|
![]() |
#452 |
Antimićanin
Datum registracije: Aug 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#453 | |
gadget freak
Datum registracije: Oct 2009
|
Citiraj:
![]() OnT - ajde ti meni onda objasni zašto ja imam POTPUNO iskoristiv 'desktop' (ja bi to nazvao računalo spremno za rad, al ajde, nek ti bude) 15ak sekundi PRIJE na w8.1 nego na w7, ako je to samo 'prividno' brže bootanje.... Napomena - imam potpuno isti hardver koji sam imao na 7ici (laptop c2d,4gb ram, hdd wd blue, dakle bez ssd-a), te potpuno isti set programa u startupu. Mislim, ono, wtf, napadaš ekipu, a činjenica je višekratno dokazana da je w8.1 daleko bolje riješen po pitanju brzine samog cold boot-a, tj vremena potrebnog da računalo bude spremno za rad.
![]() |
![]() |
#454 |
Omicron Alpha resident
Datum registracije: Jun 2009
|
Ma stavio sam ja link gdje se vidi kako je ubrzanje boota najvećim djelom zbog hiberniranog kernel sessiona koji NEMA VEZE sa pokretanjem startup programa, aplikacije se i dalje dižu jednako kao i na Win7. Bitno je ono prije. No trebalo je otvoriti link. Hell, trebalo je actually koristiti Windows 8 a ne pisati gluposti.
![]() |
#455 |
Registered User
Datum registracije: May 2008
|
Koristim ja Win 8 još od RTM verzije i nemam potrebe za čitanjem toga što si linkao jer to već odavno znam. Isključi hibernaciju, uzmi štopericu u ruke i vidi. Govoriš o bržem bootanju sustava koji koristi hibernaciju nasuprot 7ice koja ne koristi, uostalom da izađe Windows 9 i umjesto shut down-a stave standby ekipa bi skočila i hvalila još brži boot. Valjda ako uspređuješ dvije stvari, uspoređuješ ih pod jednakim uvjetima. Misliš da nemoš "hibernirati" win 7 ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#459 | |
Omicron Alpha resident
Datum registracije: Jun 2009
|
Citiraj:
Dok klikneš na Shut Down kod Windowsa 7 i Windowsa 8, ištekaš komp iz struje i nakon 3 dana ga ponovno upališ, koji će prije upaliti fresh session? Evo, jel ti je sad jasnije, eliminirali smo standy i hibernaciju. Čisti SHUT DOWN i čisti boot.
![]() |
![]() |
#460 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
Nije ista stvar.... Windows 8 po defaultu koristi 'Fast Boot', tj. hibernira samo kernel. Kod shutdown-a, on pospusta sve iz user space-a, i na kraju sami kernel spremi u hibernaciju. Dakle, to je sa 'shutdown' opcijom. Samim time on cita kernel iz hibernacije, s cim drasticno ubrza butanje. No... koliko znam, to radi samo u UEFI modu, tak' ako nisu tako instalirane Windozee, to ne radi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#461 |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
Jel ima neko problem na 8.1 sa wifi? Naime imam skriveni ssid i nece mi ga zapamtiti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#462 | |
Registered User
Datum registracije: May 2008
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#463 |
RESPECT MY AUTHORITAH
Datum registracije: Jul 2008
|
Za one koji razmišljaju o kupnji Win8.1, G2A ima akciju na licence za samo 100kn možete dobiti originalni Win 8.1 (64 ili 86), potvrđeno da keyevi rade https://www.g2a.com/windows-8-profes...ey-global.html +kako podržava instalaciju na 2 računala praktički ste kupili original za 50kn
![]() |
#466 |
Registered User
Datum registracije: Jul 2014
|
Da li je brži sedam ili osam nebitno je jer se vremenom nakupe programi koji prilikom dizanja "rošaju" po disku nešto traže ili oće oma na internet i sistem se drastično usporava. Evo sada mi se XP (na kome pišem ovo) podigao za 29 sekundi brže i od sedmice i od osmice i to na običnom HDD. Imate onaj WiseCare 365 free koji izbacuje prozorče za koliko sekundi se učita win naravno to nije doslovno tačno ali ti uopšteno daje predstavu o brzini sistema. |
![]() |
![]() |
![]() |
#467 |
Premium
Datum registracije: Mar 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#468 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
https://www.g2a.com/microsoft-window...ey-global.html ali da, nekih 60-ak kuna po pc-u nije puno. Imaju i "buyers shield" ako što ne valja vraćaju novac unutar 72 sata što je ajde nekakva sigurnost. Razmislit ću još pa možda tokom popodneva kupim to za 2 pc-a. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#471 |
Banned
Datum registracije: Aug 2006
|
Amo jedno brzisnko. Periferija (USB, PS2), stickovi nista ne radi @ Win8.1. Vjerovatno neki driver ili nesto (AM2), ali nikako da otkrijen jer kazen neman kontrolu. Safe mode 0 bodova, AV je odradio svoje i opet 0 bodova. |
![]() |
![]() |
![]() |
#472 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
čudno, ja sam prek moba gledao u par navrata u međuvremenu (prije nego si ti napisao ovo) pa je cijelo vrijeme out of stock. a imam taman 2 člana rodbine kojima bi ovo dobro došlo |
![]() |
![]() |
![]() |
#473 | |
Xulos :)
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#474 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#475 | |
Banned
Datum registracije: Aug 2006
|
Citiraj:
Prije 2 dana je radilo. Mislin da cu odjebat to sve. Sysrestore nista nije napravio. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#476 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#477 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Citiraj:
![]() Edit: kupio 2x2 licence. Zadnje izmijenjeno od: The AC. 15.08.2014. u 14:36. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#479 |
Premium
Datum registracije: Jan 2013
|
Pitanje, za laptop sa 2GB rama, dvojezgrenim procesorom i integriranom grafom, dali je bolji Win7 32bit ili Win8.1 32bit? Čitao sam po netu da Win 8.1 radi dosta brzo i na slabijom konfama i ono što me najviše zanima da "guta" manje ram-a od Win7? Hvala. |
![]() |
![]() |
![]() |
#480 |
Premium
Datum registracije: Jul 2007
|
Mogu ti reći konkretno za moj dosta stari laptop (Lenovo N100, Core2Duo T5500, 2,5GB RAM). Win 8.1 64bit je radio brže, trošio manje memorije i čak zauzimao manje mjesta na disku od Win7 32bit. Uspoređujem svježe 8.1 i instalaciju Sedmice staru oko godinu dana, ali ne pretrpanu softverom. Iste stvari instalirane, osim nešto win updatea koji su se skinuli. Service Pack Backup files naravno obrisani. |
![]() |
![]() |
![]() |
Uređivanje | |
|
|