|
![]() |
#32192 |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Gdje nać neku grill tavu za male novce? Cura u stanu ima neku predratnu, di su rebra izlizana do te mjere da se jedva i osjete pod rukom. Gledao sam u Metrou danas, sve neka profi oprema od 150 kn+. Pogledao sam i hrelić prošli vikend, svih živih lonaca i tava imaju, ali nijedne grill tave nisam vidio. Do 100 kn bi bila ok.
![]() |
#32193 | |
driver
Datum registracije: Oct 2004
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#32194 | |
The mighty pirate
|
Citiraj:
Nije mi uopće palo na pamet pogledati u Ikeu za takve stvari. Već sam mislio do Offertisime i Lidla.
![]() |
![]() |
#32196 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2010
|
Mi imamo od tefala gril tavu, prezadovoljni s njom. Kupila sam ju prije xy godina na nekoj akciji tipa skupljanja naljepnica pa onda dobiješ "extra popust" ![]() I imamo pravu gusnatu, samo se iz nje toliko dimi da nije baš za peć unutra ili uz neku jako dobru napu.
![]() |
#32197 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
imho 100-150kn za tefalku ajde-de... znaš da ćeš dobit parče aluminijuma sa coatingom i oke za radit klopu, ali za grill tavu bi ipak izdvojio malo više, pogotovo zbog stejkova (rgo debelo dno). ja sam ovu pazario... oke bila je na akciji kao zadnja ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#32199 |
Premium
Datum registracije: May 2012
|
Nikad necu shvatiti taj bakalar suseni :/ nikad mi nije sjeo, al zato domace napravljenog losos e da, kila svjezeg filea, polijem casicom votke/rakije, malo krupne i malo sitne soli, u alu foliju zamotam, i ubacim u zamrzivac, za 2 dana izvadim i uzivam s kruhom i maslacom. |
![]() |
![]() |
![]() |
#32200 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Jbg to ti je stvar navike i pripreme. Ja ga jedem dva put godisnje i onda mora bit vrh. One male frkefuljke od par 100g ni ne gledam. Ide na "licki" sa lickim krumacem na suho, prije riblja juha pa lagani ritzoto i bakalar za kraj. Priprema baka u kuci, dva, tri dana namace itd.. Nisam ni ja ljubitelj brzinskih varijatni pripreme na zlicu i nije mi to to. Pasteta eventualno al to mi nije konkretan rucak. Domace maslinovo, cesnjak, sol, papar u zrnu i first class krumpac, bez toga nema nis.. Obecal sam Sysi da bum mu dal uzorak tak da moze posvjedocit o cemu se radi. Ionak sam mu u susjedstvu pa ni problem ostavit uzorak.. Zadnje izmijenjeno od: MAGARAC. 13.03.2015. u 15:07. |
![]() |
![]() |
![]() |
#32201 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
Citiraj:
![]() Da, slažem se za bakalar. Ja ga isto jedem 1-2 puta godišnje, ali to se onda napravi kak spada. Samo vrhunski sastojci i onda onako red krumpira pa red bakalara i onda se to fino skuha i to bude čudo jelo, evo sad mi sline cure ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#32202 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Meh. Nisam bas takav. Ko zna mozda je ovo zadnji put da to jedem jer su stari ko biblije baka i deda pa bi htio da netko jos to proba. To dost "arhaican" nacin pripreme koji malo ko jos radi..Sys je idealan kandidat jer je blizu i ima gurmaske sklonosti, osim kad se radi o pici.. Pikante s gljivama ili friski paradajz na pici al ok.. Lako za recepet, nije to nikakava nauka al ima tu dosta posla i po mogucnosti treba kuca i dvoriste sa nekom garazom ili nes di se moze par dana namakat.. ![]() Sad i meni sline idu. Idem ogulit krumpir i u pecnicu skupa sa pilecim batkima. Krumpac volim malo zacinit sa maslinovim uljem prije, malo ljute paprike u prahu itd.. bit ce super za ubit glad.. 10 min sve skupa sa zagrijavanjem pecnice.. Jos sat vremena i gotovo.. ![]() Zadnje izmijenjeno od: MAGARAC. 13.03.2015. u 16:10. |
