|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
@RAK--Popravi mi Lanyparty nf3 MBO plz! ;-))
Imam jednu Lanparty UT 754 plocu na kojoj samo svjetli crvena zaruljica i ne pali. Do prije par dana je palila ali je pocela stekati,pali/ne pali. Nema garanciju vise jer je skinut lim od PS2 porta (bila mi se zaglavila iglica od tipkovnice). Ajde RAK napravi nesto platim neku lovu samo da ne bacim plocu. PS:Kad bi malo stisnuo plocu blizu konektora napajanja prije bi palila ali sad vise nece. Probao sam prelemit kontakte ali nista. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
Re: @RAK--Popravi mi Lanyparty nf3 MBO plz! ;-))
Citiraj:
Usput, cemu sluzi PM, ako zelis pomoc od samo jedne osobe?
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
#3 | |||||
Premium
|
Re: Re: @RAK--Popravi mi Lanyparty nf3 MBO plz! ;-))
Citiraj:
Pa dobro ne moras se odmah ljutit sto nisam pitao tebe. ![]() DFI lanparty UT 754 nema detekciju. A fabula ide ovako: 1. Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Jedna pokazuje napajanje ploce a druga pretpostavljam ispravnost ram plocica (ili da li je dobro umetnuta) Ja stvarno ne znam sta da drugo opisem. Nista nisam radio osim prelemio kontakte kao sto sam i rekao.Nisam plesao s njom niti SLInio po njoj. Citiraj:
|
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Feldwebel
Datum registracije: Feb 2002
|
Hm!. Ima Bubba pravo. Ako tražiš jednu osobu onda... Ma nema veze. Ploča ima dobre izglede za popravak po tvojoj dijagnostici, samo to ništa ne znači. Problem je u procesoru. Ja takav procesor jednostavno nemam da bi mogao stvar istestirati kada (i ako) je popravim. To mi je problem i nemam pojma kako da to riješim. Kada sam tražio proc po forumu i privatno, trebalo mi je mjesec dana da mi ga Sky donese, a i on ga više nema.
![]() |
#5 | |
E Pluribus UNIX
|
Re: @RAK--Popravi mi Lanyparty nf3 MBO plz! ;-))
Citiraj:
No i u tom slucaju, nekome bez izvanredne opreme (dobro povecalo/mikroskop, za pocetak) i vremena, krajnje neisplativo. Razmisli samo da treba dobro pregledati obje strane ploce (a sumnjam da imas servisni prirucnik) na svim relevantnim dijelovima koji mogu uzrokovati ne paljenje racunala, a greska moze biti u bilo kojem sloju PCBa. To ti moze netko baciti oko na to (u krajnju ruku, mozes i sam malo vizualno pregledati plocu na nekim potencijalno sumnjivim dijelovima, ono konektora i slicno), ali ja ne bih davao prevelike nade u spas, nazalost... ![]() Opcenito, za ovako velike stvari, popravak je, osim ako nije intrinsicno uvjetovan i dobro financijski potkovan, gotovo nemoguc. Ako nista ne bude od toga, barem pokusaj malo zaraditi na toj ploci. Koliko sam primjetio, ima oko 15ak low ESR kondenzatora reda tisuce uF (~150kn), za one manje, ako ih ima dovoljno, takodjer mozes dobiti ~50kn a ako ces biti uporan, mozes dobiti i jos nesto love za regulatore napona, IGFET-e i slicno.
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
Hvala na odgovoru jednom i drugom. Sorry sto nisam bacio na PM. Uopce nisam razmisljao o tome. Potrazit cu malo po netu,mozda neko ima isti problem. Upalio sam plocu prije 10 minuta. Ali sumnjam da ce dugo radit. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |||||||||||||
Premium
Datum registracije: Aug 2003
|
Re: Re: Re: @RAK--Popravi mi Lanyparty nf3 MBO plz! ;-))
Citiraj:
pogledaj s njim dokle boot dodje
![]() |
![]() |
#8 | |
E Pluribus UNIX
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Headbangig Grunf!
Datum registracije: Aug 2003
|
BUbba začudio bi se ti kolko je mrtvaca RAK oživio. odkud znaš d amožda RAK baš ima navedenu opremu koju si naveo. @Bruno Jel ima ploča prikopčan sata disk? AKo da pokušaj zamjeniti grafičku jer znam da nF2 Infinity i LP djele IRQ sa SATA diskom pa BIOS zna poblesaviti.
Porsche 6cyl.boxer se hladi zrakom komp se hladi vodom! Chairman of G.M.S. ![]() Former member of PCE 100+kg demolition squad Grunf je moj idol! Moji Grunf type modovi NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster! ![]() Alfisti site, Alfisti forum |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | ||
E Pluribus UNIX
|
Citiraj:
Citiraj:
Opet kazem, ako je nesto na ploci vidljivo neispravno, postoji sansa da se popravi. Ako takva inspekcija ne urodi plodom, zaista mislis da se isplati pikati multimetrom i osciloskopom po ploci, pod budnim okom jakog mikroskopa na eksternom monitoru?
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
Ovako. Ploca daje signal za napajanje ali ima ugasenu drugu lampicu( kod memorije). Ako lagano stavim prst na taj dio gdje je uticnica za napajanje i slotovi od meme,komp se upali. Eh sada,kad napravim shutdown poslije toga,nekad upali nekad ne. @Tooma Nemam taj display. @Isus Probat cu ali nevjerujem da je problem u biosu jer onda ne bi palila ploca ako je malo stisnem. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
the luda ribetna
|
pogledaj da se nisu odlemile nozice...ili je mozda do memorije ili napjanja...imas nekaj rezernog pa probaj? |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
the luda ribetna
|
sam pitam jer mi ovo stvarno smrdi na hladni lem kao sto je buba reko |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
|
A nista,izgleda da ce se malo ploca kuhati na zracnoj lemilici. Nadam se da imam fluxa za cijelu. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|