|
![]() |
#61 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2004
|
Citiraj:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#62 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
jelc, hvala na rezultatima. trek, ako uzimaš memu od masnog možeš računat da bi i ja eventualno mogao svoju prodat. moram je preko vikenda još jednom 'nategnut', ne mogu vjerovat da kod mene neće preko 235mhz 1t. a možda je to ipak do proca... |
![]() |
![]() |
![]() |
#63 | |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Citiraj:
Testove brzine meme "za šminku" i slikanje uredno vrti i sa 290. Problem je uvijek u samom memorijskom kontroleru na procu. Ako nije dobra serija ili nisi dobro potrefio proc sve iznad 250 zna raditi probleme. Kaj se tiče samog bandwidth-a brzina samog HTT-a i nije toliko bitna, moje je mišljenje da bi bolje bilo držati na npr. 2600 MHz i memu i proc nego visok "FSB" a proc na manjim frekvana. Ipak je kaj se tiče bandwidth-a proc važniji (na NF4) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Premium
|
da, ali u mom slucaju nije problem limit mem kontrolera jer kad opustim na 2t stvar ide. limit kontrolera je tocka nakon koje nikakvo opustanje postavki ne pomaze, jel tako? mislim da moj proc mozda ne voli tccd, kazem, trebam isprobat nesto sa brainpowerom da budem siguran u cemu je kvaka. |
![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Headbangig Grunf!
Datum registracije: Aug 2003
|
Nemor anužno bit s BPom Imam ja 2×512TCCD jedan stick je kod Bl@dea na MSI K8 neo išo na 285 1T 2,85V...
Porsche 6cyl.boxer se hladi zrakom komp se hladi vodom! Chairman of G.M.S. ![]() Former member of PCE 100+kg demolition squad Grunf je moj idol! Moji Grunf type modovi NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster! ![]() Alfisti site, Alfisti forum |
![]() |
![]() |
![]() |
#66 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
Npr. mogu i ja staviti 3x256 BH-5 ali štanga kaj se tiče 1T, San Diego ima poboljšani mem. kontroler i sa njim bi išlo... A i ako BIOS nije "sklon" TCCD-u možeš se... ![]() Ja sam sve ovo radio sa BIOS-om optimiziranim za BH-5-dakle sa verzijom za TCCD bi najvjerovatnije išlo i višlje i stabilnije. A možda i ne bi ![]() Poznam par ljudi koji isto furaju BH-5 verziju, vele da im je bolja, pa ti znaj... I na kraju je to sve bez-veze, tek kad upikneš 2x512 možeš vidjeti kako to u stvari ide. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Premium
|
okay, ali ima ljudi koji su na ovoj ploci vozili tccd na 300tinjak bez frke, samo su to bili primjerci s bp, zato zelim isprobat da budem 100% siguran u cemu je stvar. isus, sky mi je rekao da s tvojim xl-om isto nije mogao stabilno preko 237. dakle, mozda je ipak stvar u tome da iz nekog razloga s754 platforme preferiraju tccd s bp-om. |
![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Super Moderators
|
Ma, sa TCCD-om je zajebancija-kad bi ja sad htio vidjeti kak mema ide trebalo bi bar dva-tri dana benchanja i zajebavanja sa postavkama. Ja sam samo malo prošnjofao po ovoj gujdi: http://xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=57317 Pa onda skužiš da postavka koja je vrijedila za 310p BIOS ne vrijedi za najnoviji i slično... Zanimljivo je kako kombinacija mjenjanja vrijednosti samo jedne ili dvije postavke utiče na stabilnost. I brzinu. A ima 23 postavke u BIOS-u za memu nabijem ih ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Headbangig Grunf!
Datum registracije: Aug 2003
|
ja sam ga na Socketu A natjerao na 2,5-2-2-11 na 260.
Porsche 6cyl.boxer se hladi zrakom komp se hladi vodom! Chairman of G.M.S. ![]() Former member of PCE 100+kg demolition squad Grunf je moj idol! Moji Grunf type modovi NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster! ![]() Alfisti site, Alfisti forum |
![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Super Moderators
|
Evo-baš sam sad izvrtio Vedranovu memu sa Everestom, SuperPI, Sandrom, tri timedemo-a DOOM-3 i AquaMark3... I to CL2 ![]() ![]() ![]() 2-3-3 2.9v ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
the luda ribetna
|
ocu i ja ocu i ja inace postaj malo rezultate ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#72 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
Kurčinu ![]() Razlika između TCCD-a i BH-5 na CL2 je nebo i zemlja. Fakat nema nikakvog smisla držati TCCD na CL2. Na 2.5-3-3 je pak druga priča. Samo je jad testirati samo jedan stick od 512 ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#73 | |
the luda ribetna
|
Citiraj:
![]() ![]() morat cu se onda ja poigrat na cl 2.5 ili ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#74 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
Kad staviš TCCD na CL2 vuče se ko krepana krava. Rezu sa jednim stickom ne stavljam ni pod razno, mema se uredno dizala na 290 2.5-3-3 i vrtila Sandru, SuperPI i Everest ali nije 3D. Ajd budi manga pa izbenchaj sa jednim stickom da se malo cerimo rezi ![]() ![]() ![]() Corsair XMS 3500 mi je davao pri 250 na SPD-u (2-3-3) oko 7200 u Everestu, mislim da bi TCCD dao barem 400-500 manje isto pri CL2. Nemoj da opet moram uzimati tu memu od Mitzeka pa da vidimo "čija nana crnu vunu prede" ![]() ![]() ![]() ![]() I to samo na 3.2v ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
the luda ribetna
|
uzmi uzmi ![]() ![]() sam ti cekaj da si ja jos negdje nadem 512 istog twinmosa(masni tvoja radnja) ![]() e moram begat u bocarski lol vidimo se ljudi ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
Super Moderators
|
Benchanje jednog sticka na NF4 je bogu za plakat ![]() Baš bi i mogao posjetit Mitzeka, zadnji BIOS za BH-5 je puno bolji od moje prve bete... |
![]() |
![]() |
![]() |
#77 | |
the luda ribetna
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#78 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
![]() Napravila žena grah, suha rebrica i šarf slavonske kobase ![]() Hladna žuja... Mitzek mi sljedeći tjedan dofura XMS 3500 ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Uređivanje | |
|
|