|
![]() |
#991 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
Ispalo mi je bolje sa šarafima (gumice malo zapinju) ali sam NAS (valjda disk i kućište) proizvode neke zvukove tako da NAS ide ili na neko udaljenije mjesto ili u prodaju. Neda mi se sad opet sve razmontiravati pa molim ako neko od ovih koji su u istim problemima ko i ja ima volje probati kako swif radi i radi li uopće kad mu se stavi onaj adapter za 7V. |
![]() |
![]() |
![]() |
#992 |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Jedno Synology pitanje... Imam USB TV Tuner uštekan u DS213j i snimanje i gledanje radi preko web interfacea najnormalnije. Sad bih htio preko neke aplikacije na mobitelu/tabletu upravljati snimanjem i gledati program. Iz nekog razloga ne mogu pristupiti konfiguraciji iz Synologya, no koliko sam shvatio, treba mi DVBLink, čija me licenca košta (26€). Ima li kakva alternativa cijeloj toj priči? Može i preporuka nekog dobrog package communitya. Zasad sam našao SynoCommunity, pa gledam ima li kod njih nešto slično.
Zadnje izmijenjeno od: 1v@n. 09.12.2014. u 19:11. |
![]() |
![]() |
![]() |
#993 |
Premium
|
Vidim da se niko sa Zyxelom ne javlja pa da pitam prije nego nešto zeznem. Smijem li staviti vent na 7V? Trenutno je na 12V i na cca 1000 rpm. |
![]() |
![]() |
![]() |
#994 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Mislim da ćeš to znati tek kad probaš, zavisi jeli ima kakav alarm ako detektirani br. okr. bude prenizak. Drugi potencijalni problem je viša temp. cpu, hdd - ova. |
![]() |
![]() |
![]() |
#995 |
Premium
|
Kakav je Synology po pitanju buke ventilatora i koji bi cijenom i karakteristikama (za 2 HDDa) mogao biti ok za obične smrtnika? |
![]() |
![]() |
![]() |
#996 | |
Registered User
Datum registracije: Dec 2013
|
Citiraj:
Što se tiće buke uopće se ne čuje vent. možda malo kada je u cool načinu rada, više će ti se čuti diskovi kad se nešto ozbiljnije i duže radi po njima. Mali nedostatak mu je kaj ledice dost jako svjetle pa ti to može zasmetat. Ja sam to riješio tako da sam izrezao običnu bijelu naljepnicu te veličine i zakeljio na to mjesto te tako prigušio sjaj ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#997 |
Premium
|
Gdje si ga kupio i po kojoj cijeni? |
![]() |
![]() |
![]() |
#998 |
Moderator
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#999 |
Premium
|
Pa nije nužno kupljen u RH i iz prve ruke mogu potvrditi da se puuuno jeftinije prolazi po dućanima izvan RH. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1000 |
Vršni visioc
Datum registracije: Jun 2005
|
![]() |
#1001 |
Moderator
|
Ah, na žalost to znamo, uzmi u obzir i model nasljednik DS215j http://www.computeruniverse.net/en/p...ion-ds215j.asp http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=15760 |
![]() |
![]() |
![]() |
#1002 | |
Vršni visioc
|
Citiraj:
![]() sam paket da posaljem od 2.5kg u njemačku i slično je 20tak eura a da ne pricam o vremenu...sto je danas novac. doslovce. ![]()
Bez potpisa. Zadnje izmijenjeno od: RaneZ. 13.12.2014. u 01:29. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1003 |
Moderator
|
Da ne spamamo temu, u ovom slučaju se ne isplati dok u nekom drugom razlika zna biti do x puta. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1004 |
Vršni visioc
|
Par pitanja za Synology ekipu posto sam friski : 1. Ako piknem supported wifi dongle, moze li se preko Syna na internet ? Da zaobidjem Amisiov wifi na ruteru... 2. kako je moguce da su dva kompa i xbox na 1000mbs a iMac na 10 na istom gigabitnom ruteru ? Kabel ? 3. Popizdio sam sa home i homes forama, izbrisao sve i napravio svoj folder. Ne koristim usere. To ok ? ![]() 4. Jel moguce koristit usb hub iza na ds215j ? Spojio bi par periferija podrzanih.. Hvala !