![]() |
![]() |
![]() |
#32203 |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
Pa sta ne zapises recept? ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#32204 |
driver
|
Citiraj:
![]() |
#32206 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
![]() jučer gavelino pile u onoj vrećici, extremiteti samo na tanjuru i sa strane salata od cherry paradajza (8kn vam je akcija 500g u sparu sada), rotkvica i krastavca. onaj sos od pečenja sam samo izlio u pleh koji dođe sa piletom i pola za danas krumpač, šampinjoni, malo ulja, peršin, crvene paprike, čilija, soli i papra pa ajmo... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#32211 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
u subotu naišao lidlu na cheddar i friške prekrasne šampinjone i naravno pala je pizza doma ![]() Usuđujem se reći da je ovo bila možda najbolja domaća do sad. Za tijesto je žena bila zadužena i super ga je napravila. 1) Paradajz sos s origanom, soli, paprom, ljutim octom i malo bosiljka i maslinovog ulja. 2) pikova delikates sočna šunka, domaće dimljeno (špek, šunka i kulen) 3) malo sitno sjeckanog luka i slatke paprike 4) vintage cheddar sir, gauda, mozarella 5) brdo, ali brrrrdo šampinjona doslovce sam prekrio pizzu ![]() Pećnica na max i cca 6-7 minuta. kalorično savršenstvo ![]() Tko voli cheddar ovaj vintage iz lidla je izvrstan, imaju još neka dva, ali nisu mi tak dobri.
![]() |
#32212 |
driver
|
Zima ide prema kraju pa treba nešto pojesti za uspomenu... ![]() Krvavice : ![]() kiselo zelje dinstano : ![]() Tak dobru hranu od namirnica iz vlastite proizvodnje treba zalijati. Pinta hladnog brown ale, također iz vlastite proizvodnje, kuhano 5. ožujka prošle godine. ![]() ( za Amdejca : ovak treba pravo pivo izgledat a ne onaj tvoj kiseliš... ![]() ![]()
SPECTRUM ZX 48 K, Grundig Cassette player, RIZ Color TV - 16 kanala UHF, sobna antena Čajavec SA-3 s lampicom, software : River Raid & Jet set Willie Zadnje izmijenjeno od: panoramix. 16.03.2015. u 13:38. |
![]() |
![]() |
![]() |
#32213 |
Premium
|
Ja oproštajku s krvavicama radio prošli tjedan, zapeko ih u pečnici s krumpirom i špekom. I naravno dinstano zelje sa strane Pivo vrhunski izgleda ![]()
![]() |
#32214 |
Fresh Juice
|
Jel zna netko jel ima u Lidlu još onih blendera po 150 kn? |
![]() |
![]() |
![]() |
#32215 |
The mighty pirate
|
Ja bih ti preporučio ovo. Uzeo sam nedavno, baš u Emmezeti. Iz nekog razloga je 100 i nešto kn jeftinije nego bilogdje drugdje. 5 godina garancije, stakleni vrč i mogućnost otvaranja s donje strane pa se nož može izvući i očistiti. Zasad prezadovoljan.
![]() |
#32216 |
Premium
|
![]() |
#32217 | |
Fresh Juice
|
Citiraj:
Thanks, budem pogledao. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#32218 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2010
|
![]() |
#32219 |
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
Čuj ti njega. ![]() ![]() Ak' bude sve po planu na jesen bi trebal krenut u proizvodnju. Znači za Božić bumo pili Sierra Nevada Pale Ale clone, a za Uskrs 2016. lager. ![]()
![]() |
#32220 |
Fresh Juice
|
Bio danas u Lidlu. Nema blendara, ali sam pokupovao onu Deluxe liniju proizvoda i mogu reć da sam ostao iznenađen, super proizvodi. Bar ovo što sam probao do sada. Uzeo čips s "brie" sirom i brusnicom. Čips predobar. Valjda najbolji čips koji sam jeo ikad. Sir camembert, dobar je. Fin, možda mrvicu presuh, no i dalje je mekan. Uzeo sam još one deserte (creme brulee, cheescake), mozzarale od bivoljeg mlijeka, umake neke. Iznenadio me Lidl s ovim Deluxe brendom ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Uređivanje | |
|
|