|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2010
|
(riješeno) Novi laptop - problem
Naime, kupio sam novi laptop hp pavilion 15 153nm, instalirao windows 8.1 x64, i sve drajvere, no međutim imam problema pri samom korištenju samo za internet, prebacivanje po tabovima pravi problem, jednostavno sporo ide, scrollam po firefoxu i uopće nejde onako lagodno, nego kasni, ako malo brže scrollam pojavi se "not responding"....ne znam što bih trebao naprviti? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Nov 2009
|
ja bih instalirao chrome i probao isto u njemu. cisto da iskljucim da li je driver u pitanju ili sam firefox Zadnje izmijenjeno od: Zagorhac. 30.12.2014. u 18:59. Razlog: ispravak post-a |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
u chromu i operi radi uredno sve, znači da firefox ne koristim ili ima neko riješenja i za to? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Jan 2012
|
Prvo deinstaliraj postojeći Firefox, pa probaj instalirati neku stariju verziju Firefoxa da vidiš hoće li ti ići sporo prebacivanje po tabovima. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Mar 2010
|
Ili bez deinstalacije postojećeg, instaliraj Firefox Developer edition pa vidi da li sa njime imaš problema ![]() PS. Osim toga u njemu imaš out of box alate (prva ikona gore desno, izgleda kao ključ) da vidiš koji dio zapinje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Registered User
|
ima 4GB 1333MHz DDR3 SDRAM, nema addonsa, jer s time imam problema čim sam instalirao firefox. Druga stvar je da sam primjetio da relativno dosta memorije troši (oko 40%) za par tabova, s time da je samo firefox otvoren, sad ne znam da li je to uobičajeno ili..? |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Oct 2010
|
Nebi baš trebao toliko da koristi RAMa. Ja imam oko 20 tabova u Chromeu i 10ak addonova(meni uzima blizu 5GB) a FireFox je dosta lakši što se tiče RAMa. Provjeri na koliko ti je postavljen SWAP(virtualni RAM). |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
|
Provjeri dali je Hardversko ubrzavanje uključeno u FireFoxu. I još jedno pitanje. Dali ima slučajno nekakvi crapware instaliran ala optimizator brzine itd. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Registered User
|
Hardversko ubrzavanje nije uključeno, uglađeno klizanje isto nije. Jučer sam instalirao RamRush i tuneup... |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Registered User
|
naime ovako, ovo sve baš nije pomoglo... instalirao sam sad windows 10, i sve super radi, no međutim nakon instalacije intelovog drajvera za grafiku, laptop se potpuno uspori, stisnem na desktopu desnu tipku da ga refresham, moram čekat sekundu, ako ne i više da se pojavi da mogu kliknuti, nakon deinstalacije tog drajvera opet sve super radi... u mozili je slična stvar bila dok je taj drajver bio instaliran, dakle na youtubu, na početnoj stranici, pređem pokazivačem preko linka i pojavi se ona ruka, vratim kursor sa strane, i treba mu vremena da se ponovno pojavi strelica...sada je sve u redu Da li sam u pravu, kada kažem da je taj drajver stvarao probleme? |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Registered User
|
Citiraj:
Ili ih uopće nisam trebao ni instalirat jer imam drajver od Nvidie? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Premium
|
Ja nerazumim jednu stvar @ivoo. Zašto se nerješiš tih kao ubrzivača itd. To je ono što ti stvara probleme. Trebao bi koristi HW ubrzanje gdje god se može. Kažeš da ti IntelDriver čini problem pa skini driver s Intelove stranice jer tu je najnoviji čak i daju program koji ti sam provjeri što trebaš i sam ažurira isto je s nVidiom/AMDom. Ukoliko me sjećanje nevara kod laptopa treba i IntelDriver za grafiku jer sve ide preko tog čak i GPU driver. Poprati redosljed Intel GPU Driver>nVidia Driver(ukoliko je kod tebe nVidia) S 4GB RAMa nebi smio nikakvih problema imati vidio sam i konfe s 2GB RAMa i uredno rade. EDIT Nerazumjem zašto je ovaj post u sekciji gdje nepripada. |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Registered User
|
Citiraj:
To sam iovako instalirao nakon što mi se stvorio taj problem. Intelov drajver sam skinuo sa HP stranice od laptopa. I sad sam već uvjeren da je u tome bio problem. Skinuo sam i intelov manager za drajvere i instalirao taj koji mi je našao, i ista stvar je bila. A ovaj post je u ovom podforumu jer nisam znao, koji je točno problem, uzeo sam najšire, a to je laptop, recimo hardware. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|