|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2015
|
Kako da podesim optimalno comp ?
Sestra je dobila laptop "Dell Inspiron 1501", slijedećih karakteristika: -WINDOWS 7 -CPU 1,6 GHZ -RAM 1 GHZ I laptop joj radi jako sporo (sporo otvaranje prozora, sporo otvaranje web stranica) i ja kao laik pretpostavljam da je največi problem slaba memorija. Znam da neki reći nek nabavi veču memoriju, ali to zasad ne dolazi u obzir. Njoj comp služi samo za otvaranje i pisanje emailova i povremeno otvaranje web stranica i za ništa više. Čuo sam da se mogu povećati performanse compa, isključiivanjem nekih stavki koje opterećuju windowse, te bi molio ako ima neko volje da predloži šta bi bilo dobro uraditi da izvučemo maksimum iz te konfiguracije. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
jedan i jedini :D
Datum registracije: Sep 2005
|
ako imas 1gb rama kao sto pises, to ti je ogranicavajuci faktor + cpu obzirom da je stariji laptop u igri (osim ako nije neki noviji). nekim tweakanjem windowsa bas i ne budes postigao nesto znacajno. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
...samo te gledam...
Datum registracije: Mar 2007
|
No, nakon što sam prestao valjati se od smijeha po podu na tvoj nick, smogao sam snage da i ja potvrdim da je ograničavajući faktor RAM. Možda bi bolja varijanta bila da se na laptop stavi neka lakša distribucija Linuxa za starije mašine pa će laptop biti i nešto upotrebljiviji. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Jun 2004
|
Ne znam zašto kupovina rama ne dolazi u obzir ali svakako trebaš još 1GB rama staviti pa vidjeti kako če onda raditi.Imaš na Njuškalu 1GB za 50kn. Ako i onda bude štekalo,a moguče da hoče jer je to slab i star procesor preporučam staviti XP. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
nabavi nešto drugo. ovo nebude radilo nit sa 2GB rama kako bi ti htio |
![]() |
![]() |
|
|