|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Mar 2009
|
fps drop
Pozdrav svima, problem se javlja u svakoj igri i iritira. Radi se o fps dropu, lockam npr. u starcraftu 2 na 60, meni pada do 50, pa se vrati, pa gore, pa dolje. Uglavnom dosta brzo oscilira. Prije mi se to uopće nije pojavljivalo sa identičnom konfiguracijom. Važno je napomenuti da ponekad radi dobro, što mi je nevjerojatno. Od 10 gejmova, 2 gejma mi stoji fps zabetoniran na 60 i ostane nepomičan do kraja gamea. Dakle nije meni problem to što mi pada tih 10 fpsa, nego taj drop je toliko brz i konstantan da mi slika počne titrati kao da igram na 20hz refresh rate, nadam se da me razumijete. A opet, ponekad, ali rijetko, se to ne dešava uopće. Što sam pokušao ? - Format - reinstall igre - "Iscijedio" prašinu sa svakog komadića hardvera, rastavio također i napajanje, rješio ga prašine. - promjenio pastu na cpu. - overclocko cpu,gpu - mjenjao keksiće rama, vadio ih van, pošto imam 3, 1gb+1gb+2gb -> nula bodova - provjerio temperature, cpu hladan, gpu hladan Nekako sam 99% uvjeren da nije softverska greška, ali nikad se nezna. Može li neispravan monitor to uzrokovati ? Pretpostavljam da može, ali ne bi trebao imati nikakve veze sa prikazom fps-a u igri. Jer sada privremeno koristim crt syncmaster 755dfx. Trenutno vrtim prime95 pa javim rezultate. Ako netko ima bilo kakav prijedlog, zahvaljujem.. ovime se već bavim par dana i izludit ću. Zadnje izmijenjeno od: wnbeeeE. 02.04.2013. u 13:26. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Guest
|
Driveri 99,999% ![]() Poskidaj nekoliko starijih pa kreni redom install./deinstall...u krajnjemu slučaju, posudi grafu za test od nekoga pa ćeš sigurno znati na čemu si po pitanju hardw./software-a grafičkoga podsustava (a sve upućuje na njega). |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
Nakon što sam instalirao win7 pokrenuo sam igru bez da sam instalirao zadnji driver. Radilo je isto i sa starim i sa najnovijim, ali pokušat ću sa nešto starijim driverima, hvala na savjetu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
|
12.8 catalyst spasio stvar. Hvala puno windfucker. EDIT: Ipak nije do drivera. Zbog zvuka mi pada fps. Ako imam upaljenu muziku fps mi pada, ako pogasim neke efekte zvuka u igri, fps ostane stabilan. Sad recimo igram bez nekih zvučnih efekata, a svira mi muzika - sve 5. Ili da ugasim muziku i upalim efekte u igri. Zapinje tek kada upalim i te efekte i windows media player te kada krenem recimo spamat hotkeyse ingame pa se glasaju stalkeri, probeovi, zgrade -> onda krene fps drop Zaključak bi bio ? Zadnje izmijenjeno od: wnbeeeE. 02.04.2013. u 15:19. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|