|
![]() |
#4651 |
Banned
Datum registracije: Aug 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4652 |
PC Ekspert
Datum registracije: Sep 2000
|
Pa jest kao za dnevnu uporabu ali kad treba nešto obavit, a Evo je slobodan, generalno koristim Evo. Plus GT-R spava od 15.11. dok ne završi zima. Servisi jako variraju - ovisno koje se sve ulje mijenja. Običan, samo s izmjenom ulja u motoru i raznim filterima je oko EUR 400, dok kad se mijenja ulje u getribi i/ili diferencijalu to bude fest - može i do EUR 1500 (ali to je svakih 30k). Ja pak mijenjam ulje u motoru svakih 5k ali ulje nije ništa posebno skupo. Gume izdrže 15-20k, i set je 2500-3000. Normalno troše se i pločice i diskovi i... Ovisno kak se vozi. Evo pak motorno ulje svakih 7.5k, filterići i taj rad... Gume zdrže isto oko 15-20k, pločice 20-25k (spominjem neki prosjek, vrlo relativna stvar). Dodaj na to pranja, poliranja, geometriju kotača, hranjenje kože, koje lakiranje zbog stone chipsa... Sve ovisi kako voziš i kako se odnosiš prema vozilu...
![]() |
#4653 |
Premium
Datum registracije: Jan 2009
|
Citam da ekipa na tehnickim pregledima ima problema s prolaskom zato sto ima ugradjene ksenonke i kao ne mogu proci. Za par tjedana dolaze ksenonke,a rega u prvom mjesecu,jel to istina da prave probleme ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4654 |
Guest
Datum registracije: Jun 2012
|
Istina je, nema više prolaska za kineske xenone. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4655 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4656 |
Guest
|
Sve si rekao s cijenom. Original xenon košta cca. 1000 eura i podrazumijeva pranje farova i automatsko podešavanje snopa po visini, a i cijeli far mora biti odobren za xenon svjetla, znači, same žarulje nisu dovoljne nego je potreban cijeli set koji je homologiran i ima potrebne E brojeve. Svi ostali aftermarket xenoni koje možeš kupiti po njuškalu ili trgovinama auto dijelova (a tu spadaju i ovi tvoji po 600 kn) više nisu dozvoljeni. Vidi pod točka 3. http://www.cvh.hr/cvh/sluzbene-obavi...25-012012.aspx To su promjene koje su nastupile u 7. mjesecu ove godine, prije je bilo dovoljno da ti xenoni ne svjetle plavo da te puste, sad više ne. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4657 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Frend prošao neki dan sa ugrađenim xenonima sa lećama i kaže mu lik u stanici za tehnički "Lijepo, lijepo, potrudil si se i s lećama da drugima ne tuče u oči, al moraš imat homologaciju da bi mogao proći." I onda mu par stvari nije valjalo i reko mu je nek to sve sredi i da bude mu oprostil za xenone ![]()
![]() |
#4658 |
Nikad sit, uvijek žedan
Datum registracije: Jun 2005
|
Xenoni moraju imat automatsko podešavanje visine, što ovi nemaju pa vjerujem da je u tome problem. EDIT: kasnim
Sent from AS/400. Zadnje izmijenjeno od: Pupo. 26.10.2012. u 19:21. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4659 |
Premium
|
pitamo samo,vidim masa ljudi se vozi bez problema sa tim "nehomologiranim" ksenonima i prolaze na tehnickom ... a neki stvarno bljeste i "omamljuju" također masa ljudi ima na motorima te ksenone i uredno prolaze pa ne znam sta da kazem... samo ne kuzim kako onda prolazimo sa ovim "obicnim"svjetlima,em su slaba i neuocljiva i mali snop imaju i to uredno prolazi ... sta sada raditi ? pare su dane i dolazi ksenon,izgleda ce direkt na njuskalo i opet se patiti s ovim svjetlima ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4660 | ||
Guest
|
Citiraj:
Puštaju i zadimljenje golf dvojke i svakakve rasklimane drloge, dovoljno je da nekog poznaš, ili da uvališ 100-200 kn, to su već neke druge priče. Ali u pravilu, aftermarket xenon se ne smije puštat. Tu može i policija odradit posao, fino te zaustave, ako su im svjetla sumnjiva otprate te na izvanredan tehnički, pa pobereš kaznu i platiš još taj tehnički, a sad... hoće li se to provoditi... Citiraj:
Ako ti trebaju jača svjetla gledaj si standardne halogene žarulje od osrama ili philipsa, extreme verzije. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#4661 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Citiraj:
Ne samo regulacija visine, nego i automatsko pranje... Extremene verzija standarnih zarulja su skupe i crkavaju puno cesce. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4662 |
Premium
|
E ma ono dobro da sam pitao,nesto mi palo na pamet,jos sam citao o problemima sa ksenonkama,nisam mislio da su to toliko postrozili ... moram reci starome da nazove mehanicara i pita kakvi su to ksenoni i jesu li homologirani jer on nabavlja to ispod svake cijene pa moguce da puno vise kostaju i da su bolji nego ovi kineski,al' cisto sumnjam ... @radeon kako se krecu cijene tim "boljim" zaruljama i jel daju barem priblizan snop i vidljivost kao ksenoni... moramo nesto uzeti jer ono je kriminal kako je mali snop ![]() a sto,obicna halogen svjetla imaju automatsko podesavanje visine i pranje ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4663 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Za moj auto su takve lampe oko 1000kn. Zadnji put kad sam bio na servisu u Auto Remetincu sam pito i frajer mi je reko da ih ne kupujem, generalno. Nemaju na serijskim autima na nekim imaju ali to nije bitno. Za homologaciju kod nas trebaju imat. To sto je ugradeno od proizvodaca je druga stvar.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4664 | |
Xulos :)
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#4665 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
Da imas 'homologirane' Xenone kao prvo moras imati far za Xenon zarulju. Nakon toga ide jos pralje farova & automatska nivelacija. .. a i krajnje je vrijeme da postroze tehnicki, jer toliko cirkusanata s tim kineskim xenonima po cesti koji vise rasvjetle krosnje stabala nego cestu.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4666 |
Guest
|
Nemaju ni ne moraju imati. Velika je razlike između fara u koji ide xenon, nema nikakvih 'rebara' po sebi i od drugačijeg je materijala da ne dođe do topljenja, a ti ako ugradiš xenon u far koji je homologiran za halogeno svjetlo onda se to to lomi na sve strane. Gledaj si ovo: http://www.osram.com/osram_com/produ...plus/index.jsp ili ovo: http://www.amazon.de/Philips-12972XV.../dp/B00440CWCG Ljudi po forumima kažu da su to odlične žarulje i daju puno više svjetla od običnih, googlaj. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4667 | |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
Neka vozila da.
![]() |
![]() |
#4668 |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
To su uveli jer ima gro idiota koji u halogen far stavljaju 8000k, svaku noć ih po par vidim. A oni koji su se potrudili i ugradili neke leće da ne blješti sad su popušili radi njih jer nemaju pranje i nivelaciju. Bilo bi i vrijeme da policija počne zaustavljat seljačine sa tim užasima. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4669 |
Premium
|
ma ebemti s*anje zivo sada ce biti,ovdje zaebavaju radi manjeg promjera šara na gumi,a sto bi bilo da dodjem sa ksenon ![]() malo cu pogledati te osram i ostale,oko toga nece biti natezanje i zaebancije na tehnickom ? ekipa hvala sto ste me posavjetovali na vrijeme,sad razmisljam sta cu napraviti... al' ce ekipa masovno imati problema na tehnickim ,svaki wnb tuner ima ona cirkusantska xenon ... a htjedoh staviti jos i ona LED svjetla,tipa sto ima novi Passat i Tuareg,jel prave probleme i oko toga ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4670 |
|
Ja sam imao leću ali pranje i nivelaciju nisam, plus nesmiju biti "plava" , citaj sa 4300 i 6000k bi te jos mozda i pustili.Sto se angel eyes i devil eyes tice tu nema problema.Jos nesto, kad idete na tehnicki izvadite zadnje pojase ako su vam ugurani u sjedalo onako ![]()
![]() |
#4672 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() angel eyes su po tisucu-dvije kuna,to su isto ksenon ili ? totalno sam neupucen u to pa pitam,nemojte zamjeriti ![]() @IcyTexx i ne ciljam na to,bas cu preko desetljece staro auto furati na neki novi "look". cisto radi sigurnosti,ionako ja skoro pa ni ne vozim taj auto... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4673 |
|
angel eyes su samo "prsteni" oko glavnog kratkog i/ili dugog svjetla : http://www.modbargains.com/images/Pr...ngel_Eyes9.jpg p.s. : kvalitetan far i kvalitetnu zarulju nemoze zamjeniti niti jedan " blijesteci" ksenon niti angel eyes ![]()
![]() |
#4675 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4676 |
Premium
|
@xulos- hvala kolega na pojasnjenju,sad znam napokon sto je to nego,jel biste rekli jel ovo previse bljestavo ? ono meni se cini da jest pitanje sada konkretno za teh.pregled ? jel mogu nekako staviti na ugradjenje ksenone obicne halogen zarulje odnosno kad se ugradi ksenon da za potrebe tehnickog pregleda maknem,stavim halogen i kad (ako) prodjem stavim opet ksenon ? i na sto se onda odnosi onaj prefiks H i brojevi s njime,4/7/11,vidim ima halogen h4/h7 i ksenon ? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4677 | |
Moderator
|
Citiraj:
A kad te policija zaustavi i pošaljena vanredni tehnički? Vezano za žarulje, H1/H4/H7 za halogenke ili D1S/D2S/D2R za xsenon su tipovi žarulja kao što imaš primjerice LGA1155/LGA2011/AM3/FM2 sockete a sve su to ipak procesori.
![]() |
![]() |
#4678 | ||
|
Citiraj:
Citiraj:
Mog su susjeda prije 3 ili 4 dana poslali na vanredni zato jer je imao "remus" na svom "M3" , to je tolika buka kao da palis 767. I naravno susjed murjak odmah prijavu i skidaj dolje "remus" i da vidis sad kako 316i lijepo radi, tako da se nije zaj s murijom.
![]() |
![]() |
#4680 | |
Strichek Moderator
|
Citiraj:
Puna mi je kapa više tih kineskih ksenona i ekipe stavlja ksenon JER MORA BITI KSENON. ![]() Da mogu ugradio bi si prekidač i stavio još jedan par žarulja na štop svijetla koje su snage maglenki i kad bi takav bio iza mene...
![]() |
![]() |
Uređivanje | |
|
|