|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2007
|
Prepoznaje sav RAM tek nakon reseta
Pozdrav! Imam problem sa RAMom od kad sam ga kupio, a to je da kad upalim komp, on prepozna samo 4GB od 6GB RAMa. Kad mi se tako podignu Windowsi pise mi 6GB(only 4GB usable) ALI ako ugasim komp par sekundi nakon paljenja (obicno ugasim kad dodje do dual boot screena) onda mi prepozna svih 6Gb i u Win pise da je dostupno svih 6GB. Nema bas puno na webu o tome ali koliko sam nasao ili spominju da su svinuti pipci od procesora ili bi trebao rucno namjestiti voltazu RAMa. RAM je G.Skill F3 12800CL8 evo i ss iz cpu-z: ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Da ti nisu winsi 32bitni?
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#5 |
Registered User
Datum registracije: May 2007
|
Pogledaj u start-msconfig-boot.ini pod advanced koliko ti pise i pokusaj ukloniti kvacicu ako ima. Inače to nije dobar znak, ako je RAM ispravan na drugom računalu. U tom slučaju pripremi drugu matičnu ploču. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Citiraj:
Podesi ručno ispravna vremena ili koristi XMP 1.2 profil. Tebi je 8-8-8-20 umjesto 24, refresh stavi 110 - 130, 2T za početak i voltažu na 1.6V. I pukni na 800 MHz - QPI na 200 sa najmanjim množiteljem pa smanji još i množitelj od procesora kak ti paše. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|