Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 02.05.2013., 15:41   #1
rockodaddy
Premium
Moj komp

rockodaddy's Avatar

Datum registracije: Aug 2010
Spajanje st780 na rtn-16n

Pozdrav ekipa

Kupio sam router rtn-16n od asusa i zapeo već na prvom koraku. T.com-ov modem Thomson speedtouch st780 nema WAN port koji mi je potreban da bi ga povezao sa Asusom. Čitam da se Lan port može pretvoriti u Wan ,ali detaljne informacije ,bolje rečeno info za noobine poput mene nigdje nema .
Molio bi cijenjene kolege da mi objasne ili daju neki link gdje je jednostavnije objašnjeno .
Ako rasprava već negdje postoji na forumu isprike moderatorima !
Staro 03.05.2013., 08:57   #2
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Ne treba ti wan port na ST780 nego bi trebalo ST780 prebaciti u Bridge mode za Internet konekciju. Tada spajaš ST780 Lan1 - WAN RT-N16 i u novom routeru podesiš PPPoE konekciju.
U međuvremenu jednako spojiš ali RT-N16 podesi Dynamic ili Static IP za wan. Mana je šta tada ST780 i dalje odrađuje glavni dio "posla".
Ako imaš IMS (VoIp) pazi šta radiš da ne bi ostao bez telefona.
Možeš zvati SZK i tražiti da oni daljinski odrade i postave Bridge mode za Internet konekciju ako nisi prčkao po konfiguraciji i ubio Remote Managment.
Nikky je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 04.05.2013., 22:36   #3
rockodaddy
Premium
Moj komp

rockodaddy's Avatar

Datum registracije: Aug 2010
Uspio sam se prekjučer spojit. Ovaj dio sam odradio, i poslije skužio da to uopće u CMD nisam trebao pisat jer sam router spojio na LAN 1 od thomsona i Asus je uredno radio. Nadam se da nisam nešto sludio sa ovim komandama.
Proči ću ovo gore šta si napisao.
Hvala
Oglas

Oglas
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno