Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Software > Aplikacije
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 22.01.2014., 08:09   #1
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
AutoCAD licence - gdje kupiti?

Pozdrav svima,

ima li netko saznanja postoje li neke "povoljnije" opcije za kupovanje Autocad licenci jer su manje vise sve ponude koje sam dobio jednake. Treba mi 5 komada LT licenci, koje vidim da kostaju 1.200 USD na web-u (za standalone korisnika) a meni se u domacim firmama nude 5-packovi za 40k kn + PDV, pa mi sad nije jasno ko tu koga...

Mala rekapitulacija nakon threada o alternativama i njihovim mogucnostima -> http://forum.pcekspert.com/showpost....2&postcount=29

Programer
Rok od dva mjeseca u stvari znači četiri, ali nikako ispod šest.

Zadnje izmijenjeno od: Bubba. 27.01.2014. u 10:28.
Bubba je offline   Reply With Quote
Staro 22.01.2014., 09:29   #2
Lewis
Freelancer
Moj komp

Lewis's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Mozda zbog ovoga:

Nova cijena AutoCAD-a u Hrvatskoj od 01.08.2013.
"Radi ulaska Hrvatske u EU cijene Autodeskovih proizvoda izjednačene su s onima na tom tržištu, te su sada porasle i do 60%."

EDIT, neznam jel ovo jos aktualno (zadnji update 4mj/2013) ali ovi su nudili (i jos je na WEBu) 5 komada 2014LT SLM za 30k + PDV (to je vjerojanto bila ta cijena prije poskupljenja ali vrijedi pokusat).
http://www.prior.hr/2586/cjenik-autodeskovih-programa/

Zadnje izmijenjeno od: Lewis. 22.01.2014. u 09:37.
Lewis je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 22.01.2014., 10:42   #3
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Citiraj:
Autor Lewis Pregled postova
Mozda zbog ovoga:

Nova cijena AutoCAD-a u Hrvatskoj od 01.08.2013.
"Radi ulaska Hrvatske u EU cijene Autodeskovih proizvoda izjednačene su s onima na tom tržištu, te su sada porasle i do 60%."

EDIT, neznam jel ovo jos aktualno (zadnji update 4mj/2013) ali ovi su nudili (i jos je na WEBu) 5 komada 2014LT SLM za 30k + PDV (to je vjerojanto bila ta cijena prije poskupljenja ali vrijedi pokusat).
http://www.prior.hr/2586/cjenik-autodeskovih-programa/
Zvao, ma kakvi, i oni povecali, logicno.

Mogu li kupiti iz Americkog storea? Ili ima neki alternativni nacin akvizicije, kakva firma u stecaju ili ta zezanja?

Programer
Staro 22.01.2014., 11:25   #4
Lewis
Freelancer
Moj komp

Lewis's Avatar

Citiraj:
Autor Bubba Pregled postova
Zvao, ma kakvi, i oni povecali, logicno.

Mogu li kupiti iz Americkog storea? Ili ima neki alternativni nacin akvizicije, kakva firma u stecaju ili ta zezanja?
Teoretski morao bi moci kupiti barem u EU (I upuses VAT number da ti ne racunaju svoj porez), za Ameriku neznam bas. Ako su imalo kao Adobe onda te samo otpile i kazu da se javis lokalnom distributeru bas zbog tih razlika u cijeni. Ja sam recimo LW normalno kupovao u USA ali i u HR ali ono stelaju cijenu da kosta isto u Dolarima, Funtama, EURima i na svim kontinentima je ista cijena (unutar 10 EUR za tecjane razlike i slicno). Ali rijetke su kompanije koje to dozvole/rade na taj nacin pogotovo kao Autodesk i Adobe koje su dionacarske pa je profit/dividienda jedino bitno cak i pod cijenu zadovoljstva kupaca nije ih briga .
Staro 22.01.2014., 15:40   #5
IvanVk
Registered User

IvanVk's Avatar

Datum registracije: Nov 2005
Jesi li razmišljao o klonu AutoCAD-a

- progeCAD klon AutoCAD-a
IvanVk je offline   Reply With Quote
Staro 22.01.2014., 15:52   #6
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Citiraj:
Autor IvanVk Pregled postova
Jesi li razmišljao o klonu AutoCAD-a

- progeCAD klon AutoCAD-a
Ima li netko iskustva? Po ovom sto pise, izgleda savrseno - radi se o projektnom uredu (strojarskom) koji ne radi 3D, pa me zanima ima li netko ideju koliko je istina sve ovo sto je navedeno u promo pamfletu?

