Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 10.08.2005., 22:35   #1
Visage
8-bit Gen.
Moj komp

Visage's Avatar

Datum registracije: May 2004
UPrint zamjenske boje > Up Yours :(

'

Epson C84, ganz novi printer kojeg sam kupio prosle godine i tek
prije 2-3 mjeseca otpakirao. Laser mi je glavni za pisanje pa da budem iskren bas mi puno boja i ne triba.

I tako ispucam ja dvije-tri ture Epson boja (kupljenje u Gami)
i neki dan mi slucajno zapadne za oko zamjenska boja firme 'Uprint' , frend redovito uzima tu zamjensku za svoju Pixmu i rekoh ajde uzet cu i ja (MDS) razlika je 22kn zamjenska, naspram 55kn za Epson boju. Stavim u printer naj žedniju od svih boja = Crvenu i uredno mi javi da je svjeze stavljena bojica full pri vrhu i spremna za print job.

No od crvene nema nista !

Stavim ponovo staru Epson crvenu boju, naj normalnije pere crvenu po papiru. Stavim ponovo zamjensku, opet nista.

Iz inata stavim ciscenje glave samo da se uvjerim da je uopce moguce isisati boju iz tog cuda i printer javi da je popio mali procenat. Ponovo print = zero points. Jednostavno nista. Izvadim tu boju i promuckam na uho, ali boja kao da je zgrusana, nema ni najmanje verifikacije muckanja likvida unutra. Potpuno prazna Epson boja se vise nego slušno mucka, nova da i ne spominjem, no ova kao da je iz Jurskog parka - ni makac.

Navratim sutra ponovo u ducan zatrazim da mi daju jos par boja za 84/86 kao i za druge modele. Nijedna boja za 84/86 ne mucka,
sve ostale za nize modele kao i modele drugih proizvodjaca ugodno se cuju na uho, no ove ne, uzeh namjerno i jednu crnu, ista prica.

Pre mala je to lova za žaliti, ali pitam se jel jos tko okusao srecu sa ovom zamjenskom Uprint bojom?

Posebno u kombinaciji istog printera/ducana?

Ovo mi izgleda kao primjer skladistenja ohoho prekoracenog roka
Visage je offline   Reply With Quote
Staro 14.08.2005., 19:31   #2
Visage
8-bit Gen.
Moj komp

Visage's Avatar

'
Sramota, tek sad vidim da nitko nije ni prismrdio sa opipljivim komentarom.

Ovo je ozbiljno narusavanje ugleda foruma.

Pa nemoguce da nitko nije koristio ove tinte, kad god kazem da kupujem originalne boje, svi se zgrozavaju kako oni uzimaju samo zamjenske.... da ih cujemo sad?
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 14.08.2005., 19:55   #3
acer
Whatever :)
Moj komp

acer's Avatar

Datum registracije: Nov 2002
Ja na svojem C42 koristio sam zamjenske od Jetteca,ispis dobar nikad nisam imao sličan problem.
Više ih ne koristim je imam špagu pa ih nabavljam for free

GIGABYTE B450 AORUS PRO
Fractal Design Define XL R2
Chieftec A-80, CTG-750C, 750W
AMD Ryzen 5 3600
Be Quiet Dark Rock Pro 4
Asus Nvidia GTX 1060 OC Edition, 3GB
Avermedia Live Gamer HD Lite
GEIL Evo Spear AMD GASB416GB3200C16ADC, DDR4 3200MHz, kit 2x8GB
Kingston NVMe M.2, 1TB
LG BH16NS55 Bluray writer
LG GGW-H20L Bluray writer
27" Philips
Brother HL-2240
Das Keyboard 4 Professional, MX brown
Logitech mouse G402
Scanner HP Photosmart G3010
Cambridge Audio DacMagic 100
Scythe SDAR-2100 + Scythe Kro Craft Speaker SCBKS-1000
Windows 10 PRO x64

acer je offline   Reply With Quote
Staro 14.08.2005., 19:59   #4
mann
Premium

mann's Avatar

Ja ih redovito uzimam za C40. Zamjenska crna mi je 19kn dok original oko 100kn. U eurotradeu imam JetTec koja mi dodje 40kn. Razlika meni za isprintati seminar u boji, koji graf, slikicu ili nesto tako nepostojeca. Kada ih imaju u MDS -u odmah ih kupim 4-5 kom i miran za 100kn mjesecima. Dakle moja iskustva sa Epson C40 su za te pare PRVA LIGA.
mann je offline   Reply With Quote
Staro 14.08.2005., 20:38   #5
Visage
8-bit Gen.
Moj komp

Visage's Avatar

Citiraj:
Originally posted by hYcOde
Ja ih redovito uzimam za C40. Zamjenska crna mi je 19kn dok original oko 100kn. U eurotradeu imam JetTec koja mi dodje 40kn. Razlika meni za isprintati seminar u boji, koji graf, slikicu ili nesto tako nepostojeca. Kada ih imaju u MDS -u odmah ih kupim 4-5 kom i miran za 100kn mjesecima. Dakle moja iskustva sa Epson C40 su za te pare PRVA LIGA.
Hm interesantno kod tebe radi.
Meni je crna "prokapljala" i sad pise no crvena nista.

Valjda mi je uletilo 1:100:1 primjerak koji ne radi, nemam drugog objasnjenja, zasto nova crvena ne pljucka.

Jesu li te za C40, prozirne (vidi se ltekucina) ili kao i kod mene zatvorene?
Staro 14.08.2005., 23:26   #6
mann
Premium

mann's Avatar

Ove sto ja imam su crne boje. Mislim catridge je crne boje iz vana tako da se unutra nevidi nis. Ali kao da mi je poznato da sam jednom imao proziran catridge u boji. Nisam siguran no...

Nemam blage kako to da tebi ne radi mozda si stvarno naletio na neki shit. Ja ih koristim vec dosta dugo, a cini mi se da ih dosta rulja kupuje jer u Ri dodju i ful ono planu za kratko vrijeme. Pa dok MDS naruci, dok stigne bla bla bla prodje ono...
mann je offline   Reply With Quote
Staro 15.08.2005., 00:08   #7
provokator
Premium

provokator's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
koristio sam upprint i microjet u pixmi ip2000 i fakat nikakvih problema nisam imao. frend je jednom kupio microjet, koji je ipak kao nekakav brand, u kojem nije uopce bilo magente (zajednicki spremnik za cmy).
provokator je offline   Reply With Quote
Staro 15.08.2005., 11:41   #8
Bran
nemam kaj napisati

Bran's Avatar

Datum registracije: May 2003
Citiraj:
Originally posted by acer
Ja na svojem C42 koristio sam zamjenske od Jetteca,ispis dobar nikad nisam imao sličan problem.
Više ih ne koristim je imam špagu pa ih nabavljam for free
Ni ja nisam imao problem s tim jettecom, a koristim ih od kad sam potrošio originalnu boju koju sam dobio s printerom kad sam ga kupio. Možda je problem sa tim dućanom gdje kupuješ. Stara roba ili tak nešt ili probaj kod nekog frenda ak njemu radi.

Bran je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno