Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 07.04.2013., 21:29   #1
Bjelovar
Registered User
Moj komp

Bjelovar's Avatar

Datum registracije: Apr 2013
Unhappy (riješeno) Low Performance

Ovako ljudi, dugo sam tražio po internetu gdje bi mogao postat taj svoj problem i nekako mislim da ćete ga vi najbolje riješit. Kupio sam računalo prije godinu i pol dana u nadi da ću moć igrat neke određene igrice ali imam neke poteškoće s njima.
Naime moram sve na najmanju rezoluciju stavljat da bi igrica radila bez trzanja i problema.
ovo su minimum requirements za igricu (Counter Strike: Source)
CPU Minimum: Info You Have: AMD Athlon(tm) II X2 250 Processor Click here for the latest CPU drivers.

CPU Speed Minimum: 1.7 GHz You Have: 3.0 GHz

RAM Minimum: 512 MB You Have: 3.1 GB

OS Minimum: Windows 7 (32/64-bit)/Vista/XP You Have: Microsoft Windows 7 Professional Edition (build 7600), 32-bit Click here for the latest Windows drivers.

Video Card Minimum: DirectX 8.1 level Graphics Card You Have: ATI Radeon HD 5450 Click here for the latest Video Card drivers.
Features: Minimum attributes of your Video Card

Required You Have Pixel Shader version 1.4 5.0 Vertex Shader version 1.4 5.0 Dedicated Video RAM 64 MB 1.0 GB Sound Card Minimum: Yes You Have: USB Audio Device Click here for the latest Sound Card drivers.

Free Disk Space Minimum: 4.6 GB You Have: 230.8 GBa vidite i moje. i sve druge igrice mi podosta loše rade. neznam jeli problem u driverima ili u čemu već. jel kad pokrenem Live Update. sve je up to date. aa jedan program mi govori da nije sve up to date, ali me traži 29 dolara da mi to update-a pa sam malo skeptičan što se tiče toga svega. ima li netko možda riješenja za moj problem (osim nadogradnje pc-a) ili savjet bilo kakav, makar samo da mi objasni zašto se to događa. znam da nemam neko high end računalo ali opet za igricu staru 9godina bi nekako trebalo bit dovoljno. barem ja mislim. igram i cod 1 koja je također toliko stara i ista stvar. znači sve je dobro na rezolcijama 640x480 i 800x600. sve iznad. trzanje fps drop i tako dalje.
neznam jel sam uopće pogodio dio foruma ako nisam ispričavam se ali inače nepišem postove i slično i nebavim se forumima pa neznam. noob sam
ajde unaprijed hvala
Bjelovar je offline   Reply With Quote
Staro 07.04.2013., 21:37   #2
Alister
Premium
Moj komp

Alister's Avatar

Datum registracije: Aug 2009
Taj program što ti govori da ti nije sve up to date ti je spyware kojeg si negdje skinuo. Lijepo skini driver cleaner, i počisti si driver od grafičke, i odi na stranicu od Ati-a i skini si driver za tvoju grafičku.
A ta grafička je jako slaba da bi vrtio neke malo zahtjevnije igrice, ali stare bi trebao vrtiti bez pol muke
Alister je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 07.04.2013., 21:50   #3
Bjelovar
Registered User
Moj komp

Bjelovar's Avatar

Hvala za reply. Oke budem to sad. Razmišljao sam o nekom gaming računalu jačem. to je preskupo za moj budžet trenutno. aa moj pc baš i nije neki za nadogradnju. razmišljao sam o Ati Radeon HD 6970 neznam jel bi morao napajanje jače za to :O
Staro 07.04.2013., 21:55   #4
nino
PizzoZder
Moj komp

nino's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Neznam ko ti je sastavljao pc, ali taj nije bas napravio posao. U startu gubis 1gb rama zbog x86 windowsa, a taku konfiguraciju sam sastavio jednoj teti da obavlja knjigovodstvo. I to zna stekat, onda znas koliko je sati.

