|
![]() |
#32672 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
A ja moram prek pol grada da dojdem tam ![]() Inače mi je ta mesnica prvi izbor kad nabavljam junetinu/govedinu za juhe/ćušpajze, za stejkove i dr. I uvijek se možeš s njima dogovorit da dođeš kad budu imali friško meso. Sve kaj sam do sad uzeo bilo je kvalitetno i fino, tako i roštilj program - ćevosi, punjeni ćevosi, gurmanska pljeska, punjena vješalica, vratina...
![]() |
#32673 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
![]() sve pet ovo na slici... ali ovo gore lijevo zlo ![]() dakle na malo špeka i ulja bačene polpete sa sirom i špekom iz konzuma, sol... ovaj špek na ulje je već bio reš... buksa narezanih šampinjona, sol, papar, vegeta, mrvicu vode da se počne dinstat, malo koncentrata paradajza i na kraju vrhnje i dobro zakuhat sve u vrhnju. majko mila... |
![]() |
![]() |
![]() |
#32674 |
Premium
|
Danas brzinski roštilj, vratina only + hambi peciva, paradajz, grah šalata, ajvar. Za večeru jagode u acetu i kremi od sira i slatkog vrhnja.
![]() |
#32675 |
driver
Datum registracije: Oct 2004
|
Jučer prvomajska vratina i šampinjoni na roštilju. Danas sam se počastil jednim specijalitetom kojeg jamačno niste probali. Dobil sam na poklon pedalj krmića u komadu od vijetnamske svinje. U vrećicu za pečenje sam stavil krmić i brdo povrća. Sat i pol na 170 C. Neponovljivo! ![]() Jedna je mana: krmići su mali... ![]() ![]()
![]() |
#32676 |
našikan pravim haos
Datum registracije: Jun 2008
|
Zadnje izmijenjeno od: trouble. 02.05.2015. u 17:30. |
![]() |
![]() |
![]() |
#32678 | |
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
Citiraj:
Roštilj, strava, na piletini gareži ko da ste ju vukli kroz auspuh moje pokojne Lagune. ![]() Di ste ukrali onu "cimermansku balticu", šerajzl od trajnožareće peći i "štokrlin"? ![]()
![]() |
![]() |
#32679 |
driver
Datum registracije: Oct 2004
|
Daj nemoj Amdejac stalno nekaj gundrat, baš si ko jedan od one dvojice iz Muppeta s balkona, star i čangrizav. Da sam znal gps lokaciju došel bi i ja sa svojom balticom te se izboril za komad piceka i rebarce. Syss, nemoj se obazirat na grumpyja no, malo drotkefe nakon runde pečenja ne bi škodilo.
![]() |
#32684 | ||
Moderator
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
da, piletina je otišla daddy-evoj materi, mi smo jeli pravo meso ![]() carsko je... hm... svijet za sebe. pac od heinz kečapa, sol, papar, kurkuma, skoč bonet, naranča, limun, med, lovor... meso na koži "karirano" nožom i onda sa tom stranom u pac preko pol dana, nakon toga na zadnju vatru dok je još dovoljno jaka da ga zapeče i onda sa svih strana ga zatvorit. nakon toga kada vatra umre ide mazanje i pokrivanje sa plehom sa svih strana... majko isusova ako postoji bolji komad mesa za ovakav način pripreme, a 18kn/kg. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#32686 |
Premium
|
Inace u nk trnje se ide na janjetinu, ali i grill moze proc ![]() Kaj to skvo jede? Sve ok izgleda jedino peciva izgledaju suha i krusna. Vise volim socne lepinje, namocene u masti od pecenja.
![]() |
#32687 |
Fresh Juice
Datum registracije: Sep 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#32688 | |
ODUZIMAM VAM RIJEČ
Datum registracije: Aug 2005
|
Citiraj:
![]() janjetinu nisu htjeli, ovo je teletina ispod peke (koljenica) + roštilj
![]() |
![]() |
#32689 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() I teletina je dobar izbor ![]() Jučer domaća pizza - šunka, pršut, špek, kulen, 4 vrste sira (gauda, ementaler, mozzarela, gorgonzola), brdo šampinjona, malo friških papričica i luka. Jedva dišem ![]()
i9-10850K / asrock z490 taichi / 64gb DDR4/ 1gb ssd / 4 tb wd hdd / Gigabyte 6600xt / Zadnje izmijenjeno od: Roberto. 05.05.2015. u 08:46. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#32690 |
Moderator
|
![]() kila na kockice narezane ruže dinstane sa lukom, sol, papar, vegeta, skoč bonet, crvena paprika, senf, koncentrat paradajza... nakon duuuuuuugooo vremena ubačeni vrganji, dinstano još duuuuuuuuuugo... malo vrhnje za kuhanje i još papra za lovački štih. ništa podlijevano. na kraju ribani grana padano. bogati ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#32691 |
Premium
|
Jučer kajgana sa špekom, lukom i šparogama, + paradajz salata. Koje osvježenje u meniju, predobro ![]()
i9-10850K / asrock z490 taichi / 64gb DDR4/ 1gb ssd / 4 tb wd hdd / Gigabyte 6600xt / Zadnje izmijenjeno od: Roberto. 07.05.2015. u 11:57. |
![]() |
![]() |
![]() |
#32692 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2010
|
Jučer piletina na naglo koju sam marinirala u soja-sosu, sezamovom ulju i malo kurkume, prvi puta stavljala kurkumu pa da neš ne zeznem nisam pretjerivala, ali mogla sam slobodno više jer mi je okus bio božanstven. Danas si razmišljam o pečenim pilećim prsima, eh sad ili pečene u marinadi od senfa, češnjaka i meda ili punjena sa špinatom i sirom ![]()
![]() |
#32694 |
Premium
|
S kurkumom se teško može pretjerati, blagog je okusa i neslana, tako da samo sipaj. ja ju najviše volim ubacit u rižu, predobra kombinacija.
![]() |
#32695 |
Fresh Juice
Datum registracije: Sep 2007
|
Danas bifteki, treci dan za redom. Kupio kilu i nesto i samo to tamanim danima. |
![]() |
![]() |
![]() |
#32696 |
Moderator
|
unti! kurkuma i riža... nije mi palo na pamet. zadnjih par dana radim si neki čudni rizibizi kao prilog - šalica riže, šalica i pol vode, vegeta i pileća kocka sa peršinom, soja sos i poklopim. kad počne lagano krčkat dodam malu buksu graška i to ispadne neki bizarni rižoto finog okusa ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#32698 | ||
Premium
|
Citiraj:
gdje si kupio? obično u mesnicima ne daju ako ne ubodeš cijeli komad. Citiraj:
![]() Kolko para? @syss, kurkuma i riža - fenomenalno. Više ne radim neku rižu kao prilog a da ne ubacim kurkumu.
![]() |
![]() |
#32699 |
Moderator
|
pa kila i nešto je komad brijem... oke možda nešto manji. jako primamljive sam vidio u ex-mercator konzumu na vukovarskoj, vakumirani, ubij me koji brand, ali jako fine boje sub-200kn/kg. budem probao rižu prvom prilikom ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Uređivanje | |
|
|