|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
Eyefinity iskustva / pitanja
Pozdrav, zanimaju me vaša iskustva sa eyefinity setupom. Počevši od samog spajanja monitora na dalje. Trenutno koristim 2 x 2032BW Samsung i HD 5850 pa planiram nabavku još jednog monitora. Pročitao sam kako je potrebno treći monitor spojiti putem DisplayPort-a kako bi eyefinity radio. Dali je dovoljno imati DisplayPort to DVI/HDMI adapter spojen sa klasičnim DVI kabelom ili je nužno imati monitor koji posjeduje DisplayPort priključak?! Također kako se navedena grafička kartica ponaša sa igrama novije generacije na tako velikim razlučivostima, može li se komotno igrati primjerice novi Bad Company 2 na 5xxx rezoluciji sa HD 5850 karticom i pristojnim detaljima ?! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
Mislim da je dost DP to DVI adapter. Testove imaš na netu pa pogledaj. http://www.youtube.com/watch?v=0eC_Z1JSCCc
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
Kako se piše po netu nije dovoljan DP to DVI adapter jer najčešće ne radi, gotovo da je to pravilo kako sam shvatio, pogotovo ako se radi o Full HD ekranima, sa manjim rezolucijama je veća šansa da će radit no niti to nije pravilo. Ono što se spominje kao opcija je nabavka aktivnog Displayport to DVI adaptera koji se spaja na USB (no neki i sa njime imaju probleme) ali to onda postaje neisplativa opcija jer takav adapter košta 100$. Zato me zanima dali netko ima eyefinity setup da mi odgovori iz prve ruke. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
Tu su stavili miniDP to DVI pa sam mislio da je samo to dovoljno, izgleda da sam pogrešio Tu ima malo više o tom problemu http://www.anandtech.com/video/showdoc.aspx?i=3679&p=6
![]() |
#6 |
Premium
|
ipak postoji rješenje, dakle prva opcije je imati monitor sa displayportom, druga je nabaviti aktivni DP to DVI adapter po cijeni od 100$+, a treča bi bila nabavka DP to VGA pasivnog adaptera (koji će raditi zahvaljujući DAC-u), eto. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
evo i ja sam isprobao iz prve ruke ali sa 5830 i to s pasivnim dp to dvi adapterom i nikako mi ne kuzi 3 monitora za staviti u red eyefinitija, sa dva radi odlicno ali sa tri nikako inace tri monitora su samsung f2380 |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
8-bit Gen.
Datum registracije: May 2004
|
Vazno napomenuti za one koji se zale kako ne mogu dobiti 3 monitora a presucuju koji OS koriste. Znam da ce ionako (razumljivo i preporucljivo) najveci broj Eye vlasnika zavrsiti na 7-ici, ali cisto za one koji kroje planove bazine na XP-u = Zaboravite ! To je kod mene glavni razlog zasto sam za sada (WS2003/XP) odustao od Eye-a. Sva spaniranja, makinacije i varanje profila koji su slagani, za posljedicu imaju da je Eyefinity kao takav neupotrebljiv u XP/WS2003 vodama. Vista/7... uz postivanje konekcijskih ogranicenja i zadovoljavanje spajanja nema nikakvih problema. Treba samo malo bolje citati naputke ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
OS je 7 ultimate, ali vidim iz testova da treba imati barem jedan monitor sa DP portom sto u mom slucaju nije bas |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#13 |
Premium
|
Nije potrebno imati DP monitor, ali moraš imat aktivni adapter jer preko display porta ne ide clock pa monitori ne znaju što bi sa slikom. Pasivni adapter samo daje mogućnost spajanja monitora na DP izlaz, ali koristi jedan od DVI signala za slanje slike. Zato velik broj ljudi ima sliku na samo 2 monitora, bez obzira na OS. Aktivni adapter ne košta 100$, nego puno manje, malo provjerite cijene. Ja sam spojio 3 crt-a i šljaka sve 5. 2 su na dvi-vga pasivnim adapterima, a jedan je na DP-vga aktivnom adapteru, oriđiđi od HP-a, a koštao me u 12. mjesecu 2009. 278kn. Probao sam rezoluciju 3840x1024 i čak sam i Crysis Warhead igrao na full svim postavkama bez štekanja. Znalo se desit da štekne, ali onda sam smanjio AA iAF i sve letilo. Normalna reza na kojoj igram je 3072x768. Tu sve leti. Probao sam igrat i na 1920x1080 rezi na većem LCD-u i moram priznat da mi ovaj periferni vid puno više znači nego veliki ekran, tako da navijam za eyefinity uvijek. Jedini problem bi ti mogli bit driveri. (usput: DIRT 2 na full postavkama izgleda fantastično, a ne trza nimalo.) Kartica koju imam je 5850, proc q9550, 5GB ddr3, p5q3 mbo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Jack of all, master of none
Datum registracije: Jan 2009
|
XFX Eyefinity-ready Monitor Stand Hits Retail
Citiraj:
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
|
pratio sam ovakve stalke, ponudana tržištu je iznimno slaba pa svaka konkurencija dobro dode. što se cijene tiće ovakvi stalci su uglavnom uredno 2k kuna +. osobno koristim monitore koji nemaju VESA mount system pa nemam opciju nikakvog stalka ali sam planirao sam nešto improvizirati. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2009
