17573 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Gledal sam neki dan novu Astru u salonu i mislim da su napravili dobar posao, narocito u unutrasnjosti. Oko 180 tisuca top model sa 136ks dizlom. Presporo se Camovci voze da bi im dizlo bio optimalan, pogotovo ne onaj kaj su imali u Insignijama. Te motore treba ispuhat a u Cameu se to ne radi nikad. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17574 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Znaš kaj, čudna ti je ta Astra. Motor je meni sasvim u redu, vuče od 1700 o/min silovito (do tad je meh). Getriba je manje dobra. Kratke brzine + neprecizan mjenjač (iz 1. u drugu je jako loš). Prosjek kod nas u firmi je 6.1L/100km, no to je 80% autoput gdje tempomat nije ispod 140. Ja sam od ZG-a do Krapine i nazad išao sa 5,0L/100 a nisam pazio nešto extra na gas (kao što npr. kod svog benzinca pazim). Kolege koji se voze svaki da u Ljubljanu i nazad u ZG kažu da su sicevi neudobni (nije top model istina + ovo je zapravo verzija prije), te se na 125 000km zaštopao DPF (da se razumijemo, taj auto je 95% vremena na autocesti). Ista ta ekipa kaže da im je C4 bio udobniji za vožnju ZG-Ljubljana. Nego, spojio na svoj Megane ODB2 sa Torque aplikacijom. Šteta što je star auto pa i baš nema nekih ekstra podataka. Ima netko možda podatke o normalnom tlaku usisa i sličnom kod 1.6 16V modela (82kW) ?
![]() |
#17575 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
To pises za stari model vjerojatno. Iako su slicni novi je laksi, zategnutiji i taman iz nutra. Nema vise brdo tipki na konzoli.. Nebum kupil sigurno. U biti sam isao provjerit Moku i sa 136ks je isto oko 180k sa 4x4. Bit ce na akciji pocetkom iduce god. Malo mi je premali na prvu i jos bi je porbal vozit.. Moj od Zg do Zaboka trosi 4.8 na ljetnim gumama, megane dci 110.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17579 |
Premium
Datum registracije: Jul 2007
|
jbmu to poslat u VW i ima da im isporuče/doniraju nove 7-mice na taj parking to je reklama ![]()
![]() |
Uređivanje | |
|
|