|
|||||||||||
|
|
#1 |
|
Banned
Datum registracije: Nov 2002
|
AMD 6950 bez HDMI audio izlaza
Kako na Win7 postaviti zvuk da mi prolazi preko HDMI kabela. HDMI kabel je od playstation 3 i na njemu rade zvuk i slika, kabel je vrlo vjerojatno ispravan. Integrirana je na Gigabyte ploči zvučna, sada mene interesira kako uopće radi zvuk? Zvuk kreira/generira zvučna matične ploče dok bi grafička kartica AMD 6950 i njezin HDMI služio samo kao izlaz gdje se zvuk usmjerava? Nadalje, kako to podesiti, nisam jedini sa ovim problemom, a na google-u ne uspjevam naći rješenje. Probao sam niz kombinacija, instalirani svi driveri originalni od ploče, driveri grafičke, probao kombinacije disejblanja zvučne, čupanje ućivo HDMI kabela, ali konkretno ne nalazaim što i kako kliknuti i kako se to rješava. Uglavnom u mixeru ne poskakuje zvuk na AMD outputu. Zahvaljujem na savjetima. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Premium
Datum registracije: Jul 2012
|
U windos postavkama zvuka za izlaz odabereš hdmi otput. Znači Sound - playback i tu imaš Digital display audio. |
|
|
|
|
|
|
|
Oglas
|
|
|
|
#3 | |
|
Banned
|
Citiraj:
Sad skidam nekve omega 14.x verziju. Ajme majko ovo sa Win7 kad instaliras, pa onda updejtevi pa to traje satima .Btw, sve je ispravno osim drivera ili konfiguracije jer na Linuxu radi odmah nakon butanja sve kako treba. I da, Lubuntu se instalirao za 5min a i brze radi . Windows je trom mada se rqadi o brzoj masini. |
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Banned
|
Hvala. Evo samo potvrđujem, zvuk ne radi na driverima 15.7.1 ni prijasnjim 15.7. Ispravno tek radi na trece stariji ponudjenim 14.2 Amd Cartalyst Omega. I da nema nikakvih konfiguracija posebnih, instlairas i radi. Jednostavno na 15.x ne moze se natjerati jer jednostavno ne radi ;(.¸ Vezano uz to negdje sam na netu naisao, da se mogu dici novi driveri, ali ici na custom i disablirati da izmedju ostalog instalira sve osim naravno HDMI audio drivera, te da ce sve biti OK. Isprobati cu i to. |
|
|
|
|
|
|
|
Oglas
|
|
![]() |
| Uređivanje | |