![]() |
#1005 |
The mighty pirate
|
1. Može, ali imaš 2 liste WiFi adaptera. Jedna je da spojiš samo Synology na net, a druga je da Synology pretvoriš u WiFi hotspot. Jedini dostupan kod nas, a da je normalne cijene, za drugu namjenu je TP-Linkov TL-WN722N. Nekih 70-ak kn košta. 2. Kabel 3. Ne bih znao, koristim samo Admin usera i nešto svojih foldera, ostalo nisam dirao. 4. Službeno, hubovi nisu podržani
![]() |
#1006 |
Vršni visioc
|
Hvala Ivane !! Ma ima ih jos, jucer sam proguglo pol hrvatske i interwebza ![]() Ima i Asus USB-N13 i onaj "bolji" dualband USB-N53 (conrad ih ima).. Ali NIGDJE na synology forumu ne mogu naci DAL TO STVARNO RADI. Jel to tako velika stvar ? zar nitko to nije probao ? Znaci, "samo" hocu pretvorit Syn u hotspot i da preko njega idem na net. (I naravno, zamjenim sadasnji b/g sa N-om ili jos bolje 5ghz kako sam imao do sada po stanu povuceno...)... Mislis da ima nekih prebrikavanja (bridge-anja wifi i LANa =) ili bi trebalo raditi, smao tako out of the box ![]()
![]() |
#1008 |
Vršni visioc
|
![]() |
#1010 |
Registered User
Datum registracije: May 2012
|
Pozdrav svima Nov u ovoj temi pa molim pomoc oko odabira diska, koji bi služio večinom za dijeljenje video sadržaja.Dajte podijelite iskustva koji diskovi imaju kvalitetne media servere koji nemaju problema sa titlovima . može nešto iz nižeg cjenovnog ranga tipa dlink 320, wd mybook.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1011 |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
Pročitao sam cijelu temu, najvjerovatnije ću uzeti synology 414j. Imam jedan wd red 3tb i uzeo bih još 2 u raid 5 ili syno hibridni raid (ima li razlike u stabilnosti raid polja?) Ako kasnije kupim 4 disk mogu li ga dodati i proširiti prostor sa 6 na 9 TB bez gubitka podataka? Ili recimo preći sa raid 5 na raid 6 pa povećati sigurnost? Za one koji su isprobali dvb-t dongle i snimanje, može li se snimak puštati na bilo kojem uređaju, računalu ili ima nekakvu zaštitu? Htio bih da snimak mogu odnijeti na drugu lokaciju i tamo pogledati. Sretan Božić svima! |
![]() |
![]() |
![]() |
#1012 |
The mighty pirate
|
Imam dvb-t dongle i nekim čudom je stream, a i snimanje prestalo raditi s novim updateom sustava. Sad čekam da mi se support opet javi jer ni nakon updatea Video Stationa, stvar ne radi. Koliko sam vidio, nikakve zaštite nema, video file kao i svaki drugi. EDIT: Našao rješenje da stavljanje stare verzije Video Stationa rješava problem, pa krećem s testiranjem toga, bar dok ne izađe službeni update. Više o problemu: https://forum.synology.com/enu/viewt...?f=222&t=94692
Zadnje izmijenjeno od: 1v@n. 27.12.2014. u 12:40. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1013 |
The mighty pirate
|
Mali update: Stavljanje starije verzije funkcionira, gledanje i snimanje nakon toga funkcionira savršeno. Snimke su u MPEG-TS formatu (ekstenzija .ts) i najnormalnije se čitaju na drugim računalima. http://postimg.org/image/d8lwoopqd/
![]() |
#1015 |
Premium
|
Mogu li se na Synologyju (npr. DS214) postaviti određeni permissionsi na foldere? Na primjer, na dijelu diska su podaci za posao i njima mogu pristupiti svi korisnici iz mreže (windows) kao da se nalaze u sharanom folderu ili disku bez upisa username/passworda, a na drugom dijelu diska su serije za koje treba username i password? Bilo bi super da tom folderu može pristupiti WD TV Live player i drugi mrežni playeri. Koliko sam Googlao, naravno da se to može, ali volio bi čuti kako to funkcionira u praksi? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1016 |
Premium
|
savrseno radi u praksi mozes sve namjestit kako hoces imas group i user i svakoj grupi ili useru mozes odrediti kojem shared folderu smije i moze pristupiti. Mozes i sakriti foldere od drugih usera da ih ne vide ako se spoje na sam synology opcija koliko hoces. Malo se trebas poigrat i vidjeti sto ti treba a sto ne. Za wdtv moras mu dodjeliti admin ovlasti za foldere di zelis da pritupa znaci read/write. Jer on ima svoj folder gdje zapisuje sto si pogledao i gdje se nastavlja koja epizoda serije ili filma. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1017 |
The mighty pirate
|
Pazi samo na jednu stvar. Njegove defaultne foldere (Photos, Music, Videos...) vidi apsolutno svaki korisnik mreže na koju je spojen, i to ne možeš nikako promijeniti, bez obzira kakve permissionse stavio. Pazi zato da za bitne stvari napraviš poseban folder i njemu staviš permissionse. Možda se to s nekim novijim updatima i riješilo, ali znam da je prije nekih 2-3 mjeseca još uvijek na taj način funkcioniralo.
![]() |
#1018 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Kako koristite svoj Synology? Ja sam neki dan otkrio Syno Community i preko njega instalirao Subliminal (automatsko traženje titlova za filmove/serije). Danas sam ga napokon uspio podesiti i uspio je pronaći titlove za dosta stvari! Osim toga, tek neki dan (nakon 1,5 godinu korištenja synologya) sam otkio da preo DS Download aplikacije mogu pretraživati torrente i odmah pokrenuti skidanje. Odlično, ne moram paliti kompjuter da bi se spojio i dodao torrent, niti preko mobilnog preglednika tražiti. TV dongle mi još nije proradio kako treba. Radi jedino na Video Station i to više neradi nego radi, EPG ne postoji. Drugi TV programi koje sam isprobao, ne mogu uopće očitati dongle iako je jedan od podržanih. Pošto dongle ne mogu do kraja utaknuti u DS (zbog širine i izbočine na DS), pretpostavljam da bi to mogao biti problem, pa sam naručio ovo: http://goo.gl/Ixw1t3 Odmah da ima i dodatno struje, da nebi bilo nismo znali. ![]() Pristup izvana se ne mora puno spominjati, to je vrhunsko. Imate li još kakvih zanimljivih aplikacija za DS? |
![]() |
![]() |
![]() |
#1019 |
Premium
|
OK, hvala ![]() Za ove "osnovne" foldere nema brige, nikad tako nešto nisam koristio ![]() Evo nabavljen i osnovno namješten ds214. Nisam nigdje naišao na foldere photos, music, videos. Možda to dolazi s photo, video, audio stationom koje nisam instalirao ![]() Zamjerka za sad: ventilator proizvodi zvukove ko da hladi već 10 godina neprestano. Takvo roštanje nisam očekivao :/ Zadnje izmijenjeno od: tor. 31.12.2014. u 07:17. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1020 |
Freelancer
Datum registracije: Jan 2007
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|