Programer
Staro 22.01.2014., 16:54   #7
antebr
Premium
Moj komp

antebr's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
Citiraj:
Ima li netko iskustva? Po ovom sto pise, izgleda savrseno - radi se o projektnom uredu (strojarskom) koji ne radi 3D, pa me zanima ima li netko ideju koliko je istina sve ovo sto je navedeno u promo pamfletu?
Ja ti radim kao projektant u malom uredu. Ima nas ukupno 10. Koristimo uglavnom LT, i jednu punu verziju sa raster design. Kupili smo jednu verziju progecad-a, mislim 2011. Kolega koji je radija na njoj vratija se na LT 2006.
Moj ti je savjet da gledas ZWCad, mislim da je bolje rjesenje od progecada.
Ako ces samo za 2D, a free onda probaj Draft sight. Odlican program.
antebr je offline   Reply With Quote
Staro 22.01.2014., 17:14   #8
Izet Fazlinovic
Premium
Moj komp

Izet Fazlinovic's Avatar

Datum registracije: Sep 2008
Citiraj:
Autor antebr Pregled postova
Ja ti radim kao projektant u malom uredu. Ima nas ukupno 10. Koristimo uglavnom LT, i jednu punu verziju sa raster design. Kupili smo jednu verziju progecad-a, mislim 2011. Kolega koji je radija na njoj vratija se na LT 2006.
Moj ti je savjet da gledas ZWCad, mislim da je bolje rjesenje od progecada.
Ako ces samo za 2D, a free onda probaj Draft sight. Odlican program.
Potpis, svakako ZWCad. Mi u firmi imamo Prčked i nikako na zelenu granu, ne smeta tolko sta mu fali pola opcija al je sav neki usporen. Imas mislim i jednog i drugog 30 dana trial pa probaj. Navikli smo se sad al kad dodem kuc i upalim AC - svemir. Al AC je stvarno preskup.

Mi u firmi imamo svi skinuto 30 dana trial AC, pa kad bude nesto hitno onda ga netko instalira, pa tako redom. Pa dode nova verzija pa opet u krug
Izet Fazlinovic je offline   Reply With Quote
Staro 22.01.2014., 17:36   #9
Z-man
¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤
Moj komp

Z-man's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
Citiraj:

probao sam nešto kratko raditi u progecadu i odmah sam se snašao. Sve funkcije koje su mi trebale bile su identične kao u autocadu
Staro 22.01.2014., 17:48   #10
FitzTN
Premium
Moj komp

FitzTN's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Ja koristim ZWcad, za sad 2012+, a kupio sam već i dogradnju za 2014 i za sada sam jako zadovoljan. Meni su dosta opcije koje je imao Autocad 2006 .
FitzTN je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 22.01.2014., 19:50   #11
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Thx svima, dati cu ekipi da prouci i taj ZWCad pa javim rezultate.

Programer
Staro 22.01.2014., 20:02   #12
Lewis
Freelancer
Moj komp

Lewis's Avatar

Ak vec testiras/isprobavas nista te ne kosta da probas i DraftSight od Dassaulta, potpuno je free (cak i za komercijalnu upotrebu). Bas je izasla verzija 15 danas.

http://www.3ds.com/products-services...ad-draftsight/
Staro 22.01.2014., 22:31   #13
blank...
Registered User

blank...'s Avatar

Datum registracije: Jan 2014
Osim spomenutog ZWa, možeš pogledati i BricsCAD, nisam ga probao, ali slovi kao jedan od najboljih IntelliCADova.

U prvoj firmi u kojoj sam radio radili smo na CMS IntelliCAD (jedan od najgorih) pa se sve napravilo.
Istina, kad smo dobili od nekoga dwgove iz ACADa u pravilu je tekst bježao nekuda i takve stvari.
Velim, taj je bio jedan od najlošijih, pretpostavljam da se sa ZWom ili Bricsom takve stvari ne dešavaju.
blank... je offline   Reply With Quote
Staro 23.01.2014., 18:46   #14
CADer
Registered User

Arrow

Citiraj:
Prepoučujem: http://www.progecad.com.hr/Download....d-0f607d667f85

Mjesec dana trial sa svim mogučnostima programa. Na stranici su i ostala CAD rješenja.
CADer je offline   Reply With Quote
Staro 23.01.2014., 23:22   #15
Andrija M
Premium

Datum registracije: Aug 2006
Ja osobno nemam vlastita iskustva sa CAD programima no dečku u mojoj firmi koji je godinama radio u autocad-u instalirao sam trial 30 dana verziju ProgeCAD-a i rekao probaj. Nakon 3-4 dana rekao je može, uzimamo
Andrija M je offline   Reply With Quote
Staro 24.01.2014., 00:04   #16
Izet Fazlinovic
Premium
Moj komp

Izet Fazlinovic's Avatar

Datum registracije: Sep 2008
Ma ima on sve funkcije kao i sve alternative...osim npr. editiranja srafura i blockova, spajanje sve u polyline jednom naredbom - moras ici crtu po crtu, text iz AC bude razbacan, ciljnici su sve samo ne ciljnici...al nije fluidan, sav je neki prčkav, pa smo ga i mi prekrstili u prčked. Barem na nasih 10 kompova u firmi i jako nas je nerviro na pocetku, al smo uzeli 10 licenci i nema nazad, al AC nije 10 puta bolji koliko je skuplji. Po fluidnosti AC-u je blizi ZwCad. Ja i ovak koristim funkcije koje skoro sve ima i paint i ne crtamo 3d al ubijala me tromost programa.
Izet Fazlinovic je offline   Reply With Quote
Staro 24.01.2014., 00:17   #17
skitnica
Debeli gad

skitnica's Avatar

Datum registracije: Jun 2010
Koristim NanoCAD kao sekundarnu CAD aplikaciju upravo zbog suradnje sa strojarima, elektricarima, geodetima i ostalima koji ne znaju da za njihove poslove postoje bolje aplikacije od AutoCAD-a i jer je .dwg ipak neki standard.
aplikacija je besplatna (uz registraciju putem maila) za komercijalnu primjenu. Postoji i Plus (placena) verzija koja se razlikuje uglavnom po online supportu.
skitnica je offline   Reply With Quote
Staro 24.01.2014., 02:04   #18
calypso
Premium
Moj komp

calypso's Avatar

Ej, jesi probao Autodesk 360? To je cloud verzija Autodeskovih softvera, mislim da je pay-per-use princip placanja tipa mjesecna ili godisnja pretplata...

https://www.autocad360.com

GMKTec K8Plus
AMD Ryzen 7 PRO 8845HS, 3.80-5.10GHz 8-core
64GB DDR5-5200 (2x32GB), quad-channel
NVMe1 - 512GB Micron 3400, PCI-E 4.0 x4
NVMe2 - 512GB Samsung PM981, PCI-E 3.0 x4
AMD Radeon 780M integrirana grafika

2x EIZO EV2336WFS3-BK
23" 1920x1080 IPS

Dell Latitude 7390
intel i7 8650U, 1.90-4.20GHz, 4-core
32GB DDR4
512GB Samsung PM981, PCI-E 3.0 x4
intel UHD 620
13.3" FullHD IPS Touchscreen

calypso je offline   Reply With Quote
Staro 24.01.2014., 06:50   #19
Full Throttle
Premium
Moj komp

Full Throttle's Avatar

Datum registracije: Dec 2009
Citiraj:
Autor skitnica Pregled postova
Koristim NanoCAD kao sekundarnu CAD aplikaciju upravo zbog suradnje sa strojarima, elektricarima, geodetima i ostalima koji ne znaju da za njihove poslove postoje bolje aplikacije od AutoCAD-a i jer je .dwg ipak neki standard.
aplikacija je besplatna (uz registraciju putem maila) za komercijalnu primjenu. Postoji i Plus (placena) verzija koja se razlikuje uglavnom po online supportu.
koje bi to aplikacije preporučil gore navedenim zanimanjima?
Full Throttle je offline   Reply With Quote
Staro 24.01.2014., 08:04   #20
antebr
Premium
Moj komp

antebr's Avatar

Citiraj:
Mora bit da si arhitekt kad si tako sposoban. Daj molim te prosvjetli mene elektricara kako ti kazes koji su to programi bolji od autocad?
Staro 24.01.2014., 10:00   #21
skitnica
Debeli gad

skitnica's Avatar

Dosta je bitan nivo upotrebe softwarea.
Mislim da je za strojare Solidworks ili Catia, geometre MicroSurvey ili Carlson, elektricare Eplan ili cak Microsoft Visio, arhitekte Allplan, Archicad, Revit...

Sve te aplikacije imaju i jeftinije pandane i covjek samo treba znati tocno sto mu treba.
Ako netko stvarno ne moze bez AutoCAD-a, Microsoft Officea ili Photoshopa, eto mu tamo.
Staro 24.01.2014., 10:12   #22
FitzTN
Premium
Moj komp

FitzTN's Avatar

A dobro sad, AutoCAD je širok pojam.

Naveo si MicroSurvey i Carlson, oba se temelje na IntelliCAD-u (od kojeg me prolazi jeza), dok Carlson nudi i Autocad (po riječima predstavnika Carlsona je to "Škoda s motorom od VW-a"), pa tako se nudi Carlson Survey za 4700kn s IntelliCadom ili za 12400kn a AutoCAD-om.

Za neki normalni rad je ZWcad i više nego što je potrebno, a oni koji zaista rade velike projekte - njima Autodesk Civil 3D vrijedi svake lipe. Carlson (barem na Intellicadu) je nestabilan pun kufer. Mi obični smrtnici si napravimo ili skupimo potrebne lispove, napravimo svoje toolbare, kupimo ultrajeftini CADtools i šišaj!
Staro 24.01.2014., 10:23   #23
Full Throttle
Premium
Moj komp

Full Throttle's Avatar

Datum registracije: Dec 2009
da, baš sam gledal taj microsurvey.
prva stvar je da najvjerojatnije nema sve funkcije koje imam sad sa lispovima u zwcadu (govorim za geodeziju). pa bi onda trebalo čovjeka posebno plaćati da napravi lispove za microsurvey.
druga stvar je da ak je bugovit onda je to veliki minus. najnoviji zwcad je napokon ispeglal neke bugove u segmentima koje koristim svaki dan, pa je sad skroz ok program.
Full Throttle je offline   Reply With Quote
Staro 24.01.2014., 10:31   #24
skitnica
Debeli gad

skitnica's Avatar

Nisam geodet tako da sam ove aplikacije izvukao "iz guzice" tj. blage veze nemam o njima. Poanta je da postoji alternativa. Nekad bolja za odredjeni posao a nekad jednako dobra a jeftinija ili cak besplatna za ono sto se trazi.
Znam dosta ljudi koji imaju licencu AutoCAD-a, pa cak i pune verzije programa a za ciji je stupanj koristenja Proge, ZW ili NanoCAD (besplatan) teski overkill.
Staro 24.01.2014., 10:46   #25
blank...
Registered User

blank...'s Avatar

Citiraj:
Autor FitzTN Pregled postova
oba se temelje na IntelliCAD-u (od kojeg me prolazi jeza)

Pa i ZWCad je IntelliCAD, sve su to IntelliCADovi.
Staro 24.01.2014., 11:00   #26
FitzTN
Premium
Moj komp

FitzTN's Avatar

Mislim da od verzije 2012+ više nije, a od te verzije je konačno i posao pravi sw .
Staro 24.01.2014., 11:04   #27
antebr
Premium
Moj komp

antebr's Avatar

Citiraj:
Dosta je bitan nivo upotrebe softwarea.
Mislim da je za strojare Solidworks ili Catia, geometre MicroSurvey ili Carlson, elektricare Eplan ili cak Microsoft Visio, arhitekte Allplan, Archicad, Revit...

Sve te aplikacije imaju i jeftinije pandane i covjek samo treba znati tocno sto mu treba.
Ako netko stvarno ne moze bez AutoCAD-a, Microsoft Officea ili Photoshopa, eto mu tamo.
Za druge struke neću govorit, ali šta ti misliš da svi "električari" rade strujne sheme i priključne planove pa mogu koristit Eplan ili Caddy.
Microsoft Visio, pa ne igramo se crtanja i skiciranja???

Tvoje razmišljanje o pojedinim tehničkim strukama je podcjenjivačko i nekorektno.
Staro 24.01.2014., 11:17   #28
skitnica
Debeli gad

skitnica's Avatar

Citiraj:
Za druge struke neću govorit, ali šta ti misliš da svi "električari" rade strujne sheme i priključne planove pa mogu koristit Eplan ili Caddy.
Microsoft Visio, pa ne igramo se crtanja i skiciranja???

Tvoje razmišljanje o pojedinim tehničkim strukama je podcjenjivačko i nekorektno.
Krivo si me shvatio. Nisam mislio na struke nego na pojedince kakvih ima u svim strukama a i o njima ne mislim nista lose samo da su neinformirani. S obzirom na sistem skolovanja to nimalo ne cudi. Alate razlicitih namjena sam namjerno naveo da se vidi da ljudi imaju razlicite potrebe. Elektricnih shema nacrtanih i Visiu preko .dwg podloge sam vidio dosta i nista im ne fali. Sad ti govoris kako se ti ljudi igraju a ne da ozbiljno rade.
Staro 24.01.2014., 12:43   #29
antebr
Premium
Moj komp

antebr's Avatar

Evo male rekapitulacije programa šta sam jutros proba:
NanoCAD - vlx i dll (.net pisan za ACAD 2013) ne učitava
BriscCAD - vlx i dll (.net pisan za ACAD 2013) ne podržava/učitava
ZWCAD - vlx učitava i radi, dll (.net pisan za ACAD 2013) ne učitava
ProgeCAD - vlx i dll (.net pisan za ACAD 2013) ne podržava

Svaki program (najnovije verzije skinute s interneta) je instaliran trial (free) na win 8 64bit.
Samo za informaciju, kome to znači nešto.

Zadnje izmijenjeno od: antebr. 27.01.2014. u 09:54. Razlog: dodan progeCAD
Staro 24.01.2014., 13:19   #30
blank...
Registered User

blank...'s Avatar

Citiraj:
...vlx i dll...
Vjerovatno malo kome što znači. 100% korisnika ACADa s kojima sam pričao nisu čili ni za LISP, a kamoli vlxovi i dllovi
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno