|
![]() |
#1 |
the luda ribetna
Datum registracije: Aug 2004
|
e3+corsair 4400
evo ovak: idem klokat komp(sve 5) ide mali ko beba 305 stabilno...ALI, na 275 ima oko 7300MB/s read a na 305 ima read od 7700:confused: tu mi nes smrdi...naravno probio sam bio i 8k mb/sec...al na drugim postavkama, koji su to chipovi na ramu? postavke su 2.5-4-4(na oba tajminga) sve je stabilno uz dula prime i snm...sa stok kulerom ne prelazi 49° ajde mi to objasnite??? ![]() ploca je dfi(naravno al ona nova rev) dakle proc u sredini! idosta problema sa hladenjem chipset(jos uvijek isti) al se sad bar ram moze vaditi bez problema...naravno nvidija je prekrila lemna mjesta za sli(al ne sa sata2) i naravno to je obican hot melt ![]() opcenito me zanima sta nevalja sa ramom???prolazi i memtest i snm i prime itd...pa mi stvarno niej jasno... nadalje mislim da je chip gore tccd(al nisam siher) uglavnom preko 3.0 nece... i pitanje za jelca tj za atijevce(da ne postam opet tamo): uzeo sam si asusovu extream x800xl i prvo se zacudio kad sam ju skinuo to sto je gore x800pro chip sa 16 pajpi...tj chip je r430 a ne r423 kao x800pro...al sta ce se(dobro sam vidio bez brige)...i kad ju klokam malo jace dakle na nekih 450/550 se resetira komp(gore je vodenjaca) i cudi me to sto je temp uvijek 49-51???zasto sa vodenjacom???danas cu jos stavit pelt gore pa da vidim ak ne...idem nanovo instalirat win mozda pomogne i flesat biose od ploce i od grafe ![]() uglavnom zadovoljan sam rezultatom...i imam pisljivih 29 sec u super pi-u(sorrry rak dok ne sredim problem s ramom nis od bolje reze) ![]() ![]() salu na stranu preporuke/konzultacije/prijedlozi/itd za ram i grafu...otvoren za bilosta ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Headbangig Grunf!
Datum registracije: Aug 2003
|
zanimljivo, imao sam slični problem, samo kaj mi je ploča odbijala suradnju s memom na cas 2.5. Pokušaj olabaviti zadnju postavku (8) i stavi na nekih 12.Za dual channel je to bolje. Barem je tako bilo kod svih mojh socket A ploča a bogme i na 939. good luck
Porsche 6cyl.boxer se hladi zrakom komp se hladi vodom! Chairman of G.M.S. ![]() Former member of PCE 100+kg demolition squad Grunf je moj idol! Moji Grunf type modovi NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster! ![]() Alfisti site, Alfisti forum |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
the luda ribetna
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Koliko se ja sjećam-o clockanju te grafe smo već sve rekli na ATI podforumu ![]() Kaj se tiče ostalog-imaš DFI sticky, bilo bi dobro da napišeš SVE postavke u genie BIOS-u (ne sve za memu). Uzmi A64 Tweaker, vidjet ćeš da ti BIOS mjenja postavke pri različitim frekvama "FSB"-a. R430 i treba pisati na GPU-u. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
the luda ribetna
|
ma znam da treba pisat 430...nego me zacudilo x800pro ![]() sto set ice stikija za dfi(imam vec jednu znam kaj radim ![]() ![]() amd tweakera nisam skinuo jos posto je taj komp jos u izradi zbog vodenog ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Super Moderators
|
Link ti je tu: http://forum.pcekspert.com/showthrea...5&pagenumber=2 A ta temperatura ne smije biti takva, meni je sad 37 /435/550 Sa VF700Cu |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
the luda ribetna
|
ma znam da nesmije ![]() ![]() ![]() tnx na linku edit: nigdje ne vidim kaj da radim s karticom tam ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
the luda ribetna
|
ma grafa radi kak treba ![]() ps kad skines hladnjak izgubis garanciju na grafu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Apr 2003
|
nisi se pohvalio fiš da si uzeo corsaira 4400c25...?? ![]() to je tccd, prema pouzdanim informacijama (vedranP) ![]() koji si množitelj koristio na 300htt..??? koji venice upoce imas...?? daj malo vise informacija, sta se sramis ili kaj...?? ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: Jun 2004
|
Ja sam imao taj problem s očitavanjem temp. na grafi kad nisam instalirao Asusu enhanced driver i Asus snartdoctor(dva največa smeča od programa),pokazivao mi je istio od 49-51 i kad sam stavio onda mjeri normalno,al sam ih sad maknuo jer me više ta temp ne zanima a probrami su smeče.E sad ne znam jel ta tvoja grafa ima neke "enhanced" drivere al kod mene je u tome bio problem. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
the luda ribetna
|
Citiraj:
![]() mnozitelj je bio 4 da dobro citas luda je ploca 100 na sat...cak i na 305 je stabilna ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
the luda ribetna
|
Citiraj:
ljubim te u avatar ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
Datum registracije: Oct 2004
|
šta te točno zeza s ramom? pročitaj test s cors-om. uglavnom staviš 2,5-4-4-8 i 2,7 ili 2,75 voltažu i dereš koliko ide, ostale postavke zezaju (mislim na voltažu), a s cas 3 ne i treba puno dobit možda 10 MHz.
ASUS K8N & Zalman NB32K @ HTT x3 / A64 3000+ 263x8 / 2x256MB TwinMOS @ 210 / Club3D 5200 & Zalman ZM80C-HP / Maxtor 30GB, 2MB / WD Caviar 80GB, 8MB / Maxtor DM10 250GB, 16MB / Xilence 420W / CoolerMaster Centurion 5 |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Super Moderators
|
mc_fish, lijepo sam ti bio još na ATI forumu napisao da se na XL GPU ne clocka bog-zna-kaj zato kaj je rađen u 11nm ali bez low k. Meni je npr 440 stabilno, dalje ne ide bez v-moda. Držim je lijepo 24/7 na 435/550, to je meni čist dosta. Za bencheve ide do 445-450 max, mema do 570-580. Moja ima dodatno napajanje, ne znam kak je kod tebe. Skini si zadnji ATT pa probaj pogledati kaj on veli za temperaturu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
the luda ribetna
|
Citiraj:
nego vet to sto mi pise 49-51 temp a nije ni u ludilu....jer je gore vodenjaca sad i pelt a opet pise 46 ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
the luda ribetna
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Super Moderators
|
Fino pitaj stričeka Ray Adams-a tute: http://forums.guru3d.com/forumdisplay.php?s=&forumid=33 Probaj najnoviji ATT, izašao je danas. |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
the luda ribetna
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Super Moderators
|
Gle ribetino-koliko čujem za tu tvoju memu svi hvale 510-1/fix BIOS. Da im je rješio probleme. Pa probaj sa njim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
the luda ribetna
|
Citiraj:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Guest
Datum registracije: Feb 2005
|
Citiraj:
jeli slučajno iscurilo iz onih 'boljih' plastičnih navojva na koji se napiknu cijevi?? ![]() ![]() jesam gad, a?! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
the luda ribetna
|
izcurilo je iz metalnih automatskih uvodnica...ne plasticnih ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
M.U.P.
Datum registracije: Sep 2004
|
Kolko sam ja skužio dfi baš nevoli corsair pa ekip preporuča ocz vx |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
Ja sam BH-5 ganjao i preko 280, Corsair XMS4400c25 ide debelo preko 300...itd... Tak jasno da ima serija Corsaira koje i ne delaju najbolje na DFI, ali nije nikaj generalno da se Corsair i DFI ne vole. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
the luda ribetna
|
ide moj na 315...ali na 3-4-4...na 2.5-3-3 niti da pomislim, na 3-3-3 isto nista... tek na 2.5-4-4 i to stabilno do 280:confused: sa rasom 3 nece da ga ubijas...inace ocz vx kod nas nema ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Premium
Datum registracije: Nov 2003
|
Jel imaš ti DFI možda? Evo ti link jedan,ispod je i tvoja mema.http://www.dfi-street.com/forum/showthread.php?t=25447 |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|