|
XFX active adapter kit problem
Meni je do prije tjedan dana savršeno radio eyfinity na XFX 6970 grafi sa XFX active adapter kitom. Morao sam koristiti jedan monitor preko DVI izlaza, drugi na minidp-DVI adapteru iz kita i treći preko minidp-HDMI adaptera. Jedino tako je htjelo raditi. I sad se prije tjedan dana (otprilike) počeo gasiti jedan monitor na adapteru za DVI i nestajati sa popisa, da bi jučer skroz nestao i više ne reagira ni najmanje. Probao sam sve ostale kombinacije, ali nikako da mi eyefinity prepozna tri monitora koji mogu raditi zajedno. Sva tri monitora su istovremeno kupljena LED LG E2360, imaju VGA, DVI i HDMI ulaze. Nisu baš najkvalitetniji ali rade. Sva tri rade sto posto jer u kombinaciji po dva rade, ali tri odjednom ne. Čitao sam prije na netu da bi trebala raditi bilo koja kombinacija 3 monitora čim jedan ide preko aktivnog adaptera minidp-na bilo što drugo, ali meni to neće i neće. Sad ću dati na servis ovaj adapter pa ćemo vidjeti što će biti. Da li ima još netko od vas istu/sličnu grafu a da mu radi eyefinity bez greške, možda je sama grafa u komi. Ne znam više. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
Meni se cini da ti je krepao aktivni pretvornik? |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
U slučaju da je grafa u komi i nude ti nekavu zamjenu, potraži neku Sapphire Flex verziju jer one po defaultu pokrivaju 3 monitora sa DVI konektorom bez ikakvih dodatnih adaptera i dongleova. http://www.sapphiretech.com/presenta...00101&pid=1099
![]() |
#20 |
Premium
|
@sadistiko imao sam sličnu situaciju koja je potrajala dva sata (unutar kojih sam očajavao ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2009
|
Hvala na savjetima. Ja imam dva DP adaptera u igri, jedino tako mi je htjelo raditi. Dakle. DVI je non stop uštekan, onda miniDP na DVI i miniDP na HDMI. Ajd probat ću još jednom, samo sve mi je to sumnjivo jer je to meni prestalo raditi dok nisam ništa uštekavao niti ištekavao, jednostavno kad monitori odu u sleep mode, taj jedan se ne probuni, dok sam baš testirao jedan dan skoro cijelo vrijeme nije otišao u sleep mode pa nije ni bilo problema. EDIT: Ma kakvi, izgleda je baš prdnuo miniDP-DVI aktivni adapter jer ne daje više nikakve znakove života. Budem ja njega dao na servis pa nek se oni s njime z4jebavaju Zadnje izmijenjeno od: sadistiko. 09.06.2011. u 14:16. Razlog: Ispitao sam stvar i pošto nema novih postova eto dodatak |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Premium
|
Isključi si sleep mode i ručno gasi monitore kad odlaziš od kompa. Jako puno ljudi ima problema sa paljenjem DP monitora iz sleep moda, čak i nativnih DP monitora. Ja sam isto imao problema jer mi se nije htio probuditi monitor iz sleep-a. Nakon što sam ugasio sva gašenja monitora u sistemu i ručno ih gasim, sve radi bez greške. |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2011
|
Imam problem vezan za Eyefinity. Spojio sam 3 monitora dell u2412m display port na adapter mini displayport to display port u graficku i ostala 2 monitora na dvi kada idem na identifikaciju nemam 3 monitora nego dva ali uspijem sloziti eyefiniti. Nakon slaganja grupe 3x1 dogodi se to da stvar proradi ali u najmanjoj rezoluciji a to je 2400x600 sva tri monitora daju sliku kada se odlucim povecati rezoluciju na 5040*1080 monitor koji mi je na display portu odnosno mini diplay port do displayport se jednostavno ugasi. ima li tko kakvu ideju kako ovo srediti u cemu je problem graficka je ati 5970 u crossfire kombinaciji sa istom i na obje monitran accelero extreme os je win 7 catalysz je zadnji dostupni sa sluzbene stranice. napomena kada je jedan monitor spojen na vga to dvi stvar također radi a ponekad ne |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Premium
Datum registracije: Dec 2005
|
Nekak mi se čini da taj adapter ne radi kak se spada. Koji je uopće? Eventualno da sve skupa probaš prebacit na drugu grafičku (sva tri monitora moraju bit na istoj grafičkoj, to pretpostavljam znaš).
![]() |
#27 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2011
|
stvar je da kada spojim jedan monitor sa grafickon na principu vga to dvi da se vide 3 monitora a kada su 2 dvi te treci mini dp to dp cim spojim dp to mini dp u graficku sva tri monitora se ugase odnosno monitor sa dp se upali ali nema slike na njemu crn je i nakon toga ode u power save mod |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2010
|
Kad spojim još jedan monitor na 5770 pada mi sistem, do monitora koji sam spajao nije jer sam još neke druge oprobavao i ne ide, nikako ne mogu imati stabilno 2 monitora a treba mi, jel neko imao sličan problem ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Premium
|
Pa ima. Nama standardno dolazi uz quadro kartice i može se najnormalnije kupiti. Jest da je "malo" skuplji nego vani, ali ima ga za kupiti. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|