Ikakva nadogradnja na postojece ti je neisplativa. Za napajanje budi sretan da jos radi.

NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera
nino je offline   Reply With Quote
Staro 07.04.2013., 22:02   #5
Bjelovar
Registered User
Moj komp

Bjelovar's Avatar

ne, znam da je maximalno na x86 3gb rama. to sam ja sam instalirao jer nisam znao za to. kad sam skužio da mi piše 3gb rama iskoristivo od ukupno 4 onda sam malo googlao i vidio koliki sam noob. otprilike mi je budžet za gradnju novog pc-a oko 5000kn. ali uskoro idem u njemačku pa sam razmišljao da gore nađem neki malo korišteni zmajski pc za te novce. mislim da je isplativije nego tu kod nas. i veći izbor i ponuda. oni su mi dali pc bez podignutih windowsa hehe. pa sam ja to morao sam. iako nisam znao ništa puno o tome.
Staro 07.04.2013., 22:05   #6
BojanZD
Premium
Moj komp

BojanZD's Avatar

Datum registracije: May 2010
Ugurati 6970 u taj komp je van svake pameti.
Prvo,zato što je 6970 vrijednija od cijelog kompa!
Drugo, to napajanje nebi spojio na komp ni najgorem neprijatelju,posebno ne da gura 6970.
Treće- tvoj cpu bi bio usko grlo,pa opet nem,a smisla samo grafu mjenjat.

Edit, za 5000kn kod nas u trgovinama složiš gaming konfu da prebije svaku igru koju smisliš.
Pogledaj malo preporuke na forumu za konfe do 5000kn...
BojanZD je offline   Reply With Quote
Staro 07.04.2013., 22:14   #7
Bjelovar
Registered User
Moj komp

Bjelovar's Avatar

Najbolje novi pc i amen. da se ja više nemučim s ovom kantom. ma ja sam to samo razmišljao, o hd 6790. ali mislim da si u pravu Bojane hd6790 je vrijednija od cijelog kompa hvala svima na reply sad znam kako se orijentirat u sastavljanju pc-a.

da ali tamo se da nać nekih djelova za đabaleska. tipa ovo http://ark.intel.com/products/63697 za 250€. koliko sam se ja informirao kod nas taj proc dođe puno više. mislim i ja gledam kao i svi u ovoj recesiji da prođem što jeftinije, ali ne da ušparam koju kintu da mi ostane nego više da za te novce dobijem jače računalo sa većom mogućnosti upgrade-a i naravno izgled mi je također bitan a tamo kakvih kućišta ima po 50-80€. jednostavno su mi oči ispale *_*

Zadnje izmijenjeno od: nino. 07.04.2013. u 22:22.
Staro 07.04.2013., 22:26   #8
BojanZD
Premium
Moj komp

BojanZD's Avatar

Datum registracije: May 2010
Na jednom mjestu navodiš 6970, a na jednom 6790...velika razlika...
Ok, tamo možda neđeš jeftinije ali treba to dofurat u HR preko granice i ostale zajebancije..
Uglavnom,sretno!
BojanZD je offline   Reply With Quote
Staro 07.04.2013., 22:28   #9
nino
PizzoZder
Moj komp

nino's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Citiraj:
Autor BojanZD Pregled postova
...Ok, tamo možda neđeš jeftinije ali treba to dofurat u HR preko granice i ostale zajebancije..
Uglavnom,sretno!
Nakon 1.7. dofurati ce to isto kao da kupi u Zg-u.

NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera
nino je offline   Reply With Quote
Staro 07.04.2013., 22:36   #10
Bjelovar
Registered User
Moj komp

Bjelovar's Avatar

pardon* hd 6790 . da nino je u pravu. sad ce nam svima sto se tice tih cijena to pomoć. aa ovoga ni sad nije problem samo sakriješ originalnu kutiju tj. pakiranje i kažeš da je polovno. neće te niko ništa ni pitat. na polovne stvari i stvari poput računala baš nisu preoštri, pa gledaju na jedno oko. ujak si je prošli mjesec dopeljao Alienware mx18. i7 proc, 6 gig rama itd. za 700€ ga je kupio. obrisao windowse i na granici rekao da je strgan. u njemačkoj je ostavio kutiju i te stvari. možda da ga nagovorim da se mijenjamo. njegov lap za moj pc možda za božić hehehe
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 07.04.2013., 22:45   #11
Purica/Tamara55
Premium

Datum registracije: Aug 2007
Samo trebaš promijenit grafičku, recimo ATI HD 6670 ili HD7750 i moći ćeš igrat što god da ti padne na pamet.
Procesor ti je star 3 i pol godine, ali za igre je dobar (čak bi se dao i overclockat za minimalno 500Mhz). 3 gige rama je za današnje standarde malo, ali svejedno ćeš moći ugodno igrati bilo što. Poželjno bi bilo da to smeće od napajanja promijeniš, ali šanse da crkne i potegne ostatak kompjutera sa sobom su jako male, tako da se ne brini previše oko toga.
Staro 07.04.2013., 22:57   #12
MMI
Premium

MMI's Avatar

Datum registracije: Sep 2008
Citiraj:
Autor Purica/Tamara55 Pregled postova
Samo trebaš promijenit grafičku, recimo ATI HD 6670 ili HD7750 i moći ćeš igrat što god da ti padne na pamet.
Procesor ti je star 3 i pol godine, ali za igre je dobar (čak bi se dao i overclockat za minimalno 500Mhz). 3 gige rama je za današnje standarde malo, ali svejedno ćeš moći ugodno igrati bilo što. Poželjno bi bilo da to smeće od napajanja promijeniš, ali šanse da crkne i potegne ostatak kompjutera sa sobom su jako male, tako da se ne brini previše oko toga.

dobar savjet, malo bolja grafa i nova instalacija win7 64 sa najnovijim driverima i radit će to fino
MMI je offline   Reply With Quote
Staro 07.04.2013., 23:06   #13
Bjelovar
Registered User
Moj komp

Bjelovar's Avatar

ovoga imam ja 4 gb rama ali ih neprepoznaje zbog x86 windića koji su gore. rado bi ja to overkloko ali mi je matična po mom mišljenju low-end pa se brinem da mi necrkne sve. ali najbolje je da to odfuram nekom ko to zna. jer kao što sam naveo u nekoliko postova "Noob sam" imam na bratovom Pc-u koji je strgan neko Corsair-ovo napajanje od 550w čak nije ni staro pretjerano. nekih 8 mj al je radilo svega mjesec dana na njegovom kompu pošto je njemu sve izgorilo osim tog napajanja jer se dečko malo igro ukratko prvo ću si nabavit neki bolji pc jer mi se sa ovim neda više. pojeo je i ovo malo živaca što imam. pa ću onda razmišljat o tjuniranju starog pc-a za slučaj da novi nastrada da imam rezervu. thx
Staro 08.04.2013., 11:48   #14
bamuja
ex zmaster76
Moj komp

bamuja's Avatar

Datum registracije: Dec 2007
sto se tice igrice, probaj desnim klikom na ikonu pa odaberes troubleshoot compatibility, pa try recommended settings i odaberes opciju xp sp2, mozda ti bude bolje radila. ne zaboravi spremiti te postavke na kraju pa probaj pokrenuti igru da vidis dal trza
bamuja je offline   Reply With Quote
Staro 08.04.2013., 17:16   #15
Bjelovar
Registered User
Moj komp

Bjelovar's Avatar

hehe već sam sve isprobo što se tiče software-a. vjerojatno bi mi pomoglo da imam win xp gore jer mi frend ima stariji i slabiji komp i radi mu bolje na xp. budem upgrade-o neću škrtarit. hvala
Staro 08.04.2013., 17:41   #16
bamuja
ex zmaster76
Moj komp

bamuja's Avatar

Datum registracije: Dec 2007
virtual xp pa preko njega pokrenes igru? ne znam dal se to moze ali vrijedi probati
bamuja je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno