|
|||||||||||
|
|
#1 |
|
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
(riješeno) Ventilator napajanja
Pozdrav, situacija zadnjih mjeseci: ventilator napajanja uzasno glasan. situacija sada: otvorim kuciste, upalim kompjuter, ventilator odjednom uopce ne radi. Da li je moguce da je prestao raditi taman kad sam ja otvorio kuciste, da je tolika slucajnost ?Pokusao sam ga rastaviti, cak i na pomicanje ruke ide tesko. Malo sam ga ispirio. I dalje ne radi. Racunalo naravno normalno radi. Pretpostavljam da nece dugo tako "normalno" raditi :/ ? Hvala |
|
|
|
|
|
#2 | ||
|
Split resist itself!
Datum registracije: Feb 2009
|
Citiraj:
Citiraj:
Zamini jednostavno drugi vent, a prije toga http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=164501 Tema jest starija, ali osnove rada su u njoj. Ako je taj tvoj 500W Chieftec u pitanju vjerojatno je OEM Delta. Dakle u tom slučaju Yate Loon vent sa sleevanim smećem od ležaja (2 sam osobno minja provlačeći žicu od novog venta i uštekavajuči direkt u mbo). I dan danas rade. Nema na čemu.
|
|
|
|
|
|
Oglas
|
|
|
|
#4 |
|
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Staviš aftermarket cooler (može i polovni) i riješio si problem. Pogotovo ako je u pitanju navedeni 5000+ BE. I to ti najbolje kupiti neki polovni ili onaj koji paše i na novije sockete tako da ga možeš jednog dana iskoristiti i za novu konfu.
|
|
|
#5 |
|
Banned
Datum registracije: Apr 2011
|
Moguće da je ventilator na hladnjaku glasan jer je začepljen prašinom. Bliže se topliji dani, očisti prašinu. Ustvari, uvijek bi trebalo voditi brigu o tome i periodički čistiti. Zadnje izmijenjeno od: ShanTech. 27.03.2014. u 17:13. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Split resist itself!
Datum registracije: Feb 2009
|
S obzirom na ostatak konfiguracije samo ventilator napajanja zamineš (naravno pod uvjetom da više nemaš garanciju na napajanje - a čisto sumnjam da imaš). Možeš i probati podmazat ležajeve venta od napajanja finim "mašinskim" uljem - ali ne očekuj previše, a usput poliješ i "ovoga" na procesoru ![]() Šteta kupovat kompletno novo napajanje za tu staru konfu koja ne troši puno.
|
|
|
|
|
Oglas
|
|
![]() |
| Uređivanje | |